Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 679
  • 711
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Първа проба на Chloe Nomade Naturelle
Започва ударно сладко, като тава запечени сливи поръсени със захар и поляти с малко стар коняк....
Леле, ще се разрева направо! 🥰😃 Издирвам такъв аромат от не знам кога, дано пък и за мен се окаже това когато успея да се добера до сайт с по-нормална цена. Като блея и везнишкото ми двоумене "дали/или" е водещо, нека ми е...

Моят е в размените Grin Wink

# 151
Много ви моля, за мнението ви, за тези две неща. Особено за първия, няма къде да го пробвам.
Не успях, ще пробвам отново...
Не можах и "отново"!
Питането ми е за Yelow hibiscus Jo malone и Lolita Lempicka Lolita Lempicka?

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 18:29 от Magda Dimitrova

# 152
След описанието на Рапунцел буквално ми потекоха лигите, но обонянието ми все още не се е възстановило след Ковид и май е по-добре да пасувам.
Не съм купувала нов парфюм от цял месец и не ме свърта за нещо ново Laughing

# 153
  • Стара Загора
Знаех си, че не трябва да избързвам с мнението, но нали ме помолиха и вчера още замръзнал го тествах. Simple Smile
Днес вече на стайна температура и починал от пътя, Номад Натюрел е по-различен и по-хубав. В първите секунди като мъгла около мен се усещат дървесните нотки на Абсолю, но само за кратко. Веднага след това се появява жасмина в комбинация с лека креместа сладост от ванилията и свежест от фрезиите. Звученето му е подобно на Линтерди едП и откривам малко от жълтото Гучи. Кремообразен, женствен и млечен. По-късно се появява и сливата, узряла и мека, месеста, която с фурмите звучи като карамел. Точно те с дървесните нотки според мен вчера са ми създали впечатление за тютюн с мед. Казах плодов и дървесен топъл аромат, но днес мнението ми е друго. Цветен, кремообразен и с лека плодова сладост, а базата му със сандаловото дърво и ванилията е много комфортна, уютна и като втора кожа. Аурата му в първия час е млечна бяла цветна градина, звучи почти туберозно. Нежна и женствена е, но не тежи. Сливите не са лепкави и захаросани, а леко карамелени. Като запечени със сироп от фурми. Жасмина ми прилича на дъвка, а топлата основа прави картината балансирана и идеална дори за сега. Чудесен за офис, с едно подновяване на мен ми беше супер. Няколко часа си го усещах при 4-5 напръсквания сутринта.

Иначе на мен много ми мирише на печени сливи, на домашен сливов мармалад класическата Цветна Бомба на Виктор и Ролф.
Аз бих си поръчала 50-ка, пазя един в кошницата и мога да дам този евентуално. Ще го помисля. 😊

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 19:39 от iv4enceto_91

# 154
Звученето му е подобно на Линтерди едП и откривам малко от жълтото Гучи.
Подобно звучене или прилича на тях, Ивче? Че ми е важно и ако прилича на тях... Оф, трябва да го пробвам просто 😆

# 155
  • Стара Загора
Пробвай на кожа най-добре, че тя променя много ароматите. Последния месец се изненадвам от това как се усещат някои парфюми върху други хора около мен. Ангел Нова едП при приятелка миришеше на сапун. Останах буквално сащисана. Душих и не вярвах.

За мен има допирни точки с Линтерди, но докато той е монотонен и развитие няма почти, Номада е по-комплексен и интересен. Няма я тази туберозна сладост. Креместодървесна е базата, топла и гушлива. 😊

# 156
Не харесвам Номадите и добре, че не поръчах и този насляпо.

# 157
Да, явно ще е добре първо да пробвам, но "допирни точки с Линтреди" не ми харесва...
Днес пробвам Beyond Romance Ralph Lauren. Няма отмирисване това чудо! Сигурно прилича на повечето изброени отдолу в приликите сладости, но на мен най-много ми прилича на Черния Опиум едп. Не знам колко струва, но вероятно е по-евтин, доста добър заместител. Ако се замисля, има някакви препратки към малини, ама те са по-скоро като онези малини от ето тези бонбони. Не е лош за любителите на момичешки, бонбонени парфюми, защото не звучи просто, ами си има приятно качество. А, той пък не бил евтин, току що проверих! Амииии преразглеждам си малко мнението тогава. Малко е скъпичък за това, което е. Laughing Абе, не е лош за такава сладост, за който обича такива парфюми.

# 158
  • виртуално
Азалия, ще е най- добре наистина първо да го пробваш. Различен е и доста се променя на кожа. При мен в базата е като опушен Orchid Soleil.

# 159
Много ви моля, за мнението ви, за тези две неща. Особено за първия, няма къде да го пробвам.
Не успях, ще пробвам отново...
Не можах и "отново"!
Питането ми е за Yelow hibiscus Jo malone и Lolita Lempicka Lolita Lempicka?

Magda Dimitrova, тази Lempicka, за която питаш е, мисля, re-edition на това бижу , отдавна вече спряно. Магично лакрицово-анасоново творение, с ванилия, леко сладка, леко подправъчна и с една едва доловима вишнева нотка. А шишенцето е приказно, просто.

Новата версия, когато я тествах  преди време, ми се стори доста пооскубана и с доста изразено синтетично звучене. Даже бутилката намеква за това с тези като отрязани стени.
Гледам са излезнали и с нова версия, наречена, оригинал...уау, брей, но едва ли.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempi … iginal-59837.html

# 160
Да, така е, шишето е като орязано с длето. Но объркването ми е още по-голямо, защото, същото шише, в сайтовете, с малка размяна в реда на съставките, се представя и като Lolita Lempicka Mon Premier perfun. Много благодаря, Dewi D! Heart

# 161
На моята кожа Номада мирише силно тропически . Парфюм за море и плаж, но с по- голяма трайност от другите подобни на пазара. Носи за мен вайба на Нарцисо Амбре едп. Не усещам никакъв Жасмин , ако не бях прочела пирамидата бих се заклела , че има иланг и кокос.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 13:17 от macadamia

# 162
  • by the sea
Описанията ви на новия Nomade ме заинтригуваха, ако не бяха те със сигурност щях да го подмина заради опита ми с тях.
За мое съжаление има огромно разминаване между  аромата и маркетинга, идеята уж беше да  мирише на свобода, разпиляни от бриз коси, безкрайни пътешествия, приключения , спонтанност,бягство от скучното ежедневие,
за мен е похабено име за някой хубав парфюм.

# 163
Със същото впечатление съм за Nomade Naturelle- ванилията и сантала правят млечно-креместа база, и определено има тропическо звучене. Усещам нежни фрезийки, както тиаре и кокос.
Вчера получих фабрична мостра, и пръснах само веднъж, но тази сутрин се напръсках порядъчно и обилно.

Не е никакво чудо невиждано, ЕдП е по-интересен, но Naturelle е добра универсалка, малко скучничка.
Много е подобен на Roberto  Cavalli EdP, но е по-тих и обран. От Кавалли-то съм на 4та бутилка и добре го познавам, няма как да сбъркам, или да си измислям.
https://www.fragrantica.com/perfume/Roberto-Cavalli/Roberto-Cava … Parfum-13675.html

# 164
И аз не виждам нищо номадско в Номад серията и не съм техен фен,имам Nomad edp,рядко го нося.Новият звучи интересно,поне ще го пробвам при първа възможност.

Общи условия

Активация на акаунт