Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 655
  • 711
  •   1
Отговори
# 195
Днес се напръсках с ириса на Булгари, не е моят, познавам аромата - около мен някой го е носил много.
Също си парфюмирах с Blue Orchid / Lanvin - в началото супер, но 5 минути след това излезна мускус и го зачеркнах.

За момента фаворити сред ирисовите парфюми са ми Nuee Bleue и Tanagra на Maison Violet и Vanille d'Iris на Ormonde Jayne. Носят ми страхотно усещане и ме пращат при цъфнали перуники преди да ги натопли слънцето.

И се парфюмирах с една стара моя любов - Lou Lou и за моя радост парфюма е все така прекрасен. Не помня колко шишенца съм изпръскала ❤️

И с Eden - близък като усещане до LouLou, по-ретро, но обичан, защото моя приятелка го носеше години наред

# 196
Лу Лу на Кашарел така и не опитах. И за него се сипеха едни едновремешни жестоки отрицания... Направо съжалявам, че не съм си записвала!.....
Органза никога не съм притежавала. Интердит Руж ми напомня друг парфюм. ... Обаче Либерте на Кашарел ми беше 100% омразен.

# 197
  • София
Eden харесвам, но не понасям ЛуЛу.
Искам да си взема нещичко по- ново, популярно.
Пробвах L'interdit, както казах, Обувката отново и Мон Герлен Интенс.
Обувката ми е тотално цветна, нищо сладко не намерих. Л'интерди казах вече, погледнах и пирамидата. Осъзнах от къде идват върху моята кожа приликите с Органза. Май така ще си остана без парфюмче. Клоня към Мон, който ми прилича на нещо, но не се сещам на какво.

# 198
Никой като Някой, Лу Лу го има в Дъглас, днес там се парфюмирах и се радвам, че го направих. Парфюма просто е добър и стои добре. Доволна съм, че младото ми аз е имало толкова добър вкус Sunglasses
Liberte не ми харесва, нещо в него ме е подразнило и не съм го взимала.

The Catcher in the Rye, на Карл Лагерфелд днес ми допадна https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Fleur-de-The-67806.html интересен аромат, различен, модерен, но нямаше къде да пръсно по мен за проба

# 199
Аl, Heart Decorationза Лу Лу ще имам предвид, че мога да тествам на място, но и в Амазон преди време цената му варираше по последен спомен около 7-13 паунда. ...Либерте май подарих на секундата след първо вдишване и преди да мигна даже....
Преди време Лагерфелд вървеше доста евтин в Амазон преди да бъде масово разпространен.....

# 200
Eden харесвам, но не понасям ЛуЛу.
Искам да си взема нещичко по- ново, популярно.
Пробвах L'interdit, както казах, Обувката отново и Мон Герлен Интенс.
Обувката ми е тотално цветна, нищо сладко не намерих. Л'интерди казах вече, погледнах и пирамидата. Осъзнах от къде идват върху моята кожа приликите с Органза. Май така ще си остана без парфюмче. Клоня към Мон, който ми прилича на нещо, но не се сещам на какво.

А, с тази тема без парфюм няма как да останеш. Smile
Л'интерди Руж и Органза не си приличат на моята кожа, Органза ми е предимно гардения, а не тубероза,  но са в една група- подправково-дървесни белоцветни ориенталци.
Така че общо взето са си братовчеди.
Very Good Girl ми е тотално meh. Пробвахме с приятелка, и двете вдигнахме рамене и останахме равнодушни.

Има купища аромати за запознаване, не бързай. Пробва ли Flowerbomb Ruby Orchid? Libre EdT и Intense? Chloe Nomade Naturelle?  Идва нов La Nuit Tresor Intense, и смокинов Опиум е излязъл. Сега ще се нароят цяло ято фланкъри всевъзможни.

Аромат за деня- Angel Eau Croisiere 2020 (Смокиновото издание). След малко ще разпечатам бутилката, първа нова за годината. Не знам какво ме прихвана, и реших, че го искам. Провала съм го веднъж, бегло, на кожа, и нищо не разбрах от него, защото бях с друго и силно.
Тръпна в очакване. Grinning

И понеже съм на гръцка литературна вълна, ще нося смокини. ❤
Не че нямам и други, но смокини с пралини нямах. 😂
Апропо, представям си Тетида с Womanity.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 08:44 от Dez

# 201
О да, съгласна за Тетида и Womanity, а съпруга ѝ с Aqua di Sale.
Чакам да се запролети и да извадя Womanity и Inchnusa

Organza е много красива бутилка, идея нямам как ухае обаче. До сега парфюм нe марката не съм имала.

# 202

Organza е много красива бутилка, идея нямам как ухае обаче. До сега парфюм нe марката не съм имала.
Красив и елегантен белоцветен парфюм, силен и траен, но вероятно леко ретро. Има опасност на някои хора да им се стори тежък. Беше ми много любим преди около десетилетие, макар че предпочитах версията First Light, определено по-лека.

Поръчах LVEB en Rose, като го получа, ще пиша.

# 203
Органза харесвах, но сега ми е твърде ретро. Обаче обожавам Непристойната Органза и го нося само но големи празници понякога през зимата.

# 204
  • София
Непристойната е приказка. Heart Eyes
Органза исках да я взимам само заради драйдауна, който леко ми мяза на Будоар, но все не ми достига желание. Точно ретро ми е. Носи ми същото усещане като Самсара.

Дез, аз имам прекалено много, но е като краста. Пробвала съм повечвто изброени. Взех си всичко, което исках и бях се кротнала за 3-4 месеца. Онзи ден се запасих с 2 спрени и от тогава пак ме сърби мозъкът и чета във фрагрантика. Joy Започнах да взимам втори бутилки от много любими парфюми. Луда работа. Може пък да си взема Angel.
Никой не желая лудо. Laughing

Пробвах новите стари Герлени. Инсоленс леко е опоскан сякаш, пудреността още е намалена в сравнение с bee bottle-a, но L'instant Magic ми се стори все така прекрасен. Макар и ефирен.

# 205
  • Бургас
Дейзи-то в оригинал е според мен универсален офис парфюм, харесван почти от всички. Не прекалява с нищо - нито със сладост, нито е натрапчив, но пък и трайността му върху мен е кратка - я изкара 3-4 часа, я не. Иначе съм заклет цитрусоман, но Дейзи ми повдига настроението - пролетен и жизнерадостен аромат. Цената му е достъпна по мое мнение. Много исках да се сдобия и с Eau so fresh и останах разочарована Confused нито е много по-свеж, нито е добър като оригинала. Но така става с blind buy от време на време Blush
Благодаря.
❤️
Аз съм тествала Eau so fresh и е хубав,но аз не съм по свежите аромати,рядко някой ми допада и си пасва с моята кожа.
Дейзи в оригинал също е много хубав,ще го мисля.

# 206
Сравняват Avon Incandesence lotus с Chance eau Tendre. Заинтригувана съм. Имате ли впечатления от първия? Сходен ли е наистина и така нежен?

# 207
  • Бургас
Сравняват Avon Incandesence lotus с Chance eau Tendre. Заинтригувана съм. Имате ли впечатления от първия? Сходен ли е наистина и така нежен?
Ами не знам,не.
Сравняват Avon Eve Truth с Marc Jacobs Daisy.Пак не мисля,че е чаааак толкова огромна приликата.В Ейвънския аромат няма никакви виолетки.

# 208
А дамския dupont passenger става ли за пролет? Чудя се на сляпо за отстрелям. Нали  не е твърде спиртен и с много доминираща роза? Общо взето зяпам промоциите и се чудя кое да си взема до към 35лв за мини шишенце.

# 209
Става и е много хубав, траен парфюм, много женствен. Никаква спиртна нотка няма.

Общи условия

Активация на акаунт