Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 553
  • 711
  •   1
Отговори
# 405
Виж в магазините на Lush и The Body Shop.

# 406
Виж в магазините на Lush и The Body Shop.
Днес бях в Lush, консистенцията е близка, но ароматите са като цяло сладки, само Карма ми хареса повече, но е далеч от каквото търся. Цените са кофти обаче.

# 407
Карма почти всички я харесват. Виж и в Zoya. Може би и в Рефан дори. Не спомена бюджет, предлагам каквото има по нашия пазар. Всъщност и Avon предлагаха твърди парфюми от време на време. Имах Divine.

# 408
  • София
Здравейте!
Ще си позволя да споделя с вас някои впечатления от Le Labo.
Тъй като бранда не е представен у нас, а ми бяха любопитни някои от ароматите им, поръчах си сетче с 5 пробички.
1. Santal 33 - задължителен за проба, бил най-харесваният аромат на марката. Колко е хубаво, че имаме различни вкусове!? Този ме остави равнодушна. Пръснат на блотер, следващия ден и на кожа, чудех се какво толкова му харесват!? Да, добре балансиран, - не крещящ, не сладък, не горчив, не кисел, но не и солен, не и опушен. В началото усещам влажна дървесина и тя няма нищо общо със санталовите пръчици, които преди години навлязоха на пазара и тежката им миризма се стелеше около сергиите на пазара. Ако това е нов прочит на прочутото санталово дърво, - чудесно! Наистина е различно, - напоено с влага, зеленинка и съвсем лека соленост. С часове уляга на кожата и започва да се окръгля и затопля. Като при запознанство - отначало сте дистанцирани и постепенно скъсявате разстоянията. Сега видях по пирамида, че има амбра. Е, тя идва последна само, за да стопли леко аромата без да доминира. За моите предпочитания става прекрасен след 2-3 часа. Мисля, че не мога да го чакам толкова Wink
2. Iris 39 - реших да изучавам малко ириси в ароматите. За тях казват, че могат да ги запудрят или да ги "насапунисат". От дете не харесвам аромата на това цвете и се радвам, че в нито един парфюм досега не съм усетила тази миризма - все ще е по-цветна, по-пудрена, по...носима. Тук започва влажно и землисто, като постепенно става леко цветна със съвсем леко и ефирно запудряне. Усещането ми за грудка, землиста и влажна, остава. Не е моят аромат, не съм си и помисляла, но търсещите ефирни ириси без тежка база от сапун и мазна пудра, могат да го пробват.
3. Vetiver 46 - Много обичам ветивер. Но не и тук. За мен това е аромат на църква. Но не храмът на душите и умиротворението. Това е строго, студено, влажно и мрачно място, в което на големи, железни свещници, стоящи върху голи и студени камъни,  горят восъчни свещи с тамян. Восъкът и тамянът изгарят в черен и остър пушек, който те кара да дишаш повърхностно и да искаш да избягаш. Хубавото е, че при хора с гореща кожа ароматът не остава дълго толкова зловещ, а леко омеква. Ще си остана вярна на далеч по-бюджетния ветивер в Encre Noire на Lalique.
4. Tonka 25 - този и следващия аромат ме възхитиха, пръснати на блотер. Пръснат на моята кожа обаче, не разгърна своята прелест. Усещам аромата опушен, без да има заявена в пирамидата такава нотка. Моята кожа го сви до посредствен и сходен с други пушеци аромат, без да изявява откроима самоличност.
5. Labdanum 18 - най-красивият за мен отвсичките 5. Слънчева и сладка амбра, дъхави смоли и топла ванилия - най-нежният и топъл. Разбира се, за него първо отворих Фрагрантика, за да чета отзиви. Оприличават го с Musc Ravageur на FM. Да, парфюмерист е Maurice Roucel , създал и двата аромата. Много се зарадвах, че в други сетове съм си поръчала пробичка и на този, та имах възможност да сравня. Да, много си приличат, но докато Labdanum 18 си остава монотонно топъл, сладък и гушлив, то при Musc Ravageur има повече интрига. Стартира по-свежо и в същото време по-строго. Постепенно се затопля, заобля, като ванилията не изпъква толкова, за да предизвика асоциация за десерт. Като цяло този аромат е по-богат и многопластов, което ми хареса много и си поръчах 10 мл. травълче от Делириум.
Радвам се, че успях да се запозная с тези няколко аромата на Le Labo - да ми миряса любопитството. И се радвам, че нито един не пожелах на всяка цена. За радост и на бюджета ми Wink
Чакат ме още 9 пробички на Фредерик Мал, като на първо четене Une Rose харесах повече от Portrait of a lady , En Passant ми е най-натуралистичния люляк, Vetiver Extraordinair ми е игрив и цитрусов, Synthetic Jungle - скършена, сочна и зелена много люта чушка и още...
И за край на тирадата ми: - В Делириум чакат новите 3 рози на Том Форд.
Благодаря за търпението! Simple Smile

