Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 547
  • 711
  •   1
Отговори
# 360
Най-накрая излязох и аз 🎉🎉🎉

Вдъхновена от коментарите тук как вече не може да се пробва спокойно и от поста на Deetron за новото Givenchy, отидох до Сердика.

Равносметката:

Gentleman Eau de Parfum Reserve Privée Givenchy е фамозия, амброзия, мозък, оргазъм или който каквото иска да сложи. Безумно ми хареса! Сериозно обмислям да го купя за себе си без грам свян. Ако го усетя на мъж..трябва да е циклоп с три очи, че да не ми хареса 😃😂 шегата на страна, но мисля разбрахте посоката.

Stronger With You Absolutely бях пробвала преди и ми беше допаднал. Затвърждава се това впечатление.

This Is Her Vibes of Freedom е тотално разочарование за мен. Много зян. Добре, че не се юрнах да поръчвам на сляпо.

Musc Noir Rose for Her NR е в горната графа. Много повече очаквах от Соня Констант и от нарцисо, начерено noir. Нищо черно и нощно не усетих ..

Харесах много Sables Annick Goutal и Cuir D'Orient Secret VI Eisenberg, и все повече се убеждавам, че ми трябва един кожен и смръдлив парфюм. Накрая може би ще взема Cuir Intense Guerlain или Gucci Guilty for Homme.

Относно пробването в магазините - бях в Douglas, Circle и Sephora. Единствено в Circle продавачката се въртеше около мен. Тествах каквото искам и нямаше кофти погледи или коментари. В другите два магазина дори не ме попитаха дали имам нужда от помощ. Което ме устройва перфектно.

Извадих една проба на More than Words Xerjoff и се втрещих. Безумно сходен ми е с Maahir Lataffa. Но, разбира се, по-добре направен, по-излъчващ и траен.

За щастие обонянието ми си е наред. Като се изключи няколко дена, в които ми правеше номера и Khaltat Night Attar Collection ми беше като Narciso Rouge EDP.

Никъде още не съм виждала Cuir de Venise Boucheron. Знам, че доста негативни коментари има тук за него, но ми е крайно любопитен да го пробвам.

# 361
Ще ви бъда благодарна, ако споделите своите чувства, спрямо Hermes un Jardin sur la lagune. Heart
Както писах наскоро, Hermès имат уникално пипнати произведения и аз ги уважавам много, дори и да не харесвам някои от тези, които познавам. Пробвала съм доста отдавна Hermes un Jardin sur la lagune, хареса ми от бутилката, хареса ми началото, но на моята кожа се видоизмени така, че вече много не ме харесваше. Не ти помогнах особено, но с това искам да кажа - пробвай го добре на кожа с хубаво разносване и при различни температури.

# 362
О, Прекрасна, радвам се, че си добре вече!
Няма лоши мнения за Венецианската кожа, хубав си е той. Не дойде обаче в България не знам защо.

Лагуната е прекрасен, но труден парфюм и трябва хубаво да се носи преди да се мисли за покупка.

# 363
Лагуната само в много топло време, и пак го предпочитам върху мъж. Аз имам да довършвам едно малко Мосю Ли, чудесна прохлада ми носи това мохито в бутилка.

Разбрах намеците, вече ще ходя в Парадайз и Сердика, то се е видяло. Laughing

Без майтап, последният път, в който купих парфюм направо в магазина беше Гучи Блум. Така ме нокаутира, че реших, че и една минута няма да мога без него.

Липсва ми това усещане Broken Heart

# 364
На моята кожа Un Jardin Sur La Lagune се държи перфектно - свеж, акватичен, нося го през лятото, но примерно с Un Jardin Sur Le Nil не се спогодихме. Пробвай няколко пъти, за да си сигурна в избора, можеш са сравниш и с другите градини, някоя може да ти допадне повече.

# 365
И аз не харесвам Нилската, мирише ми на моркови. Любимата ми е Покривната и Мосю Ли.

# 366
От есента бройкам Rhubarb, но не му е още сезон, днес влезнах да си взема душ гел (стои добре под тубероза) и попаднах на
Meharees - голяма красота, веднага взех един душ гел за под туберозата с дъвка и канела и съм силно запленена.
Във Фрагрантика пише, че е мъжки, но мисля спокойно мога да се парфюмирам и аз Heart
редакция 14.02.22 - няма да се парфюмирам с него, мъжете отнесоха душ гела и искат и такъв парфюм Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 12:09 от Al Georgieva

# 367
Jollie, радвам се, че вече си по-добре.

Аз след парфюмните проби пак си нося Извънземното, уютно и спокойно ми е с него.

# 368
  • The Evergreen State

Много бях разочарована от Дъглас в Ring mall- огромна част от тестерите им са развалени. Консултантките бяха отегчени и леко дразнещи с постоянното напомняне да не пръскаме сами от тестерите.

