Идват празници безкрай, за ЮНСКОТО дете настъпва рай!

• 10 159
  • 263
  •   1
Отговори
# 180
  • някъде ... тук ...
Слушайте кво! Обичайните заподозрени и други желаещи, в сряда вечер (съгласна с Хот-Адаша и Бетка-плетка Mr. Green) имам нужда от излизане и нещо по-силно. Имайте го в предвид Naughty Ако ще само трите да излезем - изчезвам от къщи, щото вече не се/ме издържам/т Twisted Evil #2gunfire Али, ако е нужно, и ние ще те приютим Hug

Лека нощ Heart Eyes

Офф: Не се сърдете, ако съм пропуснала да честитя някому нещо или да изразя съпричастие, МОЛЯ Praynig "Изтрещяла" съм, ако използвам форумския речник Confused (и на една ракия Blush)

# 181
  • София
EliT я кажи кой те е ядосал така?А мен що не ме броиш в обичайно заподозрените?
Ериа не мога да те осведомя, нямам ти координатите.
Осведомих съкровището за срещата и попита дали няма форум БГ Татко и той да ходел по срещи.Ама аз преди 19.30 няма да мога да се довлека,трябва първо той да си дойде.Освен да яхна колата,ама тогава няма да мога да пия... newsm78.Абе има време дотогава!

# 182
Вижте сега какво, обичайно-заподозрени,

в сряда към 19.30 си правя един чай (или греяна ракия) и присядам пред компа да ви правя виртуална компания - така че да си викаме наздраве телепатично Mr. Green
Щото вече съм луда-полудяла!!!!
Но, да кажа, че аз не мога да говоря от болки в гърлото, та затова телепатично ще трябва да се разбираме, евентуално после някой дописник да ме светне какво съм изпуснала от клюката Laughing Ухото ми не се оправя! Т.е., не само че не мога да говоря, а и не чувам hahaha
Тъй че ще си вися тука пред компа като кон на празна ясла и ще се оглеждам за подозрително непишещи юнки... ooooh!

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 22:39 от Съкровищница

# 183
Добро утро,     food010

спите ли?

Отдавна се каня да подхвана една тема, ама все не остава време..та, сега май дойде вдъховението. Става въпрос за привличането на вниманието на децата - как го правите?
Кали е от децата, които не се спират и за секунда, съответно не успявам да й задържа вниманието за повече от 2-3 минути, даже и това е много.......
Беше започнала да бърбори много ентусиазирано, сега вече - не! Не знам каак да я науча да казва-показва на колко години е, или пък да си казва името.....ей такива неща newsm78
Всъщност, досега не съм я учила на нищо - някак си сама си се учи Thinking
Какво правите вие и как го правите Flutter

# 184
  • някъде ... тук ...
Добро утро  food010 morning

Али, как да не съм те включила към обичайните заподозрени Sunglasses Нали писах, че ако ти е нужен подслон - и у нас има място Hug Писах Ели и Бети в скобите заради това:
Та с Бети решихме в сряда да се съберем на едно бирено, какво ще кажете?
Simple Smile

Гале Hug Вземи отиди на някой по-читав доктор да ти види ухото Naughty Що не беше по-близо - нямаше да е телепатична връзката Crazy

Иначе за поставения въпрос - Гого не показва на колко е години (учила съм го и го уча, но не ще) и не може да си казва името. Бърбори си негови думички. Разбира му се "Не-не" и на кучето казва Ав-ав (изобщо не знам от къде го е научил точно така). На всичко друго живо, без хората казва "коче" - нещо средно между куче и коте. За "Хей ръчички" го вземах в мен и с песничката миехме ръцете заедно. Сега я изиграва сам вече, но само когато поиска. И той не се спира на едно място. Забелязвам, че обича да слуша музика, опитва се да танцува и на детските по тв седи и гледа около 4-5 минути. Напоследък имитира брат си - и в хубавото и в лошото Crazy
Ще се научат, споко Peace

# 185
Хайде и аз да се присъединя към кафето.

Гале, незнам дали много се занимавам с моята щерка но имаме напредък с казването и показването. А може би и като я оставям при моите родители и сестрами, племенника и те също я учат. Казва как се казва - е не Роси ами Оси Grinning а мама как се казва- Иши,казва на колко годинки е и показва също. Дядо и купи един кантар и само се тегли и като я питаш колко килограма е - найси, а тя е дванайсет.
Кучето как прави, котето, прасенцето,кравичката,петела,кокошката- също казва. кололо - колело, оск- сок,багдаря- благодаря,голама-голяма, нали-нали, отоли- отвори, и всякакви такива в момента толкова се сещам. Хайде изфукахсе колко е умана щерката и нна какво съм я научила Laughing Wink

# 186
  • София
Добро утро!
Да се включа и аз в обсъждането на гарджетата  Mr. Green. Емма още не може хубаво да казва буквата Е и казва нещо между Е и А. Казва си името Е/амма, сочи се, казва На една и показва с пръст като я питаш колко е голяма. Истински думички няма много в речника, но не спира да бърбори. Знае животните, знае коя вещ вкъщи на кого е, много е музикална, не спира да танцува, да пее, постоянно нещо свири.
Аз много не я уча на разни неща, може би защото нямам търпението. Е, показвам, естествено, някои неща, но съм забелязала, че не започва веднага да ги прави/казва, а след 2-3 дни, когато аз вече съм забравила  Laughing.
Иначе майка като беше тук три дни я научи да храни играчките, да ги слага да спят, такива работи...
Но на едно място не обича да стои  Naughty.

Приключвам темата за чАдото с новината, че от понеделник тръгва на ясла  Mr. Green  Cry  Rolling Eyes  Confused.

Ели, усетих, че си напушена още преди да тръгнете за Гложене. Я кажи какво е станало, сподели, излей душата  Hug.

...
Тъй че ще си вися тука пред компа като кон на празна ясла и ще се оглеждам за подозрително непишещи юнки... ooooh!
hahaha Съкровище, много се смях, но наистина си намери читав доктор и отивай да те прегледа. Потърси в Здр. справочник или Здр. форум. Ако не, идвай насам, тук да те водим. Кали оправи ли се?

# 187
  • София, център
Айде и аз да кажа мойто гардже какво прави:

Казва тати, мама, баба (на майка ми) и баба Пепи (на свекърва ми), деде, маца, бау бау, имитира с характерни звуци повечето животни, дай ми, няма го, доу (долу), дида (вода), мако (мляко), титя (разходка), буйки  и разни безобразни още цял куп.

Онзи ден пък влязла в спор със стопанката на един йоркширски териер. Упорито се опитвала да убеди жената, че в същност кученцето й е мау мау. Не знам дали е успяла!

# 188
Здравейте на всички,
малко ми е трудно напоследък с писането. Целувам всички ви.
Малките сладури растат невероятно бързо, да са ни живи и здрави.
Ма много умни тези деца бе, чета, чета....
Моите момчета са си екстра. Сдобиха се с гащеризони + якета и по един елек с качулка - много сладки. Като ги облякохме заприличаха на мишелинчета.

Наскоро започнах проучвания по темата за детските градини, даже проверих в тази, която съм си набелязала. Казаха ми че от януари нататък записват, но според някои майки е вече късно, не знам на кого да вярвам. То е ясно че без плащане няма да стане, ама.....

Хайде до скоро! Hug

# 189
 А пък мойта дъщеря взе, че току-що заспа Shocked
Край с дневния режим......................

# 190
  • No Line On The Horizon
Здравейте!
Миналата седмица махнахме на Мия третата сливица. Леко луднах с двете вкъщи, но от вчера Мия е на градина.
Речникът на Флора е следния - ам-ам, мама, тати, кака, Мия, баба, деде, бебе, дай, не, неика, ика, коте, бау-бау, мау-мау, тц-тц /за кончето/, гух-гух /за прасето/, буй /обуй/, бути /обувки/. За всичко останало, което иска на момента думата е боти, вкл. тя така се казва  Mr. Green
Боти е и залъгалката, и водата.
Показваше на колко годинки е около РД. Сега вече не иска. Много хубаво пее нейни си песни, танцува.
Иначе с ината сме на "ти". Опитва се да се налага непрекъснато и доста тероризира кака си. Яко се тръшка напоследък. Та така за Ботито.

# 191
  • някъде ... тук ...
Лилу, промениха наредбата и официално молбата за детска градина важи за текущата година. Затова са ти казали, че от януари ще записват. Но може да пробваш да им досаждаш и да подадеш молба още от сега  Sunglasses

Гале, остави детето на мира - да спи когато иска, и Гого го прави в къщи Sunglasses В неделя спа по пътя от 13 до 14 и към 17 взе да клюма - спа до 18 и вечерта беше кукуряк до 22 (тъкмо ходихме на гости с него спокойно)

Фросе, и Гого тероризира брат си ooooh!

# 192
Здравейте!
Ще си открадна няколко минутки за писане Laughing
Обичайните заподозрени, молим за снимков материал, за да можем и ние да усетим настроението! PraynigИ да си изкарате хубаво! HugИ аз вечер прибягвам до разни асеновградски резерви за разпускане без компания  Sunglasses(мъж ми не пие)

Не знам каак да я науча да казва-показва на колко години е, или пък да си казва името.....ей такива неща newsm78
Какво правите вие и как го правите Flutter
Като начало моята стратегия е да изострям и поддържам вроденото любопитство. Когато е до мен постоянно му описвам това, което правя и му позволявам да оглежда безопасните предмети, с които работя. Обръщам му внимание на неща, които той сам няма да забележи - шумът, който издават сухите листа, когато стъпваш по тях; това, че листенцата вече ги няма на дърветата (пролетта съм обеснявала кое дърво, клони, листа...); ятото птички, летящо нависоко в небето; облачетата и цветовете им; луната; мравки и всякакви пълзящи.......
Иначе отговори на определени въпроси се научават с много повторения от твоя страна, но е хубаво да измислиш и съпътстващо движение или жест.
Дано да са ти от полза моите методи. Въпреки, че много зависи от детето - просто трябва да се съобразяваш с нейните желания и интереси. Simple Smile
Бързо оздравяване! Hug А Кали как е?
Хот Ели, безпроблемно адаптиране пожелаваме на малката принцеса, а на теб - сила и кураж! Heart EyesСвиква се!
Хубав следобед!

# 193
  • No Line On The Horizon
Днес подадох молба за ясли. В нея бях писала от 01.06., но директорката ми предложи да я пусна от април за по няколко часа дневно да се адаптира до юни.

# 194
Здравейте Фроска и Маги, включвайте се по честичко Hug Я да ви питам ще идвате ли на събирането в София на 3.12.06г?
Гале, хайде мила оправяйте се вече, какви са тези болести дето ви налегнаха Hug  Heart Eyesна Кали.

Аз пак се развихрих в  кухнята правя едни бутерки, така ни са се прияли със мъжо та реших да си угодим. Да се похваля тази вечер ще поизлезем малко, едни приятели се обадиха и ще се съберем.

Днес е празник на Християнското семейство ЧЕСТИТО на всички Здраве, Късмет и Разбирателство да има във всеки дом.

Последна редакция: вт, 21 ное 2006, 18:15 от Сиси&Роси

Общи условия

Активация на акаунт