Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 545
  • 711
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Вчера бях с Сердика мол, и нито в Дъглас, нито в Сефора имах някаки проблеми с консултантите - пръсках наред и на воля. Smiley Бяха отзивчиви и ненатрапчиви.
В този ред на мисли, в Сефора открих ново съкровище - зареден е новичкия Givenchy Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée / https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Gentleman-Eau-de-Pa … Privee-71272.html

Animal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes CatAnimal Heart Eyes Cat
Страхотен! Напомня ми на стила на Christian Dior Homme Intense, но за мен е много по-хубав, модерен и секси Sparkling Heart Ириса в него е приказен и именно с ирис се отваря, а постепенно в развитието му излизат дървесно -амброви нотки с кремави ядки Cupid Наистина Givenchy са сътворили чудесен парфюм с богат характер и феновете на ириси и виолетки няма да останат разочаровани.

Видях, че е зареден и още един нов - мисля, че беше този Dior Homme Cologne 2022 / https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Homme-Cologne-2022-72062.html

Идеален прочит по темата свеж и елегантен универсален аромат. Типично отличен Диор в тази чиста посока.

И накрая, накратко за поредна чудна арабела - Ard al Zaafaran Tafakhar
Скрит текст:

Fragrance Notes              
Top Notes: Nutmeg, Bergamot, Rose, Jasmine
Middle Notes: Dry Fruits, Plum, Incense, Caraway, Sandalwood
Base Notes: Vanilla, Oud, Amber

На живо бутилката е много красива! Animal Heart Eyes Cat С пирамида като посочената, нямаше как да го изпусна и за моя радост, посочените нотки се оказаха добър ориентир. Мисля, че любителите на мощна, плътна и изявена слива, ще останат очаровани. Типа слива е точно от тази  - компот от сливи от едно време:

Има и доста изявени ядки, също амбър, някакъв сладичък ликьор, и леко опушен дъб. За мен е изключително уютен, за есен-зима е приказка. Началото му е доста мощно и ударно, но само 15 минути по-късно, аромата се намества и заспива! Гореща препоръка Hands Ok Hand
Ard al Zaafaran Tafakhar е поредно доказателство, че отлични, впечатляващи и уникални парфюми, могат да бъдат намерени навсякъде. Феновете на слива да не го пропускат - чудо е! Purple Heart

Редакция: забравих парче за деня, а няма как да не допълня Ard al Zaafaran Tafakhar с арабски звук Heart Eyes
Sidi Mansour - Ahmed Alshaiba ft. Ahmed Mounib, Mazin Samih

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 13:17 от Deetron

# 346
Откакто открих отливките, първо в Нотино, после по другите сайтове, тествам основно чрез тях. И преди ми беше неудобно да тествам в Douglas и нищо да не си взема, гледах да ходя, когато нещо е на промоция и да се възползвам от тестването. За Pretty Shop и Dolce да не говорим, там няма как да тестваш на воля. В чужбина се възползвах винаги. Но с нишови аромати става основно чрез отливки.
Писах за Byredo, че всичко ми допада, преди да тествам Pulp. Няма да мога да изпръскам и 3мл., мирише на презрели смокини, точно както когато я разчупиш и те лъхва винената ферментирала нотка , листата малко закърпват положението, но ми става лошо от такава миризма. Не е моето нещо.
Много ми хареса Delina La Rosée, повече от Delina, не усещам солената нотка от оригинала и розовата ми е малко по-сладка. Това е само от едно тестване. Все пак мисля, че бих си я взела, само ако ми свърши Delina, двете заедно не са необходими.
BDK Rouge Smoking първоначално ме очарова, но добре че пръснах скромно. Накрая остана само опушената нотка, която ми дойде в повече. Но това и очаквах заради името. Също не е моето.

# 347
  • Бургас
Дари, и аз много харесвам Delina La Rosée, вчера бях с нея, показва изключителна трайност за такава нежност.Повече ми харесва от Делина, на моменти изплува Делина, преплетена с първото класическо Клое.Много различно се представя в различните сезони, но сега и аз улових тази тънка прилика с Клое едп.Прекрасен, прекрасен парфюм!

# 348
Да, доста е трайна и със силно излъчване. С едно пръскане я усещах доста осезаемо, но приликата с Delina е голяма, като розовата е поправена точно по моя вкус. Аз съм фен на Chloe Signature, имам и няколко фланкъра. Може затова толкова да ми е допаднала Delina La Rosée.

# 349
Тествах този парфюм. В пирамидата няма тубероза, на мен след първия един час си е чиста тубероза и нищо друго Grinning
https://www.fragrantica.de/Parfum/Abercrombie-Fitch/First-Instin … -Sheer-52881.html

# 350
И аз съм от големите фенове на Делините. Сега в студа обичам Екслузив, а пролетта другите. Разкошно женствени са.

Пробвах новото Пачули на Ван Клийф, много хубав парфюм е.

# 351

И накрая, накратко за поредна чудна арабела - Ard al Zaafaran Tafakhar
Скрит текст:

Fragrance Notes              
Top Notes: Nutmeg, Bergamot, Rose, Jasmine
Middle Notes: Dry Fruits, Plum, Incense, Caraway, Sandalwood
Base Notes: Vanilla, Oud, Amber

На живо бутилката е много красива!
Сигурно е красива. Нямаше как да не реагирам като я видях. Напомня ми за една стъклена гарафа, която баба ми пази във витрината и ни е нещо като семейна реликва.

# 352
Deetron, чудесни описания правиш -направо приказка удоволствие е да се четат.Благодаря за което!

# 353
Deetron, супер - като гледам компота и аха да се метна. Днес и аз съм със сливи, но са сварени на сладко с малко ванилия и много канела.
Новия Dior Homme Cologne ще го взема за подарък, любим аромат е на един от младежите - не знаех, че са го актуализирали от Диор (Много са добри в мъжките парфюми Диор, много)

добавям: с приятелка дълго време се чудехме на какво ни прилича Marfa Memo и днес стигнахме до Cinema YSL. Не са еднакви, но имат еднакъв характер като май-май YSL са се справили по-добре.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 14:57 от Al Georgieva

# 354
Търсейки секси роза се засилих към Narciso Rose musc noir, ама горните постове ме отчаяха.
Продължавам да ви чета и да търся, секси, шлейфова роза.

# 355
Днес се изложих, дадоха ми блотерче с напръскан парфюм в мола, не го познах и попитах кой е. Оказа се "Хабиби". А аз имам "Хабиби". Но там имаше някакви цветя, които иначе не ги усещам...

# 356
Търсейки секси роза се засилих към Narciso Rose musc noir, ама горните постове ме отчаяха.
Продължавам да ви чета и да търся, секси, шлейфова роза.
Защо да ви отчайват? Парфюмът е много хубав, но не е точно секси, а за шлейфова роза абсурд. Какво точно търсите?
Има много рози на този свят. Ето Делина е такава, но е много скъпа. Има на Ван Клийф добра локумена, има и още много други.

# 357
Днес се изложих, дадоха ми блотерче с напръскан парфюм в мола, не го познах и попитах кой е. Оказа се "Хабиби". А аз имам "Хабиби" . Но там имаше някакви цветя, които иначе не ги усещам...
Идеален пример за това как един парфюм може да се усеща напълно различно на блотер и на кожа, като и, че е различен на всяка кожа.

# 358
Здравейте! Да ви споделя за новата си любов, още е "може би?!"
Отидох да пробвам конкретно Hermes D'orange Verde. Исках да видя, дали ще мога да се сприятеля с цитрусите, след толкова време? Нямаше го. Посегнах и пробвах Hermes un jardin sur lagune. Е, правилно предполагате. Много ми хареса! Прочетох ревю на Денси, той стана още по-красив! После, потърсих коментари...странен, особен..."мирише на вакса за обувки"! Няма страшно, на мен един много харесван аромат, ми мирише откровено на туршия. Аз съм много недоверчива към себе си, защото харесвам спонтанно, а после, все едно друг го е избирал. Ще ви бъда благодарна, ако споделите своите чувства, спрямо Hermes un Jardin sur la lagune. Heart

# 359
malika$, sexy роза аз намирам във Florabotanica / Balenciaga - секси, но някак с дистанция,  Chloe edp - тук е направо пристрастяваща за мъжете - роза, локум роза в пудра захар.

Magda Dimitrova, аз с Hermes не се разбирам, няма я химията с кожата ми. Парфюмирай се обилно и виж как ти е на момента, след 1, след 2, след 5-6-10 часа, как те възприемат хората около теб

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 17:40 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт