Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

  • 21 758
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 17 345
Долче, сутринта беше 5,2, преди хранене не мерих, защото опитах дробчетата... няколко пъти още на  тиганя 😄

# 211
  • Мнения: 18 539
tays, чак пепел, не държа да посипваш Stuck Out Tongue Winking Eye Grinning

Просто около 5 грама глюкоза е нормалното ниво количество захар, което циркулира във всеки един момент, за да функционира тялото ни. Нормално е от храната да се качва малко. Повишаването й води до гликиране на протеините и стареене, което също е нормален процес. Важното е да не се стига до патологии както се случва със съвременния начин на живот и хранене.

# 212
  • Варна
  • Мнения: 1 152
Скъпи дами, искам да игледам филмите от закачения пост на стр.1, прехвърля ме в един сайт и филмите не тръгват.

# 213
  • Мнения: 40 722
Сайтът е https://www.dokumentalni.com/

Сега пробвах, при мен си се отваря линка, кликам и филмът ми тръгва.
Ако не се лъжа тук имаше още хора,  които имаха този проблем. Може би от доставчика зависи.
Освен да потърсиш друг сайт в който е качен или тракер.

# 214
  • Мнения: 2 162
При мен не тръгваха и си ги изтеглях от линка за сваляне.

# 215
  • Мнения: 18 539
И при мен не се отваряха - тези, които са на бг сайт качени.

# 216
  • Мнения: 24 833
КЗ премерена на първи и втори час след ядене не трябва да минава 5, нали така?

Това е идеалният вариант. За здрави или излекувани хора.
Тук в темата, за такива имам Елора, Невена, Таня, Миоки, Натка, Долчето сигурно и тя.
Но това са хора на режим отдавна, от години.
За нововлезлите в режим за оправяне на нещата, както съм аз, си трябва доста време. Примирила съм се и съм се въоръжила с търпение, няма да стане лесно.
Скрит текст:
Пускала съм мои изследвания от юни миналата година. При рутинни кръвни ми светна кз 6, 40, джипито ме изпрати на трикратно вземане на кръв, и гликиран. Тогава, признавам си, ама хич не и разбрах важността на инструкциите. Вика - отиваш сутринта на гладно, даваш кръв, после закусваш, отиваш на обяд, и после обядваш и пак отиваш.
Е да де, ама аз не закусвам, а и толкова се бях шашнала, че почти бях спряла храната. И какво прави моя милост - закусва едно яйце , отидох за втора кръв и питах може ли от пръста, явно и станах симпатична на лаборантката, че ми взе от пръста. После обяд , оххх, едно кюфте на скара и малко лютеница , имаше хубави чушки и патладжани тогава, и пак кз от пръста.
Та , според мен, си компрометирах изследването със самонадеяност и невежество.
Обаче никой не може да излъже тялото, гликираният ми светна на 5, 70, въпреки, че кз беше ейеееей, направо като на здрава персона.
Пак ги качвам в скрит текст :
Скрит текст:

Оттогава не съм ходила при джипито, а седя в темата и клюцам всяка буква, чета стари теми и се опитвам да се поправям.
За да ми е кз под 5 на първи и втори час след хранене  , доста още магданоз трябва да изхрупам.
Случва се , де , глюкомерът постоянно е под стрес с моите самонаблюдения, но спазвам режима и вярвам, че ще се оправя.
Брех, в какъв списък доживях да се видя Grinning Не мога да кажа при мен какви са стойностите, понеже нито имам глюкомер, нито скоро и в лаборатория съм стъпвала. Но аз с КЗ на гладно проблем не съм имала никога, при мен си беше "само" инсулинът.
Чак като нова няма да съм станала откъм ИР, теглото ми също не е идеално и от чист мързел не свалям и останалото, но се чувствам добре и много различно от преди да се взема в ръце. Така че продължавам както до сега. Ям си предимно храни които са добри за мен, гледам да ходя пеша всеки ден и предимно това ми е.
От една страна, човек който е нонстоп на много ниски въглехидрати, Невена също беше споменавала че си е резистентен и то яко - то просто отвикваш и не можеш да се справиш със захарта ако я качиш повече. Не че това е проблем, ако човек не смята да вдига захарта, разбира се, проблем е ако от кето се наяде с торта и подобни, това ще си е шок вече. От друга страна, ние си почваме резистентни и без това. Разликата от началото и сега как ми понася ако се случи да изям нещо което по принцип избягвам е голяма. Отначало си бяха пълен набор неприятни усещания - прималяване, силен глад и прочие, всички знаем как е. Сега и да ми се случи понякога, то ясно че няма да ме засити за дълго и енергията ще ми варира малко повече като ниво, но това е всичко. И от това мрънкам и се оплаквам де, ама то е защото съм се разглезила от отсъствието на тия усещания, а преди ми бяха ежедневие и то в по-силна степен.
Но да, отне време. Едно че аз и храненето си го промених плавно и само това отне седмици, друго че не гоня стриктното кето и карам по-скоро на око за ВМНВ. Минаха месеци преди да има съществена промяна и в обиколки, и във външен вид, и в това как се чувствам. Но пък веднъж като си припомних какво е да не се мъча, това не си го давам Grinning

Линковете сега ги пробвах пак, отвориха се всичките. Идея е и да опитате с различен браузър (ако не сте). Или да ги потърсите по заглавията, ако не се лъжа и в youtube съм мяркала поне някои, може и всичките да ги има.

# 217
  • Мнения: 18 539
В тубата всички ги има само че може да не са с превода.

# 218
  • Мнения: 24 833
Оф да, това пък не се усетих че са на английски и не на всеки ще свършат работа така. Бъгнала съм се явно, забравям го тоя факт.

# 219
  • Мнения: 32 227
Вечерях със странно меню 🤪 Не ми се занимаваше особено да готвя, затова няма и салата или зеленчук...2 бъркани яйца в малко зехтин (около чаена лъжичка), хубав резен шунка и в кофичка от кисело мляко си смесих кисело мляко, заквасена сметана 12%, извара 1%, няколко замразени вишни и тахан от тиквени семки. Добавих и малко топла вода, за да не ям ледени вишни и кофичката се напълни догоре. Изварата просто ми харесва на вкус, не я купувам заради това, че е 1%, да уточня. 😉 КЗ час след това меню ми беше 5,6. Считам, че е доста добре, а и добре се заситих с тези количества и ще огладнея чак утре.

П. С. Средната стойност на КЗ за 7 и 14 дни назад ми е 5,5- като със сигурност повече от половината изследвания са след хранене /предимно на първи час/. Някой има ли линк към калкулатор, за да си изчисля гликирания хемоглобин? 🙂

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 21:15 от dolce miele

# 220
  • Мнения: 18 539
Аз извадих от фризера пиле днес. Мислех, че са бутчета, оказа се бяло месо. Сега пържа месото с лук, чушки и гъби. Ще видим как ще се получи.

# 221
  • Мнения: 32 227
Ами, вярвам, че много добре ще се получи. 😍

# 222
  • Мнения: 18 539
Не стана лошо. Одобри се от домашните. Grinning

# 223
  • Мнения: 17 345
Една приятелка нарича тези меса с чушки и лук " тиганЯ", не зная от кой край на България е това име. Щото го прави в голям тиган.😀

# 224
  • Мнения: 18 539
И аз така го правих. Ма тия гъби много вода пускат егати. Докато се поизпари бая бърках.

Общи условия

Активация на акаунт