В момента чета ... 74

• 42 157
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Някой с мнение за Двама братя и Глиненият цар? Набелязала съм ги от Сиела.

Двама братя я четох още като излезе.
Изключително много ми хареса, препоръчвам я с две ръце.
Чете се бързо и е много увлекателна.

# 571
От отзивите ви разбирам, че "Майките" е много важна книга, макар и тежка. Точно тези теми ме интересуват в момента (наред с други, разбира се), така че си набелязвам книгата за четене. Всъщност аз я имам, купих я преди няколко години
Скрит текст:
и тогава я прочете майка ми, но не я хареса, смотолеви веднъж, че била тежка, после сви рамене, когато я попитах накрая какви са й впечатленията.
И книгата си стои така оттогава. Но сега си давам сметка, че наистина си струва да се прочете. Между другото, навремето я купих по препоръка на приятелка, която учеше психология и сега вече работи като психоложка.

А иначе аз чета въпросната шведска семейна книга (всъщност не отговаря на определението за семейна сага), но е много дълга и за момента, вече 30%, не виждам завръзка. Но е любопитна, та смятам да я дочета.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 08:36 от Cioccolata

# 572
"Двама братя" ме остави с много противоречиви чувства. Започна добре, но в един момент манджата започна да ми се струва леко пресолена. Фонът, на който се развива действието, е интересен и различен от множеството книги на тази тематика, които се появиха в последно време. Гледната точка към живота в Германия и събитията, предшестващи Втората световна война, идването на власт на Хитлер, отношението към евреите и постепенното им отритване от обществото, докато се стигне до окончателното решение на еврейския въпрос, беше нова и интригуваща.

Героите и сюжетът, изградени на фона на този исторически контекст, обаче бяха невероятна мелодрама - пълна измишльотина и глупост.

Не съжалявам за отделеното време, напротив, но и мисля, че нямаше нужда от цялата тази пресилена и натрапваща се драматичност на отношенията между двамата братя и любимата жена.
Родителите им, тяхната съдба и отношението им към случващото се бяха в пъти по-интересни, човечни и истински.

# 573
Прочетох "Камък, ножица, хартия". За два дена. Увлекателна е, но откривам няколко противоречия и необосновани действия на някои от героите. Според мен. Като я прочетох, започнах да отгръщам назад, за да видя дали нещо не ми е убягнало или не съм обърнала внимание.

# 574
Прочетох "Камък, ножица, хартия". За два дена. Увлекателна е, но откривам няколко противоречия и необосновани действия на някои от героите. Според мен. Като я прочетох, започнах да отгръщам назад, за да видя дали нещо не ми е убягнало или не съм обърнала внимание.
И аз така връщах,четох наново мислех си, че авторката нещо тотално се е объркала но май аз бях обърканата... умело ни "подлъга ". Може в спойлер да споделиш.

Аз чета "Съседката" с любезното съдействие на една много мила съфорумка, която ми я даде за прочит (както и "Свекървата " ,която ще ми е следващата) .

# 575
Относно "Камък, ножица, хартия"

Скрит текст:
В началото се казва, че Хенри не се интересува от дъщеря си, пренебрегва я и изведнъж плаща години наред на детектив да я следи, снима и докладва. Защо?
Робин наследява пари от баща си, а после написва книга под негово име, парите за която фактически са нейни. А живее първобитно в колиба, без ток, обзавежда се с крадени вещи. Защо?
Как боядиса и обзаведе стая в параклиса като спалнята на Адам без пари?
Каква е била целта на Анелия да се доближи до Адам, знаейки кий е?
Може да не съм чела внимателно, да не съм обърнала внимание на подсказки....
Скрит текст:

# 576
Здравейте,някой чел ли е тази книга-Ваканцията Т.М.Логан и дали е добра

На мен лично не ми хареса изобщо, нищо не се случваше през цялото време,всичко се разви в последните няколко страници. То едни недомлъвки, едно чудо, даже досадна ми беше станала по едно време. Иначе се чете бързо.

Аз все още си слушам Тютюн, така като гледам ще има да я слушам още цял месец Grinning

Снощи започнах и първата книга от поредицата на Отдел Q на Юси Адлер Улсен - Жената в капан. Напоследък много се разочаровам от криминални поредици и много се надявам да ми хареса.

# 577
  • София
И аз чета "Камък, ножица, хартия" Simple Smile
Удържах да не отворя спойлера Simple Smile

# 578
И аз чета "Камък, ножица, хартия" Simple Smile
Удържах да не отворя спойлера Simple Smile

Някой път бих предпочела да знам съдържанието на книгата, за да мога след това да чета, забелязвайки детайлите и подсказките. В някои криминални романи накрая ми се иска да знаех предварително кой е убиецът. Понякога ме интересува не кой е извършил престъплението, а как следователят е стигнал до това откритие.

# 579
Точно по този повод- за разочарованите като мен от “Останалото е мълчание” , споменавала съм го, но сега давам и линк- има много добро ревю на Louise A.
Все пак, който иска да чете книгата, по-добре да види ревюто след като я е прочел

# 580
Относно "Камък, ножица, хартия"

Скрит текст:
В началото се казва, че Хенри не се интересува от дъщеря си, пренебрегва я и изведнъж плаща години наред на детектив да я следи, снима и докладва. Защо? Тя сама бяга от него,не че той не се интересува от нея все пак, когато умира само на нея казва и й остава наследство
Робин наследява пари от баща си, а после написва книга под негово име, парите за която фактически са нейни. А живее първобитно в колиба, без ток, обзавежда се с крадени вещи. Защо? Нейната цел е да се върне при мъжа си а не да живее в параклиса ,той й навява само лоши спомени и затова предпочита да е сама в колибата
Как боядиса и обзаведе стая в параклиса като спалнята на Адам без пари?То е ясно,че е ползвала някакви от наследството
Каква е била целта на Анелия да се доближи до Адам, знаейки кий е?За да е сигурна,че той никога няма да се сети как е изглеждала тя самата преди години и да я издаде,че е била с него по време на инцидента
Може да не съм чела внимателно, да не съм обърнала внимание на подсказки....
Скрит текст:
Помислих, че нещо по-съществено си хванала от детайлите и има разминаване. В спойлера отговорих това, което аз съм разбрала.
Моля не четете! (За тези, които те първа им предстои да захватат книгата)🤗

# 581
По първото ми твърдение мога да дам цитат. И по другите ти отговори имам възражения или свое виждане. Но да не спамим.

# 582
Хайде и аз ще започна “Камък,ножица,хартия” ,на английски ми я изпрати щерката.”Почти нормално семейство” не ме грабна,дойде  ми малко като сценарий написана-сухо,скучно и безинтересно четиво.

# 583
По първото ми твърдение мога да дам цитат. И по другите ти отговори имам възражения или свое виждане. Но да не спамим.
Аз само изказвам моето мнение, всеки е видял различни неща между редовете и нали затова е темата все пак да споделяме какво четем и кой как го е възприел. Ти зададе конкретни въпроси а не си написала своите предположения на мен ще ми е интересно да видя какви са. Възражения малко трудно някой да има спрямо възприятията на хората кой какво е прочел и усетил.

# 584
Извинявам се, ако съм те засегнала. Употребих възражения в смисъл, че мога да дам свое тълкуване. А по някои от въпросите нямам предположения. Затова назад писах, че за мен някои действия са необосновани.

Последна редакция: чт, 03 мар 2022, 12:14 от W

Общи условия

Активация на акаунт