Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 674
  • 711
  •   1
Отговори
# 165
На L'Extase Caresse de Roses Нина да разчитам ли на експлозия от цветя и добра трайност?

# 166
На L'Extase Caresse de Roses Нина да разчитам ли на експлозия от цветя и добра трайност?
Експлозия от цветя да, но трайност обикновена.

# 167
  • София
...идеята уж беше да  мирише на свобода, разпиляни от бриз коси, безкрайни пътешествия, приключения...
Миналото лято направихме едно спонтанно и малко лудичко женско море с приятелка и дъщеря ми - много на север по нашето крайбрежие. Една от причините за хубавите ми спомени беше именно Номада, съвършено на мястото си.

# 168
Здравейте! Вече се прибрах от болницата и съм добре. Както би казала една моя позната, няма опасност да отърва човечеството от себе си. Wink
Иска ми се да отпразнувам с нов парфюм и нямаше как да не се повлияя от скорошната дискусия на тема рози. Реших и аз да си взема нещо с роза и след кратко проучване сега се колебая между LVEB en Rose и CH Very Good Girl. Единствената роза, която наистина харесвам, е Rose Absolue на Нина Ричи, но сега сякаш ми се иска нещо малко по-жизнерадостно. Ще се радвам на вашите насоки. Благодаря предварително и бъдете здрави!

# 169
Идвам с питане за някои новости - гледам, че официално са пуснати тези на Том Форд
Скрит текст:
Дали ще ги заредят скоро и при нас?
Също ми е много любопитен този Нарцисо
Скрит текст:
Искам непременно да го пробвам.
Pure musk ми стоеше много добре, някак прибран, но получавах комплименти от околните. Спрях обаче да го ползвам, защото колежките си накупиха негови имитации и стана една....
Bell 87, има голям избор. Хубав е и Boucheron Quatre en rose. Miss Dior Rose'n rose също, но сякаш не е чак така жизнерадостен.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 16:40 от Seti Beti

# 170
  • by the sea
Idole е хубава сочна роза, флорално-сладникава, не прекалено и е подходящ за пролет

# 171
Благодаря, погледнах и Idole, но по пирамида някак не ме привлича. Струва ми се, че не е точно това, което търся.

# 172
Тъкмо влизам да похваля това нарцисо след пробичка. Непременно ще се взима. Гъст, тъмен, секси. Комбинацията от слива, роза и мъск е невероятна за мен. Страхотен парфюм и трайността е много добра. Паралелно тествах Иризистъбъл на Живанши, който е красив и никакъв парфюм. Навява ми асоциация на първа брачна нощ, където единствено любимия ще го долови Joy

# 173
bell_87, здрава да си! Flowers Hibiscus
И двата парфюма, на които си се спряла са женствени и жизнерадостни. LVEB en Rose ми е първия от LVEB-овете, който придобих. Добра трайност като за ЕДТ без онази първоначална бруталност в ЕДП. С времето се развива много красиво без да е рязък или много натраплив предвид средните нотки. Виждам, че го дават сходен с Miss Dior Absolutely Blooming Dior, но тук смятам, че черните плодове предимно го ограбват. За червената обувка е казано много, нямам го, но го познавам.
Скрит текст:
Из Фрагрантика:
"Ощущаю розу, но да, она тут нежная, сладковатая, но одновременно свежая."
"Моё!!! Всё сошлось, обожаю розы , пионы и ландыши, старт быстро растаял и средние ноты меня не просто порадовали, а просто осчастливили. Наконец-то то, что можно одеть на работу и не мучать коллег ( смутно надеюсь доставить удовольствие пройтись мимо них). Не душит, не приторный, всего в меру и "аккуратненько" ,плюс вкусно."
От трите най-mature ми стои Absolutely Blooming Dior.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 18:09 от Никой като Някой

# 174
  • София
Червената обувка ми е голяма любов. Дръзка, секси. За студеното време е чудесна. Лятото имам опасения, че ще ми бъде много тежка. LVEB rose го асоциирам със свекърва ми и се сещате колко ми е любима. При мен асоциациите при парфюмите много надделяват. Розите и в двата парфюма ги усещам много различно.

# 175
  • София
BoMarina, Densi, Bright Crystal, много благодаря за споделените впечатления относно Iris Crush Jimmy Choo. Flowers Hibiscus
Денси, погледнах ревюто ти, обаче помолих за сравнения с други известни ириси, понеже така най-лесно се ориентирам за общия профил и интерпретацията на нотата в непознат парфюм - а и повече вярвам на отзивите на хора от нашата тема тук, отколкото на анонимни вотове във Фрагрантика. Simple Smile
БоМарина, много благодаря, че специално си ги разносила паралелно (Мулен Руж и IC) във връзка с питането ми. HugHeart Exl Липсата на прилика с МР ме радва определено.
Размислих се за розите, които съм харесвала през годините по повод последните постове и се сетих за едно чудесно Булгари, което много харесвах навремето. С тъга установих, че и то е спряно вече: Bvlgari Rose Essentielle EDP. Друг е въпросът дали бих го носила към днешна дата (заради конкретни асоциации, от които искам да се дистанцирам), но парфюмът сам по себе си беше чудесен. Спират се толкова красиви неща в последните години...
По въпроса на темата: тази зима почти не съм носила гурметата и по-мощните си парфюми. Продължаващата изолация и съществуване предимно при закрити врата, смяната на по-големите работни помещения с домашна обстановка повлияха на типа парфюми, които избирам за ежедневна употреба и количествата, които използвам - в момента нося малко по-тихи и въздушни парфюми, или ако съм се затъжила за някой от гръмогласните си любимци, прилагам много пестеливо пръскане. Та може би затова посред зима пак съм се загледала в ириси, които обикновено свързвам с пролет. Simple Smile Също съм се замислила за една билкова ванилия, която е свежа и несладка и много харесах преди време, изчаква ред в списъка - Vanille Paradoxe Les Parfums de Rosine - има силни прилики с Virgile Sylvaine Delacourte.

# 176
Тъкмо влизам да похваля това нарцисо след пробичка. Непременно ще се взима. Гъст, тъмен, секси. Комбинацията от слива, роза и мъск е невероятна за мен. Страхотен парфюм и трайността е много добра.
И аз харесах Musc Noir Rose и май ще се купува.
Дала съм си няколко дни да го тествам още малко, но натам отива работата. Досега никое Нарсизо не ме е грабвало така, освен може би Rouge, който обаче много бързо ми омръзна.

# 177
  • The Evergreen State
Klodilia като спомена за ириси и Bvlgari в един пост се сетих за един много любим ирисов парфюм който най-накрая поръчах наскоро - Splendida Iris d'Or Bvlgari.
Нямам идея дали може да се намери, тук го има все още на места онлайн. Ирис, виолетка и пудра - леко ретро комбинация е но всичко е въпрос на вкус.

Splendida линията преиздаде някои по-стари парфюми на Bvlgari като Splendida Rose Rose e осъвременения вариант на Rose Essentielle (Splendida Iris d'Or e осъвременения Pour Femme) като последните години добавиха и чисто нови парфюмчета към тази серия.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 03:45 от Athena

# 178
Говорите за едни от най-любимите ми парфюми, които на няколко пъти споменавам по различни поводи.
Rose Essentielle Bvlgari ми е любов за вечни времена, докато не излезе подобен и по-добър.
Splendida Iris d'Or Bvlgari не го намирам за ретро, поне в смисъла на старо, от което всички биха бягали подобно на дявол от тамян. Усещам го като ирис, които се разгръща на свежозелен и леко алкохолен фон. Не знам дали е съвременото копие на Pour Femme, но Pour Femme не можех да понасям.
И като сме се заприказвали за Bvlgari, на вниманието ми попадна от скоро  https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Splendida-Patchouli-Tentation-60779.html, ако го познавате да споделите две думи..

https://www.fragrantica.ru/perfume/Xerjoff/Lira-11801.html на няколко пъти се засилвам да поръчам, но все нещо ме спира. Действително ли е подобен на L de Lolita Lempicka ?(който изпръсках почти на един дъх при все , че беше леко задушаващ околните, като към днешна дата едва ли би бил такъв предвид модата).

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 08:36 от Никой като Някой

# 179
  • The Evergreen State
Говорите за едни от най-любимите ми парфюми, които на няколко пъти споменавам по различни поводи.
Rose Essentielle Bvlgari ми е любов за вечни времена, докато не излезе подобен и по-добър.
Splendida Iris d'Or Bvlgari не го намирам за ретро, поне в смисъла на старо, от което всички биха бягали подобно на дявол от тамян. Усещам го като ирис, които се разгръща на свежозелен и леко алкохолен фон. Не знам дали е съвременото копие на Pour Femme, но Pour Femme не можех да понасям.
И като сме се заприказвали за Bvlgari, на вниманието ми попадна от скоро  https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Splendida-Patchouli- … tation-60779.html, ако го познавате да споделите две думи..

Това което пишеш за Iris d'Or само ме радва, чакам си поръчката. Преди около две години ги тествах в мола и Iris d'Or и Rose Rose, сториха ми се близки до предните издания (ако ти попадне някъде си струва теста щом харесваш Rose Essentielle). Хубави парфюми са. Останалите от линията не познавам.

Общи условия

Активация на акаунт