Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 512
  • 711
  •   1
Отговори
# 615
Le Parfum Royal Elie Saab се развива като кисело просеко, и е доста силен. Още помня първата проба, сякаш някой ми беше плиснал чаша върху дрехите. Развали ми деня. Рядко ми се е случвало да имам агресивна реакция към аромат, но този взе приза. Без проба не.

# 616
За мен е доста силен, остър, агресивен, но не и неприятен. Има си своя чар. 🙄

# 617
  • Sofia
И аз в групата на нехаресващите Royal.
Комбинацията пачули -амбър ме отрови.
Много доминантен аромат.

# 618
На мен Royal също ми е малко агресивен /както междувпрочем и Le parfum/ и рядко имам настроение за него, но истината е че е един от най-комплиментираните ми парфюми. Влачи шлейф с 3-4 фъс и винаги, винаги винаги е положително отбелязван и от всички около мен. Аз усещам предимно дебела, маслодайна тъмно червена локумена роза Joy

# 619
Le Parfum Royal върху мен и за мен няма нищо общо с горенаписаните коментари.

Нито ми е кисел, нито е като ритник, нито ми е остър, камо ли пък агресивен и неприятен.
Всъщност е всичко противоположно. Върху мен е топъл, женствен и жизнерадостен. Дава ми екстра доза добро настроение и усмивка, когато го сложа. Пропорцията роза-пачули-амбър е перфектна тук, според мен.

Изпърскала съм няколко бутилка, поредната пътува към мен.

Между другото, този парфюм ми е един от малкото, който мъжете наистина обожават и никога не остават безразлични към него.

Даже чак ми е странно като чета такива негативни коментари тук, но всеки с вкусовете си Simple Smile

# 620
И за мен е женствен,пълен с живот,емоции,богат красив любимец…явно тук мненията са супер полярни:).А аз се влюбих в Pamplelune ,Salvia Granada,досега не им бях обръщала внимание,но отсега съм се затъжила за летните нощи и си търся нови парфюми с цитрусови омайни композиции,а до скоро не ги любувах,от тежки монтали и т.н ми се повдига и търся коренно друго звучене.

# 621
Здравейте, момичета и момчета! Flowers Hibiscus
Някой познава ли този аромат Tulipe Noire Atkinsons?
Не съм попадала на мнения за него тук, а ми се стори интересен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Tulipe-Noire-55038.html

Не се водете само по едно мнение.
Повярвайте на собствената си преценка и го потърсете за тест.
Парфюмът е абсолютен разкош за хора,които харесват и могат да оценят свежи цветни пирамиди.
Ако сте свикнали на сладки бомби и хайп аромати,той не е за вас.
В него има горчивина, мъхове, свежест.
В по-топло време подправките са доста потентни - кориандърът излиза точно с пиперковото ухание на счукани сухи семена и се задържа върху амброксановата подложка през цялата проекция до края.
В по-хладно време само акомпанира на белите цветя.
А Белите цветя са с много фина сладост, невероятно пипнати, с цел да отразят типично леко пудрения аромат на жълто лале,може би.
Прекрасен е точно за сезона който идва. Ухае на пролет, на зелени поля след дъжд.
Тъмен и магичен аромат,който ми е силно присърце. Blue Heart

# 622
Сега ще споделя и две думички за
Да, точно в такъв вид пристигна мострата. Парфюмът е интерпретация на тема роза. Започва бонбонено-цветно-зелено и изсъхва в почти натурален прахообразен розов аромат, нежен и чист . Младежки, безгрижен парфюм за летните топли вечери в компанията на морския бриз.
Ако трябва да избирам между Izia и Soir de Lune определено се спирам на по-интуитивната и мистична Луна, чиито музикален аналог биха били  Четирите годишни времена на Вивалди.

# 623
И аз в групата на нехаресващите Royal.
Комбинацията пачули -амбър ме отрови.
Много доминантен аромат.

Абсолютно подкрепям написаното. За мен този парфюм е пълен кошмар.

# 624
  • by the sea
Накарахте ме да го извадя този парфюм и да си припомня и аз защо не го нося.
Купих Le Parfum Royal, когато много харесвах парфюми с пачули, но вкуса ми се промени, нещо в него ми напомня някак си на black orchid, но с пачули, получава се чувствен, но доста силен аромат, аз смятам, че е сполучлив, но не бих го носила ежедневно, превзема пространството и ми идва в повече.
Днес е мрачно и дъждовно и е от редките дни, в които нося малкото ми мъхливо  Gucci 3 Green Heart

# 625
Днес сложих Angel Muse EDP- толкова да ме радва този парфюм. Носи ми точната и премерена сладост в това хладно и мрачно време. Плътен и с шоколадово- карамелен нюанс...ммм...както ми е сдухано ми действа на ендорфина...Simple Smile Преди ковид- промяната на обонянието ми би ми идвал тежък (помня го), но сега е перфектен. Усещам го много дълго време.
Musky Garden за мен е един обикновен цветен парфюм, избива ми онова мухливото, което усещам и в почти всички мъжки парфюми (пак заради к-промяната). Ще му дам шанс след време пак, ако ли не- ще си търси нов собственик.
Рояла го взех от любопитство преди време, помня, че не ми допадаше кой знае колко, но едни 10мл. ми бяха екстра. Извадих го да го пробвам сега- не е същия разбира се, но ми е по- неприятен и от преди. Вече е в размените Laughing
Не знам защо споделям усещания, като знам, че може би никой не ги усеща по този начин, но...

# 626
  • sofia
И аз започвам да се оглеждам за пролетно-летни аромати, но повечето са ми толкова прозрачни, бледи и без характер... в пълна чуденка съм какво да тествам и от кой бранд Laughing
С ароматите на Ели Сааб не се разбирам добре... въпреки че са трайни и излъчващи. Мисля, че нотката orange blossom ме трови и души, и няма добра спойка с кожата ми.
Днес съм с Nomade Absolu и ми е перфектно неутрален - добра трайност, свежест, даже пролетност...ефирност без да натежава Simple Smile На мен ми стои по-мек от класическата версия и дори в dry down-a няма една леко кисела нотка, която усещам в другия Номад.

# 627
  • Бургас
Напълно нормално да има полярни мнения, та нали всяка една от нас е напълно различна от другата.Много ми стана смешно как внучката на певицата Глория е докопала Туилито и, че и го изтърва на пода, така ме разсмива това мъниче сладко SmileSmiley

# 628
Здравейте! Днес пробвах Givenchy Irresistible edp. Много го харесах! Усещам розата, умерено и красиво. Моля да ми кажете, дали в топло време, няма да "изскочи" по-силно, като доминанта, това няма да ми хареса. Вторият ми въпрос е, дали е най-удачният избор, между трите варианта? Edp, Edt и eau Fraichе? Благодаря ви! Heart

# 629
Нормално е да има полярни мнения, но нямате правото да съобщавате, че не харесвате парфюм, който някоя примадона много харесва и много ще се сърди, че не ѝ харесвате любимеца! А пък само от една проба, въобще не си правете труда да давате заключение. Никой нормален човек не може да прецени какъв е един парфюм от еднократно напръскване с него. Така или иначе ще ви изтрият мнението! 😠

Общи условия

Активация на акаунт