Това ме разсмя Смарти - е, нека си къткат развалените тестери, то затова са и развалени, щото ги пазят като кучета от клиентите. Шегата настрана, онлайн търговията процъфтява и това слага отпечатък на бизнесите повсеместно и навсякъде. И тук не е идеално, секюрити не те следи в ръцете но това е само защото имат тези панели на вратите които четат баркодовете и пищят ако някъй тръгне да изнася нещо. Уж изискват да са любезни продавачките и обучени но като цяло това са завишени очаквания особено в тоя бранш където повечето са млади девойки които поработят сезон два и минат на следващ етап от живота си. Може да се тестват парфюмите но това е защото онлайн продажбите им са все още стабилни и имат възможността (все още) да осигурят тестери. Предлагането по магазините е крайно лимитирано. Парфюмната секция се свива по магазините все повече и повече. Макар че онлайн имат всичко, по магазините са заредили само най-популярните парфюми на десетина бранда с вечно присъствие - Шанел, Диор, Ланком, Ести Лаудер и прочие и то само в най-голяма разфасовка.

Е, нищо не можем да направим, но поне си помрънкахме по темата. Поръчката ми с Chloe Absolu се забави и чакам търпеливо - ех, новата реалност в която живеем Flowers Hibiscus.

# 369
Athena точно за Chloe EDP и Chloe Absolu четох мнения до преди малко и съм влюбена в описанието и утре мисля да скокна да ги тествам. Точно роза си представям за идващата пролет, свежа и леко пудрена, не много сладка. Имате ли впечатления от двата парфюма, можете ли да ги сравните? Четох предимно положителни коментари и за двата, тук-таме някой се оплаква, че му е силен или прекалено сапунен... четох ви предните дни за розовите парфюми и ме вдъхновихте да потърся своята роза Two Hearts

# 370
Моята роза (предвидена за пролетта):

Твърде съм доволна и от LVEB en rose, ама няма да го повтарям (свърши), и без това съм планирала друг LVEB - слънчевия кристал пък за лятото.

# 371
  • The Evergreen State
Athena точно за Chloe EDP и Chloe Absolu четох мнения до преди малко и съм влюбена в описанието и утре мисля да скокна да ги тествам.

Щом имаш възможност да тестваш, най-добре така, че по описание е едно ама като тества човек си е друго.
Аз не съм кой знае какъв изявен почитател на парфюми с рози. Харесвам Клое линията още от както излезе. Имала съм три фланкъра през годините, този ще ми е четвърти Клое.
Харесвам много Sisley Izia la nuit (и в него има роза но е тотално различен и като порамида и като вайб) но кога ще се наканя да си взема и дали изобщо незнам. Други рози сякаш не се сещам да са ме привличали.
Не съм сигурна че харесвам Клоето и Изията заради розите дори, мисля че може да е заради нещо друго, как и защо нещо ни привлича или не си остава загадка обикновено.

Редактирам само да добавя че сега обърнах внимание, и двата парфюма имат един и същ създател - Amandine Clerc-Marie. Може и да е съвпадение просто.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 00:16 от Athena

# 372
Не го обичам Un Jardin Sur La Lagune. Прекалено ревниво съм настроена към Жан-Клод Елена и Градините, които той създаде. Те си бяха негова концепция и негово творение и според мен Hermes не трябваше да възлагат на друг дизайнер да продължава колекцията, след като се разделиха с Елена. Знам, че това е нормално в света на парфюмните брандове, но в случая от това страда стойността на колекцията. Градините на Елена си имат обща интелектуална нишка. Това са аромати, които те пренасят някъде, разказват истории. Аромати, предназначени да се потопиш в тях и да ти създадат емоции. Може да не ги възприемеш като ухание, което искаш да излъчваш, но не можеш да отречеш красотата на градината, която пресъздават.
Un Jardin Sur La Lagune няма нищо общо с тази идея. Той е по-чувствен тип парфюм, но затова и по-тривиален. Не че е лош, но просто не трябваше да се казва Un Jardin. Макар че, ако беше под друго име или друга марка, едва ли щеше да получи такова внимание.

# 373
GG_BG, мисля че разбирам за какво говорите - запознахме се с творенията му в Le Couvent Maison, носила съм In Love Again / YSL и във всичките тези парфюми има една въздушност,  която създава обстановка. Очаквам с нетърпение мостра на L'Eau d'Hiver / Frederic Malle заради "fragrant sketch of winter"

# 374
Днес съм с цитрус - сладка мандирана ли, портокал ли...траен, излъчващ, приповдигащ и натуралистичен. И понеже много хубано не е на хубаво - говоря за
https://www.fragrantica.com/perfume/Louis-Vuitton/Afternoon-Swim-53947.html, чиято цена ме възпира от скорострелна покупка Simple Smile

Честит празник на всички 💗

Общи условия

Активация на акаунт