# 409
Азалия, развеселих се от поста ти Yellow Heart Знам как мирише и посочения компот от сливи и от сини сливи и сладко от сливи и шишето доста наподобява на някакъв коктейл от коняк и сироп от сливи например...
Арабите имат доста добри изпълнения на многопластови аромати, а някои шишета са много красиви. За съжаление, в западните съвременни парфюми тая многопластовост (айде, да не е много, да е няколкопластовост) нещо се губи, да не говоря за шишетата, които не могат да се мерят с арабските камъчета и фигурки.

Днес съм с Love story Chloe. Откровено ми мирише на рози и по-точно на масло от рози и почти никакви други нотки не откроявам за сега. Някак си, с Клои не мога да се спогодя, не знам защо... Да не говоря за Nomad, който изобщо не го разбирам - напомня ми на бензин, смачкани плодове и кокосово масло.

# 410
  • София
Някак си, с Клои не мога да се спогодя, не знам защо... Да не говоря за Nomad, който изобщо не го разбирам - напомня ми на бензин, смачкани плодове и кокосово масло.

A така , а ММ го накарах да помирише и се изказа, че мирише на " стар напечен от слънцето москвич".

# 411
Хаха, на мен Клоетата ми миришат супеер бабешки и тежко, само Номад беше голяма любов безрезервно Heart Exl

# 412
Нито един парфюм на Клое не ми харесва.

# 413
Аз съм фен на Chloe. Не понасям само Love Story EDP. Вчера се намазах с лосиона и реших да не си го причинявам повече. Love Story EDT ползвам, но без ентусиазъм. Signature много харесвам, имам и няколко фланкъра за разнообразие, но са много близки до първообраза. Nomade Absolu ми е любимец, за мен е една от най-добрите покупки почти насляпо.

# 414
Привет ! В търсейки на пролетно-летни парфюми съм и се колебая се между DKNY Be delicious или Calvin Klein Euphoria. Вероятно повечето сте запознати с ароматите, тъй като са доста стари , но моля за мнение.

# 415
еуфорията не е летен парфюм

# 416
  • Бургас
На Клое харесвам само Клое ЕДП и то не ми е някаква голяма любов.DKNY Be delicious или Calvin Klein Euphoria- нито един от двата според мен, супер изтъркани са и масови.Еуфорията е тежък, не става за лятото, аз бих избирала сред други парфюми.

# 417
  • Пловдив
При мен и двата са леки.Не бих ги повторила.Подготвила съм си за пролетта Weekend, Iresistible, Girl in Capri, L'elbolario Lilac ,Cerruti,Mademoisele Rochas couture.

# 418
Ще се радвам и на други предложения и с удоволствие ще ги пробвам.

На Клое харесвам само Клое ЕДП и то не ми е някаква голяма любов.DKNY Be delicious или Calvin Klein Euphoria- нито един от двата според мен, супер изтъркани са и масови.Еуфорията е тежък, не става за лятото, аз бих избирала сред други парфюми.

# 419
Като стана дума за пролетни аромати,с кои ще стартирате пролетния сезон.Аз приготвих за начало този,а после ще видим

Общи условия

Активация на акаунт