Наглостта на един брат

• 5 660
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Значи не ти се е налагало да разбираш постфактум за голямата част от роднините. Ама така и не разбрах как реши, че емигрантът е лошият или че не иска да знае за баща си, или че правел театри.
На автора не му дреме за брат му и си го е написал. Авторът първи се е махнал от дома на бащата-алкохолик и емигранта. Когато бащата-алкохолик е получил първите инфаркти, не авторът е бил до него, а емигрантът; след инфарктите пак емигрантът е бил до бащата-алкохолик и болен. Авторът е бил неприятно изненадан, че емигрантът заминава за чужбина и не щял да гледа болен човек, нищо че той самият се е изсулил доста по-рано от семейните проблеми.
Сега авторът иска пари. Не иска брат, не иска да си оправят отношенията, не иска реабилитиране във фейса, там може да си храчи. Иска просто пари. Бесен е, защото се е издънил със закъснението и сега хем няма да вземе пари, хем и хората са разбрали, че се е издънил и ще го одумват. И това всичкото го пише в мненията му.
Отделно театрото и драмите, от които едно 95% нямат никаква връзка със ситуацията, дори да са верни, а те не звучат като да са верни, напротив - звучат като клюки на озлобена скучаеща селска стрина.

# 46
Нарциса, ти съвсем почна да си изсмукваш истории от пръстите. Joy

# 47
  • ☀️София / London🌂
Опосум, ние не защитаваме брат му, но моля те разбери не може да казваш, че си блокирал брат си, да споделяш толква много информация за целия му живот до момента с най-малки подробности и накрая да излезеш с обяснението, че не си успял да го намериш. Най-малкото така както знаеш къде да натиснеш block на профила му пак там се и отблокира. След като може да си наяно къде какво и с кого прави, значи може пак тези дето те информират да те свържат с него. Не пасем доматите с колците. Да си каже просто, че не е искал да се разправя с брат си. Да не говорим, че неговата тема е 90% плюене по брат му и останалото са само оправдания.
Хайде не сте се грижили само Вие за болни роднини, в България малко хора могат да си позволпят дом или хоспис, дойде ли до това все някой от семейството трябва да поеме грижите. Когато това се наложи да го направя аз не съм се правила на велика, не съм се изкарвала жертва. Направих каквото можах, не съм се цупила на останалите ми роднини нито съм изтипосвала целия им живот публично по форумите. Който искаше ми помогна, които не е искал не съм очаквала и настоявала . Обичах дядо, тежко ми беше, но такъв е живота. Само защото аз основно съм полагала грижите за него не съм лишила останалите от възможността да се сбогуват. Постарах да се свържа със всички, дори с тези , с които не сме в добри отношения, чаках и тези от чужбина. Съвестта ми е чиста.

# 48
  • София
Може и да иска пари, но се ядосва, че брат му го изтипосва пред общи познати по този начин.
Аз не бих обръщала внимание, но хора всякакви.
А това, че с женитбата си се е изсулил от проблемите, е мегатъпо. По тази логика, братът съвсем се е изсулил, защото е в чужбина и ползва това като оправдание въобще да не се връща, а има дори автобуси, ако самолетен билет му е непосилен.

# 49
Нарциса, ти съвсем почна да си изсмукваш истории от пръстите. Joy
Както казах няколко пъти, всичко го пише. Даже хубавото е, че е на над 24 часа пост и можеш да се върнеш да си прочетеш. Това, че ти бързаш да си споделиш историята, без да четеш, не е мой проблем, а твой.

А това, че с женитбата си се е изсулил от проблемите, е мегатъпо.
Нещо може би съм пропуснала, да не би да са останали с жената под един покрив с алкохолика и бъдещия емигрант? Не? Коментарът явно не му се гледа болен целеше да изкара емигранта боклук, а то се вижда кой е бил до бащата и това определено не е авторът.

# 50
  • София
Само че когато авторът се е женил, бащата все още не е бил болен. Да закара и жена си в общинското жилище или да хвърля боб какво ще се случи с баща му?
Права си донякъде за това изречение, не всеки е длъжен да стои в България.
Но и живеещият тук не е длъжен еднолично да гърби. Като не можеш с действия (гледане), помагаш с пари. Братът - с нито едно от двете.

# 51
Тук ключовото е какво се е случило преди болния баща, за да знаем предисторията. Тя ни се спести, но разбрахме за всичките жени на другия брат, изтеклия му паспорт и тн.

Двамата братя са се изпокарали за нещо преди това, умишлено автора го спестява, защото явно не е в негова полза. Клепа брат си с коя спи и с коя се жени - нещо, което не виждам как точно е свързано с историята.

# 52
White tiger, добре, могъл е да намери брат си, но не го е направил веднага. Преувеличил е малко за да намери съчувствие. Това прави ли го лош човек? Или го прави просто човек?
Радвам се, че съвестта ти е чиста, дай Боже всекиму!
П.П. Виждам, че някои хора се възмущават, че авторът пише предимно за брат си. Все пак темата е "Наглостта на един брат", за новите тенденции в модата ли да разкаже? Малко се получава като в оня стар лаф: "Ти като отвориш бисквити Катеричка, да не би да изскача катеричка от там?" Joy

# 53
Е, темата е можело да бъде "Как да намеря път към брат си", ама не би... Цялата скотска история говори повече за "автора", отколкото за "брата".

# 54
  • София
Е, прекалено са подробностите кому какво дължи, но така се вижда що за човек е братът. Явно не е в чужбина, за да изкарва по-добри пари, а отива където има кого да завлича и да го издържат.

# 55
Това за пътя какво трябва да значи, да ходи и той в Украйна ли?
Не съветвам никого да търси път към хора, които публично го наричат "изрод", както и Министерство на външните работи не съветва да се ходи в Украйна.
А коментарите говорят повече за авторите им, отколкото за авторът на темата.
Много е лесно да сложиш етикет на нечия история "скотска", ако не си бил на неговото място. Историята е тъжна, а не скотска.
Такъв етикет се лепи само, ако си преживял същите неща и душата и разумът ти са останали непокътнати, което с баща алкохолик и без майка, просто няма как да се случи.
Може ли да си начешете крастата да хвърляте камъни по хората и без да ги наричате "скотове" и "боклуци", моля?

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 10:26 от Opossum

# 56
Simple Smile Всеки е свободен да разнася най-близките си роднини по такъв начин, все пак явно това е задоволяване на някаква дълбока вътрешна потребност.
Но житейският опит сочи, че разни, на които все другите са им виновни и много държат да ги злепоставят по какъвто начин намерят, обикновено самите те са по-кофти персонажите.

# 57
Само че когато авторът се е женил, бащата все още не е бил болен. Да закара и жена си в общинското жилище или да хвърля боб какво ще се случи с баща му?
Права си донякъде за това изречение, не всеки е длъжен да стои в България.
Но и живеещият тук не е длъжен еднолично да гърби. Като не можеш с действия (гледане), помагаш с пари. Братът - с нито едно от двете.
Дали е помагал братът, или не е помагал, първо няма как да знаем, второ авторът може и да излъже. Не коментирам тази част.
Бащата не е бил болен, но е пиел. Да, който е останал тук, не е длъжен да се гърби - по същия начин, който е останал в едно жилище с бащата, не е длъжен. Само че авторът, колкото и да се мъчи да върти нещата - не се е съдрал от гледане на бащата. Нито преди, нито след заминаването на брата - това също е описано - къде е бил, какво е правил и колко е платил, макар и далеч не така подробно, колкото хойкането с цел злепоставне на емигранта.
Смисъл, хора, сериозно - написано е съвсем буквално, наистина ли не го виждате?

# 58
Авторът не иска да намира път към брат си,  а да изкаже възмущението си от него. Темата му е в правилния подфорум и не се различава особено от обсъжданите тук проблеми, все пак тук рядко се пускат теми, в които хората се хвалят от роднините си, обикновено е обратното.

Авторът очевидно е с чувството, че е изпълнявал дълга си,  погрижил се е за баща си, вложил е време и средства, дори е решил все пак да издири и непрокопсания си брат и за награда е получил оплюване и наглост. Човекът е възмутен.
Най добре е да прекъсне всякакви отношения както досега и всеки по пътя си, пък то ще се види кой ще прокопса.

# 59
Аз лично виждам хора, чиято съдба ако я гледаме в някой филм, ще се скъсаме да ревем за тях.
Обаче понеже са живи, реални хора, ги правим на нищо.

Общи условия

Активация на акаунт