Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 477
  • 444
  •   1
Отговори
# 255
А. Мда. Аз от години обяснявам елитността каква е точно и на какво се крепи, но доста агресивно бивам натиквана в ъгъла...
Скрит текст:
ПП. Бях писала, че децата са се мобилизирали и предвид, че имат само два месеца учене, таргета оценки е голям, следва да започнат веднага с изпитвания. Днес са получили квалификации от елитен учител, че са нахални и безочливи, да казват, че искат изпитване и работа за оценка. Учител, който 1 срок не се справи с разпределението и на финала писа някакви рандом оценки тук и там неясно на какво...мерси от такваз ми ти елитарност.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 17:35 от 705966

# 256
Няма кой да замества, в някои области и градове може и да има, за София нещата са трагични.

Ами какво да кажа. Явно така е в "елитните" училища в София.
При нас простите провинциалисти няма такива проблеми.
Аз писах за най-елитното училище в провинциален областен град. В 7клас учител по БЕЛ нямат!
Не знам защо всяка тема трябва да е батална?!

# 257
  • София
Не можах да разбера, обвинявате учителите, че отсъстват ли?

Скрит текст:
По-скоро обвиняват онези, които ни убеждават, че положението е нормално и всичко е наред.

Е, каквото и да значи, то или ръководството не става, че не намира или не търси подходящи заместници, от които да изисква преподаване, а не само пъдарство, или просто наистина няма заместници. Но по ключови предмети в ключов клас би следвало да се направи малко повече по търсенето на заместници.

Скрит текст:
[
Ейййй, тез ръководства все са виновни, мамка му! Никога не са учителите, които не спазват никакви елементарни мерки за превенция, нито пък изискват такива от подопечните си виновни, винаги са директорите. То не, че не е вярно и това - биха могли да глобяват учители, които не спазват трудовата дисциплина, щото и това си е част от нея, ама... каква полза? При 30 маймуни наредени като сардини в консерва каквото и както да се спазва вероятността да се разминат е минимална. Ама важното е, че директорите са виновни. Щяха да са още по-виновни, ако в случайни моменти ти отваряха вратата и ти тръскаха глоба, ако маската ти е под, над, до или покрай носа. Или, ако забележеха в часа ти ученик в такъв вид. Щяха да са виновни, ако разпускаха училището. И, разбира се, са виновни, ако работи. Виновни са, ако намерят някой, който да варди децата. Виновни са, ако не намерят и просто поискат да си ги прибере родител за свободните часове. Абе, каквото и да направят са дежурни по виновност...
Не съм непременно защитник на директорите на училища като такива.
Ама то пък всяко нещо си има граници...

Има два вида директори - такива, които мислят за учениците и такива, които мислят за себе си. Вторите често поемат часове, за да вземат някой лев отгоре. Може би има и трети вид, просто некадърни или мързеливи, не им се занимава и си чакат времето до пенсия.
Скрит текст:
А може би има най-вече от четвъртия вид - онзи, който не умее да си нарисува подготвени учители? Не знам как е в Ямбол, там може би си имате неизчерпаем резерв от високоподготвени учители по всичко, стоящи на фотосинтеза без работа, с готови разработени уроци за всички възможни класове и по всички възможни учебници, очакващи някой да ги викне от някъде за някоя и друга седмица, ама в по-обикновените градове (и села) не е така.

Хаха, гроздето било кисело.
И друг път съм го обяснявала. При нас в провинцията има голяма конкуренция между училищата и се борим за ученици. Особено в гимназиите. Никой не може да си позволи да предлага ниско качество на обучение, защото после няма да има желаещи да се запишат или ще дойдат ученици, които да кажем, че биха създавали трудности и читавите ученици ще избягат.
Докато в софия е малко размито понятието елитно училище, всички виждаме кое му е елитното, но пък те си имат ученици достатъчно и много не се напъват да осигуряват най-доброто.
Скрит текст:
Глупости.
Просто в София хората не могат да си позволят лукса да седят без работа и да чакат да ги повикат по заместване. Ако не могат да намерят работа, която да харесват, ако не могат да намерят работа по специалността, в крайна сметка просто намират някаква работа. И не я зарязват щом някой подсвирне отнякъде, понеже като свърши заместването ще са останали и без нея. Точно толкова е просто. В Ямбол сигурно сте по-богати и ви е по-широко около врата, ама не навсякъде е така.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 08:03 от Фран

# 258
Здравейте,
Нещо ми се губи по заповедта за ротация?!? За една седмица ли е присъственото обучение и се разменят след една седмица и от 5, 6 клас другата са на ДО?

# 259
  • София
За кой град става въпрос? В София няма ротация в момента.

# 260
За кой град става въпрос? В София няма ротация в момента.
За София.

# 261
  • София
Няма ротация. Всички са присъствено, докато не се разпореди нещо друго.

# 262
Няма ротация. Всички са присъствено, докато не се разпореди нещо друго.
Благодаря!!!!
При нас 7 клас са ДО.
А заповедта разбрах, че е за една седмица!

# 263
Може би сте в карантина, защото няма випуск ДО в момента в София

# 264
И в Пловдив от другата седмица всички са на училище. Мисля че това ще вдигне отново случаите, но да видим.

# 265
  • София
Не ме интересува вече какво се вдига, честно. Децата боледуват по-малко и категорично по-леко, целият нормален свят върви към отмяна на всички мерки. При никакво положение вече не бих приела ДО.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 22:14 от sanaka

# 266
При никакво положение вече не бих приела ДО.
То пък някой ще пита приемаш ли го! Излиза заповед и...всеки пред екрана.
Пепел ми на клавиатурата.

# 267
  • Ямбол
Щото пък да не би да са паднали случаите, когато децата бяха спрени.
При положение, че така или иначе има заразяване независимо дали са на училище или не, няма смисъл да ги затварят.
Аз все още не мога да приема отказването от тестване. Те нито са в ОЕСР, нито са присъствени. Заявили са, че ще останат вкъщи, докато има тестване. Аз пък съм заявила, че онлайн няма да ги изпитвам. Все някога ще отпадне тестването, и тогава каквото стане. Но ми се иска да попитам  и не знам към кого да се обърна. Няма правила за този вид, какво да правя, как да ги третирам. Към момента тяхното е чист инат. Но и аз няма да отстъпя, заради останалите.

# 268
Щото пък да не би да са паднали случаите, когато децата бяха спрени.
Паднаха и още как. От над 11 000 случая дневно сега сме на 5 000.

# 269
Вече няколко години затваряме децата, но  нямаме никакъв проблем да идем на претъпканите ни плажове, където не може да се види човек с маска. Поне до колкото помня кадрите и новините от края на август и началото на септември.

Общи условия

Активация на акаунт