Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 705
  • 711
  •   1
Отговори
# 135
В тази връзка какво ви е мнението за Donna Rosa Verde Valentino? Мисля, че е единственият розов парфюм, който бих носила с кеф, но вече е спрян /не съм убедена, но го мернах като инфо някъде/ и трудно се намира за немалка цена.Rolling Eyes
https://www.starcorp.bg/productbg/3544

# 136
Rosa Verde е разкошен в жегите!

Темата се изроди доста в последно време, станахме звено за бързи справки. 🤣🤣
Просто е време да спрем да отговаряме на въпроси, чиито отговори са на един клик разстояние. Да се научат да си търсят информация.

# 137
densi, благодаря за темата Flowers Bouquet !
Май в студеното ползвам повече сладки аромати. Тази зима често посягам към D&G The Only One 2 - сладък, нежен, уютен, женствен, чудесен с 1 дума, само името му е някаква шега Simple Smile
Скрит текст:
Аз питам съвсем сериозно!
Не разбирам откъде идва разликата. Производител да продава по-скъпо собствената си стока, от някой който я препродава.

И ако някой може да сподели впечатления за някой от тези аромати Simple Smile
[/spoiler]
Мога да споделя само за Eau de Pamplemousse Rose, Hermès. Аромат на пресен фреш от мандарини (може и да е грейпфрут, но нямам спомен за аромата на този плод), доста натурален и приятен. Но трайността му е 15 мин. при мен.
На мен ми е интересен Eau de Mandarine Ambrée.
SOTD: Armani Si Fiori
(btw как да разбера, колко ми е останало във флакона?)

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 13:57 от Dari_77

# 138
  • София
Темата се изроди доста в последно време, станахме звено за бързи справки. 🤣🤣
Просто е време да спрем да отговаряме на въпроси, чиито отговори са на един клик разстояние. Да се научат да си търсят информация.

Абсолютно. Даже може би е добре в първия пост да има изрично disclaimer за такива питания - първо търсачката и после питане. И наистина всички да спрат да отговарят на такива въпроси. Ето аз например клавиатурата съм си изтъркала да пиша на тема Ермес точно. И не, няма да повтарям, потретвам и поосемнайствам само защото някой го мързи да търси. Друго е ако примерно излезе нов Ермес с мандарина и някой пита "Пробвахте ли го вече? В сравнение с другия как ви се струва?"

След около 300 години косене и поливане може и да стане английска ливада Wink

# 139
Да се научат да си търсят информация.
Абе и това не е лесно! Търсачката е толкова куца... , макар че, ако човек има малко акъл ще открие каквото му трябва.

Аз не обичам рози изобщо, както много пъти съм казвала, но разбира се това не ми пречи безумно да придобивам от време на време по някой парфюм с рози и после да се чудя какво да го правя. Задържала съм и все още си харесвам два такива. Единия е   този, другият този. В първия розата е хладна, млада, свежа и мокра. Във втория е пак млада, светла, но луксозна, шипрова. Този може би също минава за розов парфюм, но тук аз усещам божур.

# 140
  • София
Обичам рози.
В момента любими са
Smyrna https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-Maison-de-Parfum/Smyrna-53535.html
Rose &cuir FM
Portrait FM
Rose prick TF.
И WOW от joop, евтина пикантна роза.

