Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 470
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Без да се сърдите, но такова следене/боцкане има смисъл само при диабетици.
Информацията,която получавате едва ли върши някаква работа освен да ви каже в този момент имате такава КЗ. А това е нещо, което е променливо.
Ваша си работа, де. Ще се бода само и единствено,ако ( дано не ми се случи), ако съм диабетик на инсулин. А до тогава ще правя всичко възможно да не ми се случи. Поне това ,което мога да направя с храна и движение. Иначе всичко може да се случи и ненадейно, за някои неща нищо не може да се направи. Познавам двама диабетици, станали такива след изключително голям стрес (въпрос на живот и смърт).
Всичко това за да кажа : не ставайте маниаци. Правете каквото трябва пък каквото дойде.
Стрес, безсъние, разбъркани хормони са неща на които не се обръща внимание, но са важни. Храна и движение са лекарствата.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 22:13 от tania6

# 136
Азара, завиждам за патицата 😜 Ти в коя мерна единица въвеждаш за QUIKY? Mmol или другата?
Аз като бода, "притискам" леко пръстчето отстрани (съвсем леко, колкото да нямам усещане, че бода в кокалчето 😄). Игличката може да се регулира, зависи и от типа на кожа /по-тънка, по-груба/.
Таня, в такава фаза съм. 😉 А и съм свикнала как да се боцкам без да имам дискомфорт.
Коkix, не става ясно дали говорят за плод или цвят...според мен, не е за цвета...

# 137
И аз така предполагам ама то нали пак е същото растение..ще прочета някой път още.
Като сме в тази насока, дайте предложения за някакви билки , цветя каквото ще да е да стават за варене на чай..сега като не пия фруго освен това и вода и някое кафе ми е малко скучно..пък аз съм и любител на вкусовете.  От мента ми писна, мащерка не ми е любима, липа рядко харесвам, шипка не ми е тя любима...пък такива съм си набрала/събрала и имам..купените пакетчета не ги харесвам. Има едно индийско магазинче и продават чайове ама ще отида като събера предложения.

# 138
То не беше и статия точно..някакви думи ми се мярнаха някъде дето бяха от статия де, ама нямах време да го чета и сега не го намирам..ето това казва гугъл

На други места пък пише че подобрявал бъза инсулиновата резистенстност...ходи го разбери
Да де, ама какво точно са приложили в това изследване? Екстракт, чай, сироп? В какво количество? Колко често е прилагано, какви други условия са спазени или не и т.н.
Чай не мога да препоръчам, защото не пия вече, а преди пиех само като съм болна. Не съм била болна откакто съм на режим, ама чай без посладител не знам, може би с зелен с мляко само бих пила.

# 139
Нямаш проблем за напитки и то полезни.
От френска палео група
-100 г настърган джинджифил
- залива се с 1 л вряла вода вечерта.
Сутринта се прецежда и прибира в хладилник.
Източник
https://www.bmoove.com/jus-gingembre/
Франсетата го пият разредено с вода и лимонов сок, а аз само с лимонов сок и ми е любима напитка.
Сега не знам дали ви е по вкус. Аз слагам повече джинджифил, защото обичам люто. Моят мъж също обича люто, но това люто не е неговото нещо.
Люто е и опитвайте с малко за да прецените вкуса.
В темата с ВМНВХ рецепти , страница 17 има рецепта за джинджифилов ейл (ферментирала напитка от джинджифил) от Кам. Пост 242 тук
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.msg31842162#msg31842162
Друга студена и полезна напитка е чай от ибискус/каркаде. Обикновено студен чай помътнява, а този е приятно червено, леко кисело и не променя цвета.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 22:44 от tania6

# 140
Долче, патицата е от Метро...заслужава си Simple Smile на 2 пъти я изядох , но спокойно може да се раздели на 3 порции....Пак ще си купя едно бурканче, да си имам Simple Smile
От Лидъл днес взех филе от риба тон.в маслиново олио в стъклени бурканчета/140гр/...намалени от 9 лв на 5.90....аз се запасих Simple Smile
Скрит текст:

див улов по залез слънце.....Simple Smile

# 141
Имам питане за бъза( бъзак или както му се вика) , последно време си правя чай от цвят на бял бъз...само със вода и завира и си го пия..но попаднах на една статия че бъза сваля кз като вдига нивата на инсулина...това тук някой има ли повече информация..така ли е, само за черния бъз ли се отнася..въобще пиете ли го вие че и ако наистина вдига инсулина да го спирам..

Дай да видим статията.
Ама трябва бая статии да изчетем, че да разберем.
Но то и за копривата така беше. В една уж пише, че не се отделяло, в друга пък обратното.
Аз пиех коприва преди много време и всеки път ме гонеше глад.
После тук дойде една потребителка и тя се оплака от същото и е преценила, че се секретира.
И аз го спрях. Но не съм го пила и често.
Иначе чета сега, че имало и диуретично действие и разхлабвало, което не е лошо. От моя гледна точка.
Пък другия вариант е да пиеш и да гледаш как реагира глюкомера.
Или пък и инсулин да пуснеш.

# 142
Elderberry си е черният бъз, плодчетата. Цвят от бъз (в някои региони му викат Свирчовина и какво ли не) e Elderflower, по разни чайове така го пишат. Но наистина е хубаво цялата статия/изследване да видим, че иначе става малко ЕЖК и накрая то не било компютри ами компоти...
Май и тук ще изляза късметлийка - подсладен чай никога не съм харесвала, дори преди когато си слагах по много захар в кафето... нали все съм наопаки и не с хората Grinning
Мента, мащерка и прочие ако са само едно от тях в чая сигурно и на мен ще ми писнат. Но комбинации харесвам почти всякакви. Също винаги може малко джинджифил да се добави и да стане по-"интересен" и по-различен даден чай. За резен лимон ясно, това всички го знаем ама все пак.
Чай от Ройбос го водят че бил полезен за нас, поне на мен много ми допада. Това последното е изненада, понеже има естествен сладникав вкус, а пък аз не харесвам да пия сладко. Но не е много и като краен резултат е много приятна напитка - хубав е и горещ, и изстуден. Лошото е че трудно си намирам в моя град, има само някакви ройбос с канела, ройбос с карамел и прочие глупости дето не бих ги пипнала. Сега съм се заела да си търся пак, ще видим дали и какво ще намеря около мен.

# 143
Значи за плодовете се е касаело...като намеря линкове ще ги пусна , иначе имаше и за цвета нещо но беше ограничена информация..
Идеята за ферментиралия джинджифил много ми допадна, благодаря.
Ройбос се сетих че имам, аз го харесвам защото обичам сладникаво..Натка, ако намериш магазин Бахарика  там продават чист ройбос и доста други такива

# 144
Да му се не види... Бахарика няма в моя град, но само преди седмица си поръчвах къна от този магазин Grinning Само за един чай няма да се занимавам с тях де, той ще ми излезе златен с доставката, ще мисля нещо друго.

# 145
Преди време установих, че в Пловдив никнат като гъби...или аз не съм знаела за съществуването на магазините...😅 Но обикновено ги виждам през автобусните стъкла 🙂 Ако се поръчват повече неща, може би си заслужава и с доставката, струва ми се, че имат приятни намаления.

# 146
Момичета, някой да е имал нощни сърцебиения дори малко след началото на диетата? Няколко нощи до сега бях супер, спах прекрасно и ето сега пак тази нощ не мога да спя. Пулса ми е с 20 единици нагоре спрямо нормалното. Измерих си КЗ и е 5.1, не е ниска изобщо.
Чудя се вече какво ми става...

# 147
Каква точно е "диетата"? Че сигурно няма и две от нас да се хранят досущ еднакво.
Ако си ограничила рязко въглехидратите и то напоследък, не е изключен такъв ефект. Въглехидратите задържат повечко вода в тялото, без тях я изгвърляш по-набързо... и с нея губиш и доста електролити, макар че реално не си се обезводнила. Малко повече сол в храната, а може и някакви електролити да си вземеш от аптеката, че то се губи и магнезий, калий и какво ли не. Само не съм заглеждала кои марки нямат захар в тях, предимно са подсладени че нали се разтварят. Временно е това, като се адаптираш към по-различно хранене тези неща се балансират отново.
Малко сол може и да ти помогне в момента, ако имаш някаква добавка с магнезий вземи там и от нея.

# 148
Момичета, някой да е имал нощни сърцебиения дори малко след началото на диетата? Няколко нощи до сега бях супер, спах прекрасно и ето сега пак тази нощ не мога да спя. Пулса ми е с 20 единици нагоре спрямо нормалното. Измерих си КЗ и е 5.1, не е ниска изобщо.
Чудя се вече какво ми става...
Солта увеличи ли? Аз имах сърцебиене в началото докато се адаптирам. ОПравях се със солена вода или айрян със сол. Соли щедро храната, колкото можеш да "понесеш". Загуба на електролити.

# 149
Аз също имах сърцетуп в началото. Ама бях и на по-безсолно. Не знаех, че заради солта е било.
Иначе брат ми ми пилеше сол на главата, че почти не соля нещата и било вредно.
После и тук четох, пък и книгите за водата.
В интерес на истината не увеличих тогава солта в храната, но слагах малко във водата и това отшумя.
Сега соля повече.

Общи условия

Активация на акаунт