Идват празници безкрай, за ЮНСКОТО дете настъпва рай!

• 10 150
  • 263
  •   1
Отговори
# 195
  • No Line On The Horizon
Здравейте Фроска и Маги, включвайте се по честичко Hug Я да ви питам ще идвате ли на събирането в София на 3.12.06г?

Ами няма да можем да дойдем, защото сме на РД на приятелка на Мия. Живот и здраве следващия път.

# 196
  • София
Честит празник!
Сиси, много сте сладки, много свежа изглеждаш  Peace

# 197
  • София
Ейй, супер ще бъде ако се организирате и дойдете повече мами не от София на трети декември.

Ели, тая наредба хич не ми е ясна - това значи ли, че моята вече не важи и ще трябва чак по-догодина да подавам? Или може би си зависи от конкретната градина и директорчото и.
И ако подам за ясла нима ще преваря тези, които чакат от една година?

Това с научаването става най-вече с повтаряне. От много отдавна и повтарям как правят всички животни и тя ги знае поне от 4-5 месеца: кумчо вълчо, баба меца, котето - мау, кучето - бау бау, магарето -и аааааа, кончето, рибата ,зайо байо и т.н. и т.н.

Казва, че се казва Ава, като я питаш за годинките казва на една.
Иначе стандартните: мама, тати, дадьо, баба, иея - леля, чичо, кака, бате. Много говори, но не и се разбира. Обича да си говори по телефона.

По-нетипични: долу, мечо, пейка, чушки, брои от 1 до 5 : едно, де, пет. Ние с нашите пет етажа, като тръгнем пеша да се катерим и все стълби си броим.
Ути е вода, но и чичо Ути го знае, че е ути - сигурно си мисли, че е чичо вода. Тун е да рисуваме или да свирим на пианото. Умира да разглеждаме нешънъл джиографик и рисуваме мечки.

Галя, аз също не съм от най-търпеливите, но за детето отде ми идва търпение не знам. Даже онзи ден една баба на улицата ми каза, че ме надблюдавала по целия ни път с Ивайла колко търпеливо съм я изчаквала да седне на стъпалото на всеки магазин, да бучне всяка ключалка, да се покатери по разни стълбички. Но казано честно не мисля, че и отделям много време, но докато готвя, подреждам и т.н. и обяснявам винаги какво правя.

Извини, дълго стана, но мисля тия писания да си ги пазя като не помня вече какво е правило блеролеро.

# 198
  • София
Вчера не се разписах при вас,но днес пу първа!С какво да започна с хваленето на маминото гардже?
Репертоара му е много малък,макар да повтарям,да повтарям,ама резултат кой знае какъв май няма.И Алекс беше така,слава богу сега нещата са коренно различни.
Знае,че кучето прави ба-ба,знае че петльо прави кукуриго петльо ама не може да го каже, показвам и за другите животни,кое кое е и какви звуци произнася,но нъц.Не ще да покаже на колко години е,а да си каже името абсурд.А-а-а щях да забравя знае най-важната думичка Не и като и кажеш нещо започва да обикаля и повтаря не-не-не,обаче с мек акцент.
Знае ма-ма,та-ти.Обаче не спира да говори на нейния си език.
Много обича да танцува и само като пуснеш музика и започва да се върти,кълчи,да върти ръцете и така.Абе с две думи ще кажете,че майка и не се занимава с нея,ама не е така.
Наскоро имаше една тема за проговарянето и буйния темперамент на децата и се замислих дали има нещо общо,защото Мели определено е много активна.Абе рано или късно мисля,че ще проговори.
Не знам дали ще има среща,но не знам и дали ще дойда.Довечера ще има мач на Васил Левски и сигурно в онзи район ще е лудница.Само да Ви подсетя,а и май имаше фенки на мачовете.

# 199
  • някъде ... тук ...
Здрасти Heart Eyes
Бети, виж тук за молбите и реда за приемането им. Имам някакъв спомен (четох някъде), че са направили компромис за вече приетите молби с входящ номер, но не помня къде и не съм сигурна. По-добре е да се пита в съответната ясла/градина.
Али, защо не знаеш? Мача е от 21.45. Все ще намерим с какво да се приберем, а и градския транспорт си върви
Дано се съберем довечера Praynig

# 200
  • София
Ох, много ми се спи. МъжО стана и разбуди домочадието  Close.
Според мен всяко дете се развива индивидуално. Важното е, че са активни, имат желание и не спират да бърборят. Да са само здрави!
Представям си на партито като ги съберем и се разтанцуват каква гледка ще са  hahaha.

Аз на среща ЩЕ ходя.

# 201
Добро утро  Hug ,
чакам Лора всеки момент де се събуди и използвам да ви пожелая хубав и изпълнен с положителни емоции ден!
А мислех, че ще съм първа поне веднъж, ама не Laughing -здрасти Али, Ели  Heart Eyes
Такааааа вече се събуди малката, та набързо да се отчета какво прави-
казва мама, тате, баба /още не казва дядо/, чай /тя вода не пие/, айде, ало, пак, да, не, кака,
на колко годинки е -казва:"на", а вчера каза "една" и показва;Името си го пази в тайна  Sunglasses ; Кучето е "ба", другите животни не ги уважаваме...Знае къде й е нослето  Grinning, много говори без да й се разбира, но забелязвам, че започва да повтаря кратки думи и се опитва да ми подражава в интонация и жестове.По телефона говори безспир.
Скоро измислих една игра "къде е - дай ми" и много се забавляваме с нея.Аз казвам къде е ...еди-какво-си /бисквита, шише, тел.и т.н/....дай ми ...еди-какво си.... и тя ми го носи.Така разбрах, че знае какво е бисквита, телефон, шише, чай, дистанционно...Казвам й да ми даде нещо и тя търси, търси и носи  Wink Като й кажа да погали кончето, отива и го гали /е, понякога го бие/.
Това е, сега отивам да я взема, че започна да се кара на бебефона !
Целувки!
До после ...

# 202
Добро утро и от нас. Както винаги с кафенце с детенце пред компа. Grinning
Изпратих работарите и сега чакаме малко да се стопли и хайде навън.
Хотче, голям комплимент ми дръпна имаш почерпка beer  Hug

# 203
Привет!

За нас утроте не започна много добре, но това се дължи на изминалата в продължителни и ужасяващи кашлици нощ. Та я заведохме на джи-пи, после й взеха кръв  и даже ренгенова снимка Shocked(получихме насърчение да я ориентираме към музикална кариера, `щото озвучи поликлиниката)!!!
Следобед трябва да изтичаме двете да си вземем резултатите и как ще стане не ми е ясно, ама ще трябва да го измисля newsm78
Бях уговорила една жена от понеделник да я взима от ясла ида я гледа два часа вкъщи, докато се приберем от работа, ама такава кашляща не мога да я пусна на ясла и сега трябва спешно да намеря жена да я гледа вкъщи ooooh! Rolling Eyes Пловдивчанки, ако познавате такива жени - казвайте бързо Praynig
Иначе, Кали много говори по телефона, даже с интонации го докарва, на котета и кучета казва бау-бау, и наиистина забелязвам че разбира всичко, което казвам, ама май си прави оглушки. Като й кажа да направи нещо - го прави, след ядене сама отсервирва празните чинии, тя и пълни иска да ги носа, ама  Naughty Laughing Познава си играчките и като й поискам някое животинче ми го носи, ама......не иска да си казва името - само ме глед ахитро-хитро и не иска да казва/показва на колко години е! Затова ви питам, явно не иска да прави това, което я уча Crossing Arms Thinking
Де да знам и аз вече....................
п.с. пак съм на АБ

# 204
  • София
...докато се приберем от работа...
Започнала си работа ли? И не си се похвалила  Naughty?!

# 205
...докато се приберем от работа...
Започнала си работа ли? И не си се похвалила  Naughty?!

Не смея да се хваля (то не е и за хвалене), ама като стане, като подпиша вече всичко и започна, ще се похваля и даже ще ви почерпя!
Стискайте ми палци!

# 206
 newsm78 Wink
За парти Юнските дечица са готови,
от дядо Коледа очакват те играчки нови!

Flutter

# 207
  • София
Форумът е ужасен днес  Close
Къде сте се изгубили всички newsm78?
Съкровище, стискам  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 208

Здравейте.

Едвам успях да вляза, та не се отваря и не се отваря този форум...

Гале, Стилян също не си казва името, но показва на колко години е. Всъщност речникът му е изключително беден - мам, тата, баба, деди, дай-дай, ам-ам. От животните имитира само магаренцето, и то така, че ако не знаеш, че е магаре, няма и да разбереш. Иначе взичко разбира, и то от отдавна - каквото му кажеш да донесе - носи или да направи - прави, но не казва нищо. Говори си на някакъв бебешки език.
Успех с работата ти! После ще разкажеш подробно!

# 209
  • София
Днес след обед наистина е ужасен форумът.Повече не ми се занимава с него,не че съм се изгубила,ама ми лази по нервите и без това не съм на кеф...

Общи условия

Активация на акаунт