Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 538
  • 711
  •   1
Отговори
# 390
  • The Evergreen State
Честити парфюмни придобивки на всички, със здраве да се пръскат.
Моят Chloe Absolu пристигна. Свеж пролетен аромат е и съм доволна. Полчих и комплимент за него в къщи.

# 391
Athena, честит да ти е! Heart

# 392
  • The Evergreen State
Благодаря Магде!

# 393
Вчера се сдобих с "Aqva divina" на Булгари. Оказа се, че много ми прилича на нещо, което тествах скоро, но се отказах - "Sandflowers" Монтал. Общото според мен са солените нотки, но с "Аqva divina" съм на плажа, а при "Sandflowers" има някакви борове наблизо... Flowers Evergreen Tree
Всъщност и двата ми харесаха, но Монталският е по-остър и натрапчив, а другият е с характер, но се държи културно. Smile

# 394
Днес вече отворих LVEB en Rose. Изненада ме, защото познавам два други LVEB и очаквах да има тяхната плътност. На този етап се държи по-скоро като олекотена версия на Angel Nova, с което не искам да кажа, че не ми харесва. Напротив, точно това е, от което имам нужда в момента - аромат, който ме кара да се усмихна.

Мисля, че тази песен би му подхождала, определено ми навява мисли за романтика:
https://www.youtube.com/watch?v=8U5gUKCQ8XY

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 10:37 от bell_87

# 395
Здравейте,
Извинявам се, че така нахлувам, но снощи ми подариха Tiziana Terenzi Al Contrario и искам да попитам дали имате наблюдения върху трайността му?
Имам Kirke и е доста траен, а този сякаш се губи.
Благодаря предварително.

# 396
Много хора се оплакват от ниска трайност и че не го усещат. Аз нямам проблем.

# 397
  • София
Момичета, засичали ли сте тестер на Narciso Neroli Ambree някъде по софийските магазини? Преди време го имаше в Нотино, но не и тестер и така и не можах да го пробвам. Не намирам много отзиви за него, макар че попаднах на едно много позитивно ревю, според което, даже си заслужавал повече от първообраза, който пък не познавам особено добре, но помня, че ми хареса чак след няколко проби. Надявам се на нещо малко по-тропическо в лицето на фланкъра с нероли.

# 398
В петък го имаше в Нотино в Парадайс. Тестер. Не съм го пробвала.

# 399

Никъде още не съм виждала Cuir de Venise Boucheron. Знам, че доста негативни коментари има тук за него, но ми е крайно любопитен да го пробвам.
Има го при момчето  и в още 1 онлайн магазин ,имаше го и в Парфюми шоп,но е свършил. Но пък за тест го няма..

# 400
И накрая, накратко за поредна чудна арабела - Ard al Zaafaran Tafakhar
Скрит текст:

Fragrance Notes              
Top Notes: Nutmeg, Bergamot, Rose, Jasmine
Middle Notes: Dry Fruits, Plum, Incense, Caraway, Sandalwood
Base Notes: Vanilla, Oud, Amber

На живо бутилката е много красива! Animal Heart Eyes Cat С пирамида като посочената, нямаше как да го изпусна и за моя радост, посочените нотки се оказаха добър ориентир. Мисля, че любителите на мощна, плътна и изявена слива, ще останат очаровани. Типа слива е точно от тази  - компот от сливи от едно време:
Скрит текст:

