Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 527
  • 444
  •   1
Отговори
# 120
Не съм за за дълго ДО.. Но според мен точно е сега момента, миналата година нищо ни нямаше сега имаме нужда, но точно те решиха, че няма..
И понеже на вас сега ви е "момента", всички трябва да са на ДО?
Тези хора не разбраха ли, че докато сме в извънредно положение, заради пандемия имат право да си спират децата, колкото решат?
Преценяйте си и си учете ДО, имате права!

# 121
Не съм за за дълго ДО.. Но според мен точно е сега момента, миналата година нищо ни нямаше сега имаме нужда, но точно те решиха, че няма..
И понеже на вас сега ви е "момента", всички трябва да са на ДО?

Разбира се не говоря за мен лично и за моето дете! Говоря за клас все болни не сме за ДО съгласихме се с тестването и със всичко! Просто Ви казвам често боледуващите деца оставаат назад.

# 122
Те често боледуващите си имат родители, които са достатъчно големи и здравомислещи, преценящи си хора, които могат да се справят с училищния материал, за да бъдат така полезни на децата си, за да успеят да наваксат. Ако немогат има други варианти, в т.ч и безплатни такива, стига да са способни разбира се да ги намерят или да разберат за тях.
Моето дете е с най много извинени отсъствия в цялото му училище и е с отличен успех, така че има начин /училището му е голямо почти 1600 деца/, може да си наваксат.
Вече всички сме специалисти по всичко, освен да си преценяме можем и да помагаме на малките 😉

# 123
Често боледуващите изпускат много, да. Трябва да се работи вкъщи с тях, да се учи по указания на госпожата. Така е било винаги и нямаше синхронно ДО. Сега го има и е по-лесно. Но пък има и деструктивното искане всички да са на ДО, което не помага никому.
Казвам го като човек, който също е имал болнаво дете в начален курс преди години. Мобилизирахме се, наваксвахме и така. Няма как всички да са доволни, но принципът е здравите - на училище, а болните - у дома.

# 124
Разбира се не говоря за мен лично и за моето дете! Говоря за клас все болни не сме за ДО съгласихме се с тестването и със всичко! Просто Ви казвам често боледуващите деца оставаат назад.
Госпожо, защо не се погрижите за Вашето лично дете и не зарежете грижата за децата по света и глобалния мир?

Че на Вас кой Ви каза, че не ми е грижа? Всеки има право на коментар и всеки си има лично мнение. Както има хора като Вас има и като мен и куп други мислещи.. Защо е това неуаважение ?

# 125
Не, госпожо, неуважение е, когато под прикритието на грижата за чуждите деца, не смеете да решите проблема със собственото си дете. Защото по-лесно е, когато друг Ви свърши работата. Искате да сложат всички на ДО, за да не сте Вие отговорна за избора си да оставите своето дете на ОРЕС, не че Ви пука за чуждите деца. Хайде, холан.

# 126
Дискриминативната наредба за ДО от декември на министъра на образованието разсипа добре работещото до тогава ДО по желание и щем- не щем, сме принудени да се разваме на по-дългото всеобщо ДО.

# 127
  • София
Коя наредба?

# 128
В училището, в което майка ми работи, преди ваканцията е имало учителки, психоложки и помощен персонал с видими симптоми на вируса, но отказват да си направят тестове, понеже са ваксинирани. Съответно никой не може да ги накара да отидат и да си направят антигенен или ПСР, та е ставало масово разпространяване на вируса. Понякога се убеждавам, че има и възрастни, които са в пъти по-безотговорни от децата, а това е недопустимо, защото винаги се сочат с пръст децата като основни заразоносители, а същевременно големи хора на по 45-50+, педагози, с висше образование, се държат като деца, отказват да се тестват, даже не искат и да се самоизолират. Минават с извинението, че били настинали, защото стоели на отворен прозорец. Да, ама едната накрая склонила да се тества и излязла положителна. Убедена съм, че това училище далеч не е единственият такъв случай.

Дано пикът на тази вълна да премине, но имам съседка вирусоложка, която твърди, че се измества за края на февруари спрямо тенденциите, които се наблюдават. Надявам се все пак вторият срок за децата да е максимално присъствен.

# 129
Казаха, че пикът та този “модел” коронавирус е минал. Като се върнат учениците ще започне да върлува следващият щам. Но докато се натуткат да имитират вземане на мерки и ще дойде пролетната ваканция. После ще се повтори сценария, само че с лятната ваканция и така. Важното е да избутаме и тази учебна година.

# 130
  • Ямбол
В училището, в което майка ми работи, преди ваканцията е имало учителки, психоложки и помощен персонал с видими симптоми на вируса, но отказват да си направят тестове, понеже са ваксинирани. Съответно никой не може да ги накара да отидат и да си направят антигенен или ПСР, та е ставало масово разпространяване на вируса. Понякога се убеждавам, че има и възрастни, които са в пъти по-безотговорни от децата, а това е недопустимо, защото винаги се сочат с пръст децата като основни заразоносители, а същевременно големи хора на по 45-50+, педагози, с висше образование, се държат като деца, отказват да се тестват, даже не искат и да се самоизолират. Минават с извинението, че били настинали, защото стоели на отворен прозорец. Да, ама едната накрая склонила да се тества и излязла положителна. Убедена съм, че това училище далеч не е единственият такъв случай.
Скрит текст:
Дано пикът на тази вълна да премине, но имам съседка вирусоложка, която твърди, че се измества за края на февруари спрямо тенденциите, които се наблюдават. Надявам се все пак вторият срок за децата да е максимално присъствен.
Това не е вярно. Има наредба, според която работодателят(в случая директорът) не би трябвало да допуска на работа служители с видими грипоподобни симптоми. И когато не ги допусне, те трябва щат не щат да посетят лекар, който да потвърди или не, че са здрави. Тук отново опира до директора и той е виновният в случая. Ако при нас се беше случило, никой нямаше да търпи "настиналите" си колеги, а първо устно щяхме да поставим предупреждение към директора, след това, ако се наложи и със сигнали. Така че не се хвали какви герои са колегите на майка ти, а ѝ обясни, че може да си търси правата да ѝ бъдат осигурена здравословни и безопасни условия на труд. В тази ситуация на пандемия, никой директор не би си позволил да не обърне внимание, ако му го кажат, щом сам не се е сетил.
Ние връщаме деца с леки симптоми, за колеги и дума не може да става да идват болни на работа. Случвало се е колега да помоли за отпуск, че не се чувства добре и докато му се изясни ситуацията, той е в отпуск, после или минава в болничен, или се връща на работа, ако се установи, че наистина е била лека настинка. В момента имаме даже други няколко случая, колеги имат неразположения след прекаран ковид и никой не им е отказал отпуск - някои са здравословни, при някои дори на психическа основа. Но здравето е на първо място. Все още съумяваме да покрием отсъстващите, като се заместваме или викаме външни заместници.

# 131
  • Варна
Заместници изобщо не се намират толкова лесно. И класната на сина ми ходи почти седмица болна на училище. В четвъртък вече буквално нямаше сили, едва ги избута до 5-я час. На следващия ден направи тест - позитивен. Мнооого ме съмнява ръководството да не е било наясно със ситуацията, ама много!

# 132
  • София
Разбира се, че вероятно е било наясно ръководството, колегите й също са били наясно, всички винаги са наясно! Няма скрито-покрито, а само затваряне на очите по целесъобразност. Освен ако тя си е мълчала като партизанин и никой не е разбрал. Но каква е вероятността за такова поведение тип Джеймс Бонд?

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 13:55 от Andariel

# 133
Не е нужно нищо да различава. Има си протокол. Ако те интересува, прочети насоките.

# 134
  • София

Сериозно!?

Това е много интересно, понеже "протоколът" на моята лична лекарка включваше преслушване, рентгенова снимка с разчитане и консултация с кардиолог. Ама какво ли разбира тя - тя само е специализирала вътрешни болести и после е практикувала 30-на години... Друго си е Директор на училище, въоръжен с Насоки и Протоколи... от един поглед разбира за какво става дума!

Общи условия

Активация на акаунт