Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 463
  • 741
  •   1
Отговори
# 30

А обремянаване може да направиш след 2-3 години, като си свалила всичко. Ама пак ти казвам, няма смисъл, само ще се натовариш излишно организма.
То и по сутрешните изследвания само на гладно може да съдиш, по отслабването, по това дали все още имаш хипогликемии.

Не мога да се съглася с това, въпреки че не твърдя изобщо да съм компетентна. 80% от наученото е от тази тема.
Писала съм, че никакви симптоми на ИР не съм имала, открих случайно.  Това, което описвате като постоянен глад и такъв след въглехидрати …, не съм имала хипогликемии.
Свалих излишните килограми, или поне видимите, но не смятам, че съм се подобрила за по-малко от 3 месеца.
Инсулин на гладно ще меря към края на месеца. Гликиран 4.9
Та смятам, че без обременяване не става ясно овладян ли е проблема.

# 31
sladko, принципно да. За да се видят истински резултати - обременяване по реда.
При мен със сигурност ще има подобрение.
Просто не ми чак толкова любопитно.
Може би заради самия бълвоч ми изчезва любопитството Joy
Да, три месеца са малко.
Но подобрението при всеки е различно.
Аз си бях тежък случай, затова повече време отне. На друг, може и по-бързо.
Но си смятам, че между обременяванията трябва да има голям период.

Впрочем да махна хляба не ми беше никакъв проблем. И много преди режима също съм имала моменти не съм го яла. Даже след като разбрах за щж много го намалих.
Обаче като почнах режима най-много ми липсваше хляба като имаше за ядене тиквички с кисело мляко и чесън или пиле със зеле. Леле, тогава ми се ревеше за хляб, но удържах фронта. Но се случваше чат пат по някоя малка филийка от онзи вита да ям.
Сега тези храни нямам никакъв проблем и без хляб. Излишен ми е.

bloombug , три цигари ако пуши и не са тежки, не мисля, че е проблем. Но щом години е бил страстен пушач тая кашлица е хронична вече.

# 32
Чувала съм...пушачи спират цигарите и пак ги почват, защото "кашлицата им се влошавала без цигари" 😅 Нямам опит да кажа дали е така...
Имай предвид че в цигарите има добавени химикали които донякъде подтискат кашлицата. То иначе кