В момента чета ... 74

• 42 284
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Пропуснах 2-3 теми, но през последните месеци малко четох и не е имало нещо кой знае какво за споделяне.
Сега се отчитам с "Посланическото градче" на Чайна Миевил. Първа среща ми е автора, но още преди години ми беше препоръчан тук, в тази тема, и най-сетне му дойде времето. На средата на книгата съм и определено успява да ме извади от книжната бездна, в която бях изпаднала.

# 316
  • София
Misery. , да , по действителен случай е Simple Smile
А аз си отбелязвам да гледам филма Simple Smile

# 317
  • Mostly in my mind
Аз като прочетох на Злодеянието анотацията ми просветна, че и аз нещо съм чела, гледала по въпроса - не помня...но реших, че просто сюжетът е подобен. Ще ми подскажете ли кой е  филмът?

# 318
  • София
The Act . Тони е дала по-горе линк към сериала Simple Smile
Но първо прочети книгата Simple Smile
Историята там е интерпретирана по друг начин. След като прочетох за Джипси Роуз Бланчард само ще кажа, че има доста разлики с литературната интерпретация Simple Smile
Няма да спойлирам повече.
Много откачени хора има по света и в частност в Америка ...

Само се чудя защо не е запазено оригиналното заглавие на романа - Darling Rose Gold ?

# 319
Не съм гледала сериала, но има и документален филм:
https://m.imdb.com/title/tt6442978/?ref_=m_nm_knf_i1
 Даваха го по HBO преди години.

# 320
  • Mostly in my mind
Благодаря ви. Сега се сетих, че преди време съм гледала /не целия/ сериала по НВО.
Аз реших от коментарите ви, че филмът е направен по книгата, а той всъщност е преди нея.

# 321
Тъкмо щях да споделям документалния филм. Доста противна история. Все още не мога да проумея как така лекарите (с изключение на един), които са преглеждали детето през годините, не са заподозрели някаква нередност Neutral Face

# 322
  • София
И аз съм го гледала, сетих се. 😀

# 323
Завърших и втората книга на Рагнар Йонасон Черен мрак.
Ами много ми харесва. Няма брутализми, но има криминална нишка. Описанията на Исландия и живота в отдалечения фиорд са прекрасни.
Сещате ли се за други подобни книги - където преобладава снежната и студена атмосфера и без брутализми?

# 324
И аз за Диди и Джипси Бланшард си мислех. Най-добре е документалния филм да се гледа. По ID Extra ги даваха двете части. Филма и сериала малко се различават от документалния.

# 325
Докато намеря новата тема и изчета всичко в нея, вече сте навъртяли 22 страници. Попълних списъка си с книги за четене с някои предложения от вас.
В момента чета "Небесните пасбища" на Джон Стайнбек. Книгата представлява нещо като сбор от разкази, свързани с едноименната долина. Определено е интересна за четене.

# 326
  • София
Изпуснала съм новата тема.
Прочетох 'Образована', хубава е, но нещо не й достига, все още мисля какво точно. По нещо ми напомни на "Стъкления замък", коята ме беше впечатлила.
Започнах "Чистота" на Франзен, почти 1/4 прочетох, но ми върви трудно, както и горната. Може и в някакъв 'нечетлив' период да съм изпаднала, а на книгите нищо да им няма Simple Smile
Връщам се да ви изчета.

# 327
Здравейте,  благодаря за темата! Съжалявам, че не съм се включила по-рано. Последно прочетох  "Грехът на Малтица" и много ми хареса. Смятам, че Лиляна Михаилова е сред недооценените български автори.

# 328
  • Mediterraneo
Здравейте! Някой който е чел ''Анатомия на един скандал'' на  Сара Вон, дали ще може да сподели мнение?

5/5 за мен. Много ми хареса. Добре изградени образи, силен психологически момент с дисекцията на брака като институция, разказът се води от различни гледни точки, което е в плюс за сюжета.

# 329
  • София
Аз след ударния януари, февруари едвам чета 😒. Супер тегаво ми е служебно, като затворя компютъра в 18:00 едвам имам сили да приготвя вечеря, като смлян ми е мозъкът. Опитвам да мъча Чистота на Джонатан Франзен, но нещо ми бозавее.. Някакви отзиви за нея дали имате, да я оставям ако е греда…

Общи условия

Активация на акаунт