Има и доста изявени ядки, също амбър, някакъв сладичък ликьор, и леко опушен дъб. За мен е изключително уютен, за есен-зима е приказка. Началото му е доста мощно и ударно, но само 15 минути по-късно, аромата се намества и заспива! Гореща препоръка Hands Ok Hand
Ard al Zaafaran Tafakhar е поредно доказателство, че отлични, впечатляващи и уникални парфюми, могат да бъдат намерени навсякъде. Феновете на слива да не го пропускат - чудо е! Purple Heart
Сега... как да започна... 😁 Знам, че някои колеги тук ще потрият доволно ръце и ще кажат "хехе, ето, а ми снобарееш тук и арабските парфюми били долнопробни! видя ли сега!". Ми хубаво, видях, но можеше и да не си призная, нали! 😜 И никога нямаше да разберете, че съм си купила арабски парфюм. 😁 Ей това, последното изречение от описанието на Deetron, махна всички предразсъдъци по темата и с ясното съзнание, че съм разсипвала къде по-неразумни суми за какви ли не глупости, въобще не се подвоумих да пробвам тези, описани от него сливи. Нали търся пустите сливи, с които сигурно съм ви продънила ушите тук, от незапомнени времена... И не ги намирам, защото имам навика да си измислям нещо - било то аромат, бижу, дреха или каквото и да е, но по начин, по който аз го виждам и си го представям, и си го търся точно такова. Не е ясно дали някой някога ще го вижда или усеща като мен, та и да го сътвори за моя радост, но пък в това е тръпката на търсенето. Ами поръчах парфюма, той пък за един ден пристигна и днес го пробвах. Сега... няма да се впускам чак в такъв възторг нацяло, че няма да ми повярвате, затова ще прескоча кутия и бутилка, все пак трябва да го налеят в нещо хората и ще премина направо към сока. Понеже щях да влизам в банята, смело отворих и направо се напръсках с доволно количество! Викам си, ако е някаква смърт, бързо отивам и ще я измивам. Да, обаче... не беше. Но нямах време много да мисля, смело щях да се напръскам след душа, че трябва и да излизам и... изкъпах се и на чистата кожа отново се напръсках смело. Както пише по-горе, началото е мощно и ударно, но часът за трансформация е отразен също коректно, и 15 минути след това, вече усещах друго нещо... Според мен никой не би могъл да сбърка, че това са сини сливи! Разкошни сини сливи, силно доближаващи се до представата ми за аромат, който е в спомените ми и ми носи неревоятен уют, и удоволствие. Та, в началото преди тях се появи уд, което леко ме разочарова и ме стресна с възможността и той да се задържи трайно, но - не! Впрочем и този уд не е някакво страшилище, не е бакелитен, ами е точно дървесен. Не че знам тази точно дървесина натурално как мирише, но просто това, което усещам в парфюма, не е синтетично, лекарствено, зъболекарско или бакелитено нещо, а дървесно. То бързо се отдръпна назад и даде път на аромата на онези сини сливи, които са пиршество за сетивата ми! Този парфюм не е компот, за мен сливите са печени; в тава; с не голямо количество захар, която заедно със сока, който са пуснали, се е карамелизирала на дъното и от това, че е прегоряла леко, идва един опушен дъх на прекрасно натурално, домашно сладко от сини сливи. Deetron пише и за ядки, и аз си представях онези, моите, печените, точно с цяла орехова ядка, пъхната на мястото на извадената костилка, и ако малко се напъна може напълно да се материализира този аромат в това, което се излъчва от този парфюм в момента. Та изписах всичко това с идеята да кажа, че това са СЛИВИТЕ! Онези, които леля печеше на сладко, които се нядявах някой да е измислил в парфюм и които аз да усетя по оня начин, който обожавах някога. Усетих ги! Ако някога се появи нещо още по-реалистично и доближаващо се до спомена и представата ми, направо няма да повярвам на късмета си, но честно - едва ли. 😃
Благодаря ти, Deetron, че изтърпя всичките проклетии по адрес на арабаските парфюми, които съм изписала, но не с цел да нараня нечии чувства, а защото така ги усещам. И аз продължавам да мисля така за тях. 😊 Че въпреки това не се отказа да правиш презентации именно на такива парфюми, които си имат своите почитатели. И че, убедена съм, имал си и мен предвид със споменаването на "феновете на слива", че успя само с едно изречение да ме изкушиш и да ме накараш да ти повярвам, за да открия почти напълно претворен в парфюм мечтания аромат на моите сини сливи! 🥂🍾 Дължа ти почерпка и признание. 🤗

# 401
Да избързам, за да не е "цитирай"... Такова хубаво четиво, не бях срещала отдавна! Flowers HibiscusHeart

# 402
  • София
Азалия Animal Heart Eyes CatFlowers Bouquet
Много благодаря за прекрасния, вълнуващ пост и споделените впечатления! Heart Decoration
Страшно се радвам се, че Ard al Zaafaran Tafakhar се е оказал неочаквана находка за теб. Надявам се, всеки път като го носиш да откриваш по нещо приятно в него и така търсената слива, винаги да се разкрива по най-хубав начин Wine Glass

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 21:40 от Deetron

# 403
Вчера се сдобих с "Aqva divina" на Булгари. Оказа се, че много ми прилича на нещо, което тествах скоро, но се отказах - "Sandflowers" Монтал. Общото според мен са солените нотки, но с "Аqva divina" съм на плажа, а при "Sandflowers" има някакви борове наблизо... Flowers Evergreen Tree
Всъщност и двата ми харесаха, но Монталският е по-остър и натрапчив, а другият е с характер, но се държи културно. Smile

за мен са много различни, имам и обичам и двата, както и други "солени", монтал има допирни точки с rem, eternity summer 2017, както и с едно tesori, което май го копира. Аквата е по-самобитна, по-различен вайб носи.

# 404
Здравейте, не съм сигурна дали е за тук питането ми, но търся дали евентуално би могло някой да внася козметика на Kotolabo.jp
Конкретно търся този продукт

Не можах да намеря смислена информация поне на английски.
Някъде в София има ли твърди парфюми(от показания вид, но друга марка) с аромат на бамбук/зелен чай и никакви цитруси,плодове и ванилии?

Общи условия

Активация на акаунт