Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 632
  • 711
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Здравейте, кой според вас е най-трайният и женствен парфюм?
Благодаря за поредната прелестна тема, любима.KissRevolving Hearts За мен този парфюм е разбира се Mon Guerlain EDP като към него прибавям новата ми любов Carolina Herrera Very Good girl.Нямам думи да опиша колко ме завладя този парфюм, така женствен и с характер.Не прекалявайте с апликациите не е въобще безобиден  лигав парфюм, върху мен е розов звяр, трайността му е феноменална! И да, много прилича на Делина и нека ме линчуват, но аз харесвам повече Червената Обувка.Purple HeartRevolving HeartsSparkling Heart Та мисля да нося само нея заедно с Малката черна рокля на Герлен/версията от 2012г./ опияняващи вишни, подарих си  и него за разкош.Gift Heart така малко да поразчупя.Bowtie

Много ме заинтригува с тази червена обувка, чак взех да се замислям дали да го добавям към колекцията ми 😀

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 17:41 от Анонимен

# 91
Лейди , благодаря. Точно ме разбра. Ще се преориентирам.Flowers Four Leaf Clover

# 92
Дами, (особено розоманки) бихте ли казали нещо за Red Roses Jo Malone. Срам, не го познавам. Би трябвало да има свежест по пирамида ,но дали.. Плътни рози не ми трябват в момента. Нещо ми се набива в очи аромата. Ще са ми от полза всекакви мнения или ако малко прилича на нещо познато. Благодаря!
Аз го получих скоро като подарък към покупка, ами не ми харесва изобщо, не е свеж, мазна роза, прилича на мускал българска роза от едно време. След два-три часа в базата бива. Няма нищо общо с Берлинчанката, ако така
си го представяш. По скоро обърни внимание  на Rose & Magnolia, той вече е роза мечта.Smile
Подкрепям напълно. Никак не ми харесва  Red Roses Jo Malone. Не е свеж грам.
Но Роза Магнолия е направо уау.

# 93
Днес нося Twilly d'Hermès Eau Ginger. Някъде, май в руската Фрагрантика, прочетох едно мнение на потребителка, че била с него и майка ѝ я попитала дали е с парфюм на Chanel. И, да, в този парфюм има нещо шанелско. Много е хубав и деликатен, въпреки, че не е никак слаб и немощен парфюм. Просто е миксиран добре, мирише скъпо и си личи че е качествен парфюм. Оказва се, че аз, освен че имам 4 Hermès-а и бих приютила още 2-3, засвидетелствам уважение към марката като цяло и другите нейни произведения, които макар да не харесвам толкова, че да искам да нося, оценявам като доста квалитетни, и изпипани парфюми. Даже, в такъв случай не бива да им приписвам шанелски финес, защото те имат чисто свой, ермески такъв. Много са добри!
В тон с чувството, което ми носи Twilly d'Hermès Eau Ginger, около мен звучи това. Хубава вечер, дами и господа! Simple Smile

# 94
Бързо оздравяване на всички. И аз бях много зле, но за сметка на това за кратко и си върнах обонянието за 3 седмици.
Зимата нося Khaltat night,  Hayati,  Perfect tobacco, Nea, Vanille fatale. Привличат ме плодови аромати, сушени плодове и имам задача да открия красива трайна мандарина.
Днес съм с Naughty fruity Mugler,  напръсках се за проба и веднага получих комплимент 🙂  Не бих разпознала конкретно сливов аромат, но много ми допада композицията.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 21:17 от Фръц!

# 95
Днес на минус 10, една млада госпожица ухаеше на чист и нежен ирис, на 90% съм, че беше някой от Maison Violet парфюмната къща. Голяма красота, но и Carnal Flower се представя добре на такива температури.

Бързо оздравяване на всички!

Свежа, чиста роза като след дъжд има във Florabotanica / Balenciaga. Много секси парфюм.

# 96
Chocolat_, една от най-любимите ми рози е Rosabotanica Balenciaga (горният пост ме подсети).
В момента обаче е трудно откриваем, дано не е спрян. Много съжалявам, че преди време го размених - страхотна билкова и свежа роза е. Има и скъп аналог - Rose Barbare Guerlain, но… и той вече е трудно достъпен.

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 19:43 от Анонимен

# 97
  • Sofia
Не изчаках аз Ивето и вчера поръчах Chloe Nomade Naturelle. Да дам отзив - моят отива в размените Grin
Не, че е лош парфюмът, изобщо даже! Просто не е мой изобщо, има в него една нотка, която има в Бронзовата богиня и в Orchid Soleil, и в още няколко кокосови парфюма. Твърде силен е за моят вкус.
Трайност - огромна, сияж също, 3 човека го отбелязаха веднага. За любителите на подобни аромати ще е голямо попадение.

# 98
cutesmallcat, това звучи хем добре, на фона на рязко покачената му цена; хем зле, защото възлагах големи надежди на него... Надявах се на сладост, фурми, ванилия. Пишат, че няма нищо общо с първите Номади.

# 99
Хубав унисекс парфюм на Hermes?

# 100
  • Стара Загора
Хаха, влизам тъкмо да споделя първи впечатления.
В началото при мен започна много сладко, точно като гъст сироп от фурми с лека сочност от сливата. Но след 2 минути започва да се усеща хубавата жълта лятна слива, не кисела и хруплива, а точно хубаво узряла. Леко полята със сиропа и обвита в дървесни нотки и жасмин. Не очаквайте обаче цветен аромат тук. Момичешки, топъл, радостен и плодов е в развитието си.
Огромна изненада за мен обаче е базата, която се усеща след 2-3 часа и сливата се скрива. Върху моята кожа става меденотютюнев и кремест. Ванилията е гушлива и в комбинация със сандала, звучи като някаква зимна пикантна напитка. Чай лате с кардамон. ☺️ Точно както го беше описала една дама в youtube, уютен и комплексен е. Въпреки че от съставките се очаква да е нетраен, е точно обратното. Много подобни в базата усещам The Body Shop Bowhanti, който обаче ми дойде по-канелен и дървесен, та замина при баща ми. В Nomade Naturelle сливата освежава и придава закачливост. Намирам някаква бегла, но все пак прилика и с Tom Ford Tobacco Vanille. Разбира се цялостното звучене е друго, а и кожите знаете са различни. 😊
 Днес бях с любимия Jean Paul Gaultier Classique Essence и го усещах до следобяда, затова не посмях да пръсна повече. Утре ще разнося хубаво. 😍

С първите Номади и аз бих казала, че няма общо. Единствено сливата ги сближава, но освен с Абсолю заради оакмуса, не виждам друга особена прилика.

Трайността е добра. Около 15,30 ч пръснах и все още стои на китката ми.

Зависи какво търсите. Аз имам и харесвам Еликсира на Мерве, Eau des Merveilles bleu, но и то Колоните има попадения. Много любим ми е Voyage edT, но е особено нетраен в оригинал и купувам на Гиза.

# 101
имам задача да открия красива трайна мандарина.
Най-хубавата и трайна мандарина за мен е тази. Не е сладка, не е натрапчива, няма тежки подправки и глупости около нея. В началото е чиста мандаринка, после има още нещо, което не мога да определя, но и то е хубаво Blush Става за всеки сезон. На мен издържа цял ден без подновяване.

https://www.fragrantica.de/Parfum/Moschino/Cheap-Chic-I-Love-Love-728.html

# 102
  • The Evergreen State
Влизам да споделя какви ги сътворих, оставих се на импулса и поръчах Chloe Absolu EDP. И на мен ми се носят рози, харесвам тези в Клое и съм имала няколко фланкъра от линията през годините.
Absolu го тествах като излезе и ми хареса тогава но не го купих. За тези които не го познават - близък е до оригинала но не е толкова свеж заради ванилията и пачулито в драй дауна.
Изчезна от магазините и сега го видях онлайн и го купих чисто импулсивно. Противоречива е женската природа, нищо общо с предния ми пост но това е положението.

# 103
Мислите ли, че парфюмите купени директно от магазина на Hermes са по-добри? Защото цените са доста по-високи от на други места..

# 104

Galop d'Hermes за мен.

Общи условия

Активация на акаунт