Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 461
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Тя има 150 лентички, ехееее.
Аз обмислям също да си поръчам, ама преди дни си взех поредното бурканче тестове, та ще е прекалено  нахално вече .
На мен ми е на вълни меракът за мерене, поосъзнах кога и след какво какво се случва .

# 121
Тайс, аз също съм така с лентичките.

# 122
dolce miele, ето как го настроих. Може нещо да съм объркала.

Елора, то дето си източих кръвта ами и как ме болят пръстите. Да не говорим, че имах и страх от тия иглички.

# 123
Ох, жълтото май беше за повишена стойност. Но пак се чудя как е възможно...аз от глюкомера настройват и май нямаше опция за КЗ на гладно, която да е по-ниска от 7,2...🤔

# 124
Момичета, какви са тези ябълки на екранчето 🤣
Значи ли това , че ако си с 5,1 спираш плодовете.
По- нагоре пък огризка от ябълка ...

# 125
Не означават ябълки. 😆 На гладно, преди хранене и след хранене са.

# 126
Аз ги свързах и настроих от приложението и ми дава да си ги мърдам както искам.

Задраскана ябълка е на гладно. Пълна ябълка е преди хранене, а изгризаната е след хранене.

И тъй като съм бременна и не се препоръчва да е над 5.1 на гладно затова при 5.2 ми е жълто. Тоест над нормата.

# 127
А откъде в приложението настройваш? На мен от глюкомера не ми даде такава опция /или аз не съм я видяла/...🤔
Допълвам, че стойностите "преди хранене" и "след хранене" се има предвид 2 часа преди или след хранене. "На гладно" мисля, че беше след минимум 8 часа без храна🤔, а има и опция "х"- без маркер за измерването.

# 128
А откъде в приложението настройваш? На мен от глюкомера не ми даде такава опция /или аз не съм я видяла/...🤔
Допълвам, че стойностите "преди хранене" и "след хранене" се има предвид 2 часа преди или след хранене. "На гладно" мисля, че беше след минимум 8 часа без храна🤔, а има и опция "х"- без маркер за измерването.

За стойностите аз мерих сутрин на гладно задраскана ябълка.
Преди хранене цяла ябълка.
Един час след хранене огризката. И веднъж мерих 2 часа след хранене. Тоест след първото измерване и ми показа кажи речи изходната позиция така, че реших да проследя хранения след първи час, ако смятам, че са по-въглехидратни. Например вчера на вечеря имах салата от кореноплоди и завърших с 2 парченца тиква. На първия час кз беше 6.9.

# 129
Благодаря. Значи, КЗ час след бадемовите палачинки и кафе със сметана и малко мляко- 5,2. Около 3 часа по-късно, вкл. междувременно разходка до близкото тепе- пак 5,2. Не беше интензивна разходка, но имаше малко изкачване на стъпала нагоре по едно време.
На първи час са пиковите стойности на КЗ, според мен, 2 часа след хранене има смисъл да мери само диабетик...🙂

# 130
Имам питане за бъза( бъзак или както му се вика) , последно време си правя чай от цвят на бял бъз...само със вода и завира и си го пия..но попаднах на една статия че бъза сваля кз като вдига нивата на инсулина...това тук някой има ли повече информация..така ли е, само за черния бъз ли се отнася..въобще пиете ли го вие че и ако наистина вдига инсулина да го спирам..

# 131
Дай да я видим тази статия 🙂 Не знам цветът от бъз да е проблемен. За зрънцата не знам, защото обикновено са влизали вкъщи само на сироп с много захар (ефективен е за имунната система, но няма шанс да го консумирам откакто знам за ИР).

# 132
И ние едно време правехме сироп, беше много приятна напитка, ама е част от миналото вече. На чай и без захар, не знам. Не е невъзможно да има отражение.

# 133
Голяма краста е тоз глюкомер.......аз хич не мога да го зарежа..все си казвам, айде утре няма да се бода толкоз много....и утре пак съшата работа...голямо следене....а то все едно и също показва.хахахахзатова бях почнала да експериментирам аз....няма тръпка така Simple Smile...Днешното ми първо хранене беше в 15ч някъде...бъркани яйца с патешко месо от буркан+чери домати и маслини
Скрит текст:
......ужасна визия, но вкусно.....и съответно КЗ преди хранене 4.9 след.....5.4 Simple Smile
Скрит текст:
Филми, като се бодеш, не притискай много пръста към писалката, защото боли повече....н акоя степен се бодеш? на 3ката е най-добре.
Добре, аз с моя инсулин 1.7....не ми го изчислява по-малко, а 0.450 някъде

# 134
То не беше и статия точно..някакви думи ми се мярнаха някъде дето бяха от статия де, ама нямах време да го чета и сега не го намирам..ето това казва гугъл

На други места пък пише че подобрявал бъза инсулиновата резистенстност...ходи го разбери

Общи условия

Активация на акаунт