Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през февруари

• 99 143
  • 3 179
  •   1
Отговори
# 210
Подкокоросахте ме с тая шунка и се чудя, като трябва да се внимава водата да не мине 80°, не може ли в мултикукъра да се свари? Thinking
И аз това се чудя, но как да се регулира температурата?
Мога на моя да му определям температура и времето, въпреки готовата програма, имам варене и бавно готвене, дали е баш су вид, не знам. Освен да жертвам едно парче бут и да пробвам, освен да си загубя времето, няма какво толкова да стане, нали Joy

# 211
  • София
Какво е СУ вид Grinning ? На много места чета за това СУ, в менюта на заведения, ала бала, ама ме беше срам да търся в нета какво значи Blush

# 212
Вакуумирано месо, готвено на температура 50 - 80 градуса.

# 213
Су вид е вид готвене на ниска температура, която се поддържа еднаква за определено време, продуктите са във вода, но вакуумирани предварително.

# 214
Ей, съвсем изключих, че мога да му регулирам температурата. Утре пускам цеха за шунки в действие.

# 215
  • Пловдив
Ей, съвсем изключих, че мога да му регулирам температурата. Утре пускам цеха за шунки в действие.
Simple Smile
С какво месо? И колко часа на 80°?

# 216
Имам свински бут, имам и парче телешка плешка. Ще действам и с двете. Много ми се ще да направя пилешка шунка, но ме е страх да не докарам салмонела с тази ниска температура.

# 217
Аз си мислех за пуешка шунка, но и моите съмнения са същите, като на Уиш. И пилешко и пуешко, риск от Салмонела си има.

Уиш, мога ли да се доверя на терморегулатора на фурната, имам програма за подгряване, която спокойно може да работи но 80°. Или да купувам термометър. Гледах ги в Метро в събота.

В новата тема не се е разписвала не само 13, но и Бабри само палци хвърля. Дано Тринки е изплувала малко, че я мисля от понеделник.

# 218
Хм,Бабрито май писа

# 219
Може да съм я изтървала. Мятам в момента рецепти и съм стигнала до 9 страница. Не я видях. Щеше ми се и дискусията за шунката да лепна, най-вече заради линка към блога, който Уиш пусна.

# 220
И Огица липсва от бая време. Елиф и тя.

# 221
Ами за су вида специално трябва да го готвиш достатъчно просто, за да се пастьоризира.
Ние патешки гърди правим така, пилешко не сме.

# 222
Хелп! Някой да драсне два реда, че останаха три поста за прехвърляне в готварската книга и не става. Не мога да цитирам, когато последното мнение е мое. Голяма бяла птица съм, ама не лебед Stuck Out Tongue Winking Eye
Елиф все по-рядко се вяска и в другите теми. Новата работа и проблемът с очите явно си казват думата.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 22:15 от 💙 Clo 💙

# 223
Драсвам Simple Smile

Подгонил ме е неутолим глад. Какво ли не ядох днес, чак ме е срам да си призная. Приключих сега с плодова салата. Обаче не се задоволих само с нарязани плодове, ами сложих и орехи. Че даже и мед, който обикновено консумирам в изключително редки случаи. Искрено се надявам наистина да съм приключила, де. Май най-добре да си лягам, иначе кой знае какво още ще изям.

# 224
Кло, драсвам и аз.

Общи условия

Активация на акаунт