Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 606
  • 711
  •   1
Отговори
# 285
Никой като Някой, 4-5 часа е ужасно много време......

Така си е определено! Та тази  Cicuta ме кара да се чувствам сякаш съм в дън горите тилилейски, бродейки сред вековните дървета, богато покрити с мъх чак до върховете на клоните като светлината едва прорязват наситения влажен въздух...докато стигна заветната полянка, обляна в слънчеви лъчи с няколкото ароматни розови храста. Направо като в приказката за Аленото цвете....
Al,  когато се срещна отново с обонянието си, по натам ще пробвам и Лу Лу, и новия Номад.
Последния предвид пирамидата не предизвика чак такъв възторг в мен, може би защото по някакво чисто стечение на обстоятелствата ми се намери в подарък кутия с либийски фурми - подредени в стройни редици и имащи вид на богато сиропирани мини баклавици без да са накъртващо сладки...Иначе старите Номади ги харесвам по принцип!

# 286
Аз пробвах новия Номад и действително има тропически вайб, ама не кокос, ами някакви тучни жълти цветя. Подложката е на класическия Номад. Не е за всеки, но пък е много траен и присъствен

# 287
Аз пък днес пробвах новия Z&V This is her! Vibes of freedom. Страхотно свежо начало, флорално пудрено, нищо общо с оригиналната версия. Разви се много сладко, усеща се битата сметана, което ми дойде вповече. През деня обаче започнах да усещам леки нотки на познат любим мъжки парфюм, не можах да го назова до скоро, докато не ми се проясни - усещам GUERLAIN
L'Homme Idéal Cool - подарих го на любимия през лятото, прекрасен свеж мъжки парфюм идеален за топлите дни, усеща се охлаждаща мента в началото, прекрасен е. Та да в края на деня всичко сладко изчезна от This is her и много ми допада. Няма нищо общо с отигинала, сравнявах ги. На блотера не усещах нищо сладко! Имаше средно излъчване в първите 3-4 часа, след това се усеща само близо до кожата, но отчетливо.

# 288
Много са ми любопитни новите Номад и Нарцисо, но не съм стигнала още до тях.
Пробвах днес Poudre de Musc Intense на Nicolai.
Толкова приятен ми се стори, че
ще трябва да го приютя по спешност.Grinning
Прекрасен букет от сладки плодове, цветя, пудра, мускуси,алдехиди и санталово дърво, но много различен от това което си представях от описанието.
Споделяла съм и преди, че не се разбирам с повечето мускуси, а на моята кожа малкото изпробвани парфюми на мадам Николай развиват една особена пластмасова нотка, но този за мен е просто прекрасен!
Нищо общо няма с модерния в момента бял перилен мускус, нито е хладно-розов, какъвто си го представях.
Този е топъл като козината на котка, сладък, лесен за носене за любителите на пудра и леки алдехиди, много елегантен, златно - лек.

Малко информация за парфюма от самата Патрисия де Николай, намирам снимката за много подходяща - леко двусмислена като базата на парфюма, която не е съвсем безобидна.Blush
https://www.cafleurebon.com/nicolai-parfumeur-createur-poudre-de … e-interview-draw/

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 11:30 от silver pearl

# 289
Много харесвам Eternity monents и Quatre Boucheron. Намирам ги доста близки. Предложете подобни аромати, но ако може по- трайни, че тези бързо изфирясват 😁

# 290
Много са ми любопитни новите Номад и Нарцисо, но не съм стигнала още до тях.
Пробвах днес Poudre de Musc Intense на Nicolai.
Толкова приятен ми се стори, че  ще трябва да го приютя по спешност  .Grinning

Ох, оправи ми деня! Laughing

# 291
Никой като Някой, "Аленото цвете" е много хубава приказка, но до час мога да изтърпя аромат и от там са кърпички, спирт, здраво миене.
Сега, след месеци разучаване на парфюми, мога да кажа, че много от старите парфюми като Лу Лу, Poison, Eden, L'Ange Noir, Amarige и т.н. са с качество на новите модерни нишови парфюми, че и по-добро

silver pearl, това с козината на котката ми хареса 🐱

на Z&V парфюмите ми харесват само първия половин час.

# 292
Като заговорихме за това, кои според вас са брандовете, които са объркали тотално ценовата си категория? Например за мен Задиг са ниво Зара и не бих платила повече от 20лв за тях. Джо Малоун също са до някаква степен скам. Там проблемът обаче е, че предлагат идея, философия за техните продукти, които често са и уникални по рода си, затова съм склонна донякъде да им простя цената.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 11:04 от MarilynM

# 293
Задиг близо до Зара? За мен не е така въобще. За Джо да не говорим.

# 294
Съгласна за Задиг и Джо Малоун, като на вторите не им прощавам - достатъчно е човек да сравни колоните им с тези на 4711, но последните нямат такива претенции.
Добавям и Kilian - много са им зле парфюмите , след първия 1/2 час няма никой.

# 295
Никой като Някой, "Аленото цвете" е много хубава приказка, но до час мога да изтърпя аромат и от там са кърпички, спирт, здраво миене.
Сега, след месеци разучаване на парфюми, мога да кажа, че много от старите парфюми като Лу Лу, Poison, Eden, L'Ange Noir, Amarige и т.н. са с качество на новите модерни нишови парфюми, че и по-добро

silver pearl, това с козината на котката ми хареса 🐱

на Z&V парфюмите ми харесват само първия половин час.
Aми точно това се опитвам да кажа от известно време насам. Нямам нищо против новите нишови, но при все цялото ми желание да харесам, се оказват греда в повечето случаи или поне тези, на които съм попаднала.
Цитирайки Poison, ми напомни как преди време имах неблагоразумието да се напръскам на летището преди полет. После искрено съжалих, едва не убих човека до мен, хем бяхме през място... Е после си купих Пойзъна в БГ, ама....

# 296
Пойзън е най-омразният ми парфюм на всички времена.Става ми лошо от него и директно моля да не се използва покрай мен.

# 297
  • by the sea
Z&V и на мен ми миришат на парфюмите в ритейл магазините, където  наистина са по 20-25лв , леко синтетични, но според мен са сполучливи и много харесвам this is her.
Но не смятам ,че са извън ценовия си клас, доста са евтини ппц.
BDK ,Orlov, Killian са другите на първо четене, които смятам че не си струват парите.

днес разносвам новото си попълние Burberry Her edp и..изненада, нищо не усещам Grinning

# 298
Много харесвам Eternity monents и Quatre Boucheron. Намирам ги доста близки. Предложете подобни аромати, но ако може по- трайни, че тези бързо изфирясват 😁
https://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chloe-Eau-de-Parfum-1733.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Stella-McCartney/Stella-2014-26512.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Miracle-184.html

# 299
Днес тествах форумния любимец Irresistible. Много бързо излетя от кожата ми въореки че е edp, но остана достатъчно дълго за да разбера, че не е моят парфюм. Пробвах и новия от серията eau Fraiche, мисля че се води, и той съвсем не ми хареса. Намирам го за ретро пудрено-цветен, свеж някак, но сякаш съставките се бият и си противоречат една друга. Разбира се това не значи че няма да се хареса на много хора.
Пробвах още моята стара любов She - Armani, която е бледо копие на това което беше, но все още ми допада и Gucci - Bamboo edp. Bamboo си е стар парфюм и въпреки това ми харесва. Знам че Gucci се счита за посредствена марка тук във форума, но не мога да отрека че доста техни парфюми ми харесват.
Имаше и Lou Lou - Cacharel, ами намирам го за много ретро и плътен. Никак не е моят и той. Гъст, цветен, тежък някак си.
Надявам се утре да мога да повторя ходенето до парфюмерията и да пробвам и други красоти.

Общи условия

Активация на акаунт