# 141
  • плевен
Привет, момичета! Имам нужда от конституция.
Има ли разлика между Dior Sauvage EDT и EDP?

# 142
Допълвам се по питането на Klodilia. От целодневното  разнасяне на Moulin Rouge  и Iris Crush  мога да кажа, че и  при паралелното такова не е налице никакви прилика между двата. MR е червилен ирис с  доста синя слива, малко роза и характерна сухота. Аз го обожавам, но съзнавам, че  никак не е лесен, а остротата  в началото предполагам го прави още по-труден за много хора. Iris Crush  е много  мек, помаден ирис с  ванилия и плодови нотки. Парфюма и ириса, като цяло не са ефирни, имат си по-плътна текстура. Ванилията е нежна, ласкава, не е тъмна, нито алкохолна и в никакъв случай  не е замайващо сладка.  Незнам дали от комбинацията на ириса  с ванилията се получава, но в базата усещам  и лека тонка. Много мадамски, женствен парфюм е.  Аз лично мисля, че  е страшно лесен за харесване, но все пак си трябва проба. Пирамидата във фрагрантика не е съвсем вярна, фрезия изобщо не усещам, а и в сайта на марката, не е спомената , там е посочен розов пипер. Аз и нероли също не усещам.
Поста на Bright Cristal ме подсети - и на мен никак не ми прилича на никоя разновидност на La vie est belle.

# 143
  • Бургас
BoMarina, а намираш ли прилика между Moulin Rouge и Violet Ida? За мен вторият е като по-нежна и деликатна сестрича на шумната и ексцентрична, малко готик сестра Мулен руж. Някак заради червилената нотка ли ... ама все едно имат нещо общо.

# 144
Абсолютно нищо общо не намирам и аз между Iris Crush и посочените парфюми. Този е най-добър, женствен, помадено пудрен и няма грам мрачни или коренови нюанси. Писала съм му ревю. Трябва да се пробва задължително от любителите на ириси, а и не само, защото аз например не харесвам и не нося това цвете като цяло.

# 145
BoMarina, а намираш ли прилика между Moulin Rouge и Violet Ida? За мен вторият е като по-нежна и деликатна сестрича на шумната и ексцентрична, малко готик сестра Мулен руж. Някак заради червилената нотка ли ... ама все едно имат нещо общо.
. Яна. замисли ме, обаче върху мен поне не си приличат. Може би защото в Мулен руж върху мен силно изпъкват сините сливи - леко кисели, но с онази сладост, която има в сърцевината на  по-с очните сушени сини сливи, а ириса го усещам изцяло червилен. Violet Ida също  като теб го усещам нежен и деликатен,  но при мен се изявява, като някаква комбинация от пудрено-помаден ирис и знам, че го няма в пирамидата, обаче моя нос го усеща и леко амбров. Много го харесвам, страхотен парфюм е! Наскоро Silver pearl писа, че го усеща уютен и благ и  аз мисля така, кара те да се чувстваш в хармония със себе си.

# 146
Тествах днес Муск ноар на НР. За жалост,  обонянието ми все още не се е върнало напълно. Душих в магазина, после и навън, нищо. Усещам слаб аромат,  но изобщо не мога да бъда сигурна, че го усетих както трябва.  Уф, ще чакам, дано се възстанови скоро. Омръзна ми да се озъртам из парфюмериите като гладно циганче пред баничарница.

# 147
  • виртуално
Първа проба на Chloe Nomade Naturelle
Започва ударно сладко, като тава запечени сливи поръсени със захар и поляти с малко стар коняк. След около 2-3ч захарността постепенно намалява, усилва се конячената нотка с нещо бъчво-опушено към нея.
Много харесвам EDP и Absolu, този е коренната противоположност, но е различен от всичките сладости напоследък и прекрасен.
Лимитът ми за този месец е изчерпан ( зарекла съм се да купувам по 1бр на месец) , но си струваше сляпата покупка

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 17:44 от Рапунцел.

# 148
Първа проба на Chloe Nomade Naturelle
Започва ударно сладко, като тава запечени сливи поръсени със захар и поляти с малко стар коняк....
Леле, ще се разрева направо! 🥰😃 Издирвам такъв аромат от не знам кога, дано пък и за мен се окаже това когато успея да се добера до сайт с по-нормална цена. Като блея и везнишкото ми двоумене "дали/или" е водещо, нека ми е...

# 149
Привет, момичета! Имам нужда от конституция.
Има ли разлика между Dior Sauvage EDT и EDP?

Има, вторият е доста по- тежък, малко лепнещ, но все със същото днк. За мен едп е за по-възрастни мъже. Еликсира е различен

Общи условия

Активация на акаунт