Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 195
  • 800
  •   1
Отговори
# 585
Хаха Luellis,  развесели ме твоя коментар за цицомана Joy Аз само да добавя, че дете на 10 м няма спомени, та от какво и с какво да го травмираш даже не разбирам съвсем Thinking

# 586
Мен винаги много ме е очудвало изказването "ползва те като биберон". Ами не, нормалното е да си суче от майка си, когато и колкото си поиска. Биберонът е творение на забързаното ни ежедневие и невъзможността да сме близо до децата си. Толкова много е навлезнала употребата му в живота ни, че считаме за по- нормално да смуче биберон детето, от това да суче.
Тъжно е.

# 587
На мен и двете ми деца упорито отказваха биберон и аз даже не знам в какви ситуации се ползва, предполагам да не се разплаче някъде, където има много хора? Ама аз така съм си свикнала моите да си реват когато и където си решат, та чак вече неестествена ми се вижда употребата на тоя биберон Joy Иначе не съм против, ама като не искат и не съм настоявала.

# 588
За първи път пиша в темата и не знам дали е ок да си задам въпроса тук, свързан е косвено с периода на кърменето. Кога ви дойде първият цикъл след раждането? Кърмя изцяло на 1,5 до 3 часа, нощем понякога на 5 часа, но по-скоро си е много редовно. Днес имах свежа, розова кръв (след секс). Бебето ми става на 6 месеца след 1 седмица и се питам това може ли да е цикълът при положение, че кърмя толкова на често и не давам нито вода, нито друга храна? Или е някакъв друг проблем. Случвало ли ви се е? Естествено ще отида на лекар, просто малко се притесних сега.

# 589
  • Sofia
Кога ви дойде първият цикъл след раждането?
8-9 месеца след раждането. Но е много индивидуално.

# 590
На 5 месец. И аз кърмих на поискване, ако има значение давах вода. Ама тя пиеше по няколко глътки през няколко дни, не съм замествала нощно хранене с вода. Идваше ми по часовник след това, въпреки че до около 11месец почти нямаше заместено хранене.

# 591
То е до организъм, няма защо да се притеснявате.
При мен първия път около 50ден, втория път-засега устисква почти 3м, сигурно чака морето 😁

# 592
При мен беше на 8-мия месец. Дотогава все още кърмех по поне 5 пъти на нощ за приспиване, както и през деня. Имаше две заместени хранения през това време, всичко останало беше кърмене.

# 593
Индивидуално е. Имам близка, която кърми децата си на поискване и с двете й дойде веднага след края на лохиите.
При мен с голямото дете ми дойде на седмия месец след раждането, сега вече година и още нямам цикъл 🤷‍♀️

# 594
Здравейте, мили хора. Пиша тук, защото имам нужда от помощ, а този форум е мястото, на което винаги откривам всичко, което търся чрез вас и вашата подкрепа. Имам дъщеря на 2 месеца, допреди 1 седмица беше изцяло на кърма, но на консултация се оказа, че за малко повече от месец е качила само 400 грама, което според ЛЛ е прекалено малко. Никога не съм вярвала, че ще го кажа, но кърмата ми е твърде малко, за да я засити. Цедя се след всяко хранене, но го правя от една седмица. Преди това не съм се цедила - вероятно в това ми е грешката. Започна се едно измерване колко тежи бебето преди ядене, след ядене, дохранвам с АМ и ми е толкова гадно и тежко, че го правя, че акъла ми не го побира. Искам да я кърмя възможно най-дълго. Започнах да пия чайове, изпих една кутия Чай за кърмачки на Биопрограма, а вчера започнах да пия и чай Лактеса. Четох в Интернет една бабина рецепта - мед, копър и анасон за увеличаване на кърмата, но не знам дали е добре да я смесвам с чая. Със сигурност тази тема е коментирана вече, но моля ви...дайте ми съвет какво да направя, за да ми се увеличи кърмата.. побърквам се при мисълта, че може да спре напълно. Пробвала съм да изцедя всичко преди да я нахраня, за да видя колко кърма всъщност имам и с триста зора събирам 60 мл., което за нейната възраст е твърде малко. Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да ми помогнат. Дано с Ваша помощ да успея да кърмя детето си.

# 595
Здравей! На първо място е важно да се успокоиш. Обърни се към консултант, дори да не може да дойде на място, може да ти е в помощ по телефона. Всяко бебе наддава със собствен темп. Тези 60мл, които си изцедила, въобще не ги гледай! Знаеш ли защо ти пиша по това време? Получих запушване и съм с температура, гърдата ми щеше да бомбандира,  но с помпата не можах да изцедя и 10мл, тя изобщо не е ефективна, колкото сученето.
Потърси списъка от 1ва страница и се чуй с консултант. Успех!

# 596
Вероятно детето не засуква добре и поради това може да не се храни ефективно. Също така, за да се увеличи кърмата, трябва честа сти улация, което значи за даден период да кърмите често, ако трябва на час-час и половина. Потърсете консултант.

# 597
Първия месец колко качи? По колко пъти на ден кърмите, а през нощта?

# 598
  • Sofia
Не съм чела темата назад, може и да е разисквано.
Искам да попитам какви видове чай може да се пие по време на кърмене. Аз досега съм пила само чая за кърмачки на Хип, но не ми допада много на вкус.
Дали мога да пия чай от мента, от горски плодове или друг плодов (ябълка с канела, праскова)?

# 599
Ментата знам, че намалява лактацията. Аз си пия плодови чайове и лайка. Мисля, че те са окей.

Общи условия

Активация на акаунт