Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 221
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
в последно време имам съмнения за естрогенна доминатност.
Скрит текст:
Интересуваме дали има специфично изследване и в коя лаборатория се прави или се пускат изследвания за естрадиол и прогестерон. В кой ден от цикъла се пускат тези хормони и как се изчислява съотношението между прогестерон и естрадиол ?
Здравей!
Има такова изследване - изследват се  Естрогенни метаболити  и по тяхното съотношение се прави съответната преценка/оценка.
Попитай в лабораториите - не съм се интересувала къде точно се прави. Предполагам в онкологичните клиники, лаборатории към клиники?!

Има го в Детокс център, но е скъпо https://detoxcenter.eu/diagnostiki/test-na-estrogenni-metaboliti/
Денис съотношението естроген прогестерон не дава ли също ориентация за Естр.доминантност?
Не, не дава ориентация, защото се изследва само Естрадиола, а в случая трябва освен да се проверят всички естрогенни метаболити, но и какво е тяхното съотношение и дали то носи някакъв риск.
Е2 може да е висок, напр., при ПКЯ, но това не винаги е показател за Естр. домин-ст (ЕД)
Ако има ИР с наднормено тегло, високи нива на андрогените, ЕМ ... - тогава може да се предполага, че може да  има ЕД, но пак трябва да се направи тест.

meri_ig
АГ ще прецени дали има ЕД, а Ендокринолог ще провери дали причина за това не са високи нива на андрогените, ИР...

denis, според теб има ли смисъл да се направи изследването в Детокс център ? Намерих и още едно https://nutrigen.bg/genetichni-testove/ngestrogen/. Или първо на гинеколог и той да прецени.

# 31
Здравейте,

бихте ли ми помогнали с разчитането на резултатите ми😊

# 32
Здравей, denis! Заради тънка лигавица ми предписаха естрофем 2х1 от 2 ден на МЦ за 5 дни (гоним естествено забременяване). Този месец за първи път пих и честно казано се чувствам мн странно - хипер емоционална, често уриниране, някак депресивна. Сега съм на 17 ден от МЦ - бременна не съм, но дали са нормални тези ми състояния - свързани ли са с естрофема... изобщо как влияе този препарат?

Не задавах въпроси, когато ми го изписваха, но сега доста неща не са ми ясни и не знам как да тълкувам сигналите на тялото си, кое е нормално... ще съм благодарна за малко информация по въпроса

# 33
Здравейте! Трябва да правя контролни изследвания, утре ми е 4ти ден цикъл — изследвам се заради проблем с акне, но мисля че съм стресирана, проблем ли ще е?

# 34
Здравей Денис,

Бременна съм в 18-та седмица и пуснах контролно хормони на щитовидната. Никога не съм имала проблеми, TSH през годините ми се е  движело  около 1 и малко. Вследствие на хормоналните стимулации започна да пада плавно/ 4 месеца бях на естрофем и прогестерон/

Октомври 2021/ преди ЗЕТ - 0.86 muI/L   при реф  0.300 - 4.200
05 Януари  2022 - 0.56 mui/L  при реф  0.300 - 4.200
7 февруари 2022- 0.68 mui/l  при реф  0.300 - 4.200

Отделно днес пуснах:
FT 3 ( свободен Т3 )      4.31   pmol/l    реф. 3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )      13.80   pmol/l    реф. 12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )      0.686   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg ( TAT )      <10.00   IU/ml   До 115.00
anti TPO ( MAT )      <9.00   IU/ml   До 34.00

Моля за съвет дали трябва да се консултирам спешно с ендокринилог или да чакам АГ-то ми  да се върне от болничен след 2 седмици. Притесняват ме ниските стойности на TSH и FT4 макар че са в норма.

В допълнение, правилно ли разчитам резултатите, че имам имунитет към  Рубеола и ЦМВ, без активна инфекция, но нямам към  HSV2

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 00:36 от mexicana___

# 35
Здравейте,
Може ли да дадете мнение за тези резултати?
Много благодаря!

# 36
Здравейте! Аз все пак си пуснах изследванията на 4тия ден от цикъла. Сега едтрадиола е дори по-нисък от преди. А приемах 3+ месеца Див Ям и 5+ Инофолик Комби

# 37
Здравейте имам нужда от помощ за разчитане на изследване
Тъй като съм под карантина немога да отида при АГ близките дни и се допитвам до вас за помощ докато дойде време да ги занеса

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 12:05 от vikinci

# 38
Здравейте,  може ли коментар на следните изследвания,  правени на 12 ден от МЦ.

# 39
Здравейте дами!

Влизам и аз с молба към denis да погледне хормоните ми.
Имам оплаквания (нощно изпотяване, намален цикъл, учестен пулс) ,затова ги пуснах.
Ендокринологът каза,че са перфектни, ала все си мисля,че FT3 е високо.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 08:00 от Serendipity*

# 40
Здравейте,

на 45 г съм с дете на 8 години от Инвитро и доста проблеми

Оперирана съм от еднометриоза пред 15 г, Хашимото

АМХ изследват през Ноември 21 - 0,42 на 3-ти ден
От тогава пия всеки ден сутрин и вечер ДХЕА и днес пуснах отново АМХ след 3 месеца - 0,22??????
Как е възможно?

Направо се сринах.......

Вярно, че не е на 3-ти ден, но възможно ли е да падне двойто и то с прием на ДХЕА?

# 41
Гледа ли ви репродуктивен специалист на 1 ден от Ц. Според мен е хубаво да направите такъв преглед. Амх не се определя само от 1 изследване. 🤗
Здравейте,

на 45 г съм с дете на 8 години от Инвитро и доста проблеми

Оперирана съм от еднометриоза пред 15 г, Хашимото

АМХ изследват през Ноември 21 - 0,42 на 3-ти ден
От тогава пия всеки ден сутрин и вечер ДХЕА и днес пуснах отново АМХ след 3 месеца - 0,22??????
Как е възможно?

Направо се сринах.......

Вярно, че не е на 3-ти ден, но възможно ли е да падне двойто и то с прием на ДХЕА?
аз съм с проблемите, а не детето

# 42
Здравей Денис, моля за коментар на следните изследвания, интересува ме ФТ4 до сега когато да съм го изследвала е бил над 18, сега виждам, че е паднал. ТСХ също ми е било в стойност 2. Сега съм бременна изследванията са от 11 седмица. Има ли нещо притеснително  пия достинекс половин таблетка през седмица.

# 43
Доколкото знам достинекса не се препоръчва при бременност.
Здравей Денис, моля за коментар на следните изследвания, интересува ме ФТ4 до сега когато да съм го изследвала е бил над 18, сега виждам, че е паднал. ТСХ също ми е било в стойност 2. Сега съм бременна изследванията са от 11 седмица. Има ли нещо притеснително  пия достинекс половин таблетка през седмица.

# 44
Доколкото знам достинекса не се препоръчва при бременност.

С аденом на хипофизата съм, достинекса ми е предписан от лекар в ранна бременност и за това го пия, инетересуват ме резултатите който съм прикачила като снимка.

Общи условия

Активация на акаунт