Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 460
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Е ми екстра си.

# 106
Но и, ако бях с КЗ 6, щях тъкмо да се вмествам на ръба. Явно този индекс не отразява хората с много хубава КЗ и леко по-висок инсулин🤔
Направих още няколко сметки 😄 Явно инсулинът има по-голяма тежест в изчисленията за QUIKY. При КЗ 5, инсулинът трябва да е под 10, за да се влезе в оптималният диапазон.

# 107
Eй ма и мене

Трябва ли да конвертирам нещо? Не ми ясно много с тия мерни единици.

# 108
Да, трябва да конвертираш 😄 Отдясно на четворката, виж  че пише mg/dl. От стрелкичката го правиш на mmol. ☺ И аз иначе първия път бях сметнала грешно. 😄

# 109

Готово. И сега ще живея ли? Joy

# 110
Е, добре си. Щом си над 0,339. 😃

# 111

Готово. И сега ще живея ли? Joy
За сега Stuck Out Tongue Winking Eye

# 112
Лека "закуска" от днес- бадемови палачинки с тахан от тиквени семки и шунка😋

Скрит текст:
Палачинката от другата страна:

Според мен, би се получила и много приятна солена палачинкова торта. Или палачинки, запечени с моцарела и/или кашкавал- правила съм по 2 тортили или обикновени палачинки, слепени с моцарела, кашкавал и шунка и после запечени в тиган и нарязани на тиъгълничета като пица. И с бадемови палачинки ще стане супер, защото плънката по принцип надделява като вкус. 🤩
"Рецептата" за 2 броя беше 1 яйце Л, 2 с. л. вода (можеше мляко, но забравих😅), 1/4 ч.л. бакпулвер, 2,5 с.л. бадемово брашно, 1/2 ч.л. зехтин, още 1/2 ч.л. бадемово брашно (по рецепта беше хуск или мляно ленено семе).
Аз добавих още около половин с.л. вода за втората палачинка, че ми се стори една идея по-гъста сместа за първата - на снимките е втората палачинка. 😉  

# 113
Тиквеният ти тахан изглежда особено апетитно Stuck Out Tongue Winking EyeJoy

# 114
Миоки, малко по-зелен е на живо. Аз го харесвам на вкус и цвят.😉

# 115
Тиквеният ти тахан изглежда особено апетитно Stuck Out Tongue Winking EyeJoy
Аха.
Но те всички тахани изглеждат странно и "апетитно". А и като се залепи по небце и зъби става ....не е за разправяне.
На палачинка минава.

# 116
Толкова съм свикнала, че палачинката се яде със сладко, че още не съм се престрашила да опитам режимни. Днес във Фейсбук видях рецепта с 4 яйца и 200 гр крема сирене.
Вчера си изпободох всички пръсти. Голям мерак с тоя глюкомер. Ето ми ги измерванията

# 117
Да ти е честит глюкомерът и да показва все по- малко общо число 😊

И моята яхния с кюфтета и зелен грах няма визия 🙃
Няма да я показвам.
Значи, направих и страхотна крем супа с глава карфиол, моркови, селъри, лук и масло, така хубаво се разби, както никога досега, и  самА си се хваля.
В нашия квартал направили супен бар и някакви ама мноооого безглутенови работи на космически цени. От любопитство взех две супи преди дни, едната крем супа 3,50, кофичката 50 стотинки, другата зеленчукова, спжред мен от замразен пакет, 3,20 плюс 50 ст. Кофичка.
Ей, големи душмани, бре.
Като гледам моята, сигур 25 лева спестих.

# 118
Таня, аз таханите ги слагам в "бъркочи" (не намирам по-подходяща дума) със заквасена сметана, в ганаш, в домашен "течен шоколад", като плънка на режимни палачинки и гофрети...За печива все се каня, но май не съм слагала досега...🤔 Иначе са си лепкави самостоятелно да се ядат...но чак за нефотогенични не ги намирам. 🙂
Fillme, не си променила настройките за КЗ май? Щом 5,4 и 5 8 ти излизат в жълто като поднормени стойности... 😉 Фабричните май бяха нещо като нормална КЗ на гладно 7...😬 Но нали за диабетиците това е нормата...🤪 В приложението си записвам в бележките какво съм яла /или не/ и кога преди измерването, че не мога да се разбера с въвеждането на храни, иска ми предварително изчислени въглехидрати, а не ми се смята постоянно...☺
Междудругото, палачинките ми бяха първо хранене след 17-18 часа фаст. Преди лягане имах КЗ 5,3, днес на гладно- 5,8- нищо ново под Слънцето... 😜 Събудих се по-рано и бях по-свежа, но реших да подремна още малко и втория път вече не ми беше чак толкова свежо събуждането, спеше ми се още (може би КЗ се е покачила още малко и заради това). 😁
Тайс, крем супите с карфиол винаги ми се получават много приятни. 🙂 Само цената му в някои магазини е неприятна. 😬 Но си права, спестила си...Дори телефонният ми редактор ги поправя на крем СУМИ! 🤣
Вчера вечерях нещо като мусака в тиган, много приятно се получи. Патладжан, нарязан на едро, лук на не много малки кубчета, моркови, червена камба /от месестите/. Като започнаха да омекват зеленчуците, добавих и 2 кебапчета и ги "нарязах" с лъжицата на нещо като мини кюфтета. 😃  Щеше да е постна манджа с добавено кисело мляко и чесън, обаче се сетих, че съм оставила 2 кебапчета в хладилника...

# 119
fillme, да нямаш накрая нужда от преливане на кръв Joy
Аз днес реших да намаля храната. Нещо като фаст. Нещо, защото имаше кафета, кивите и 2 бразилски ореха сутринта.  Карам на чай и вода, още не съм гладна. Ще правя гимнастика и ще ям.

Общи условия

Активация на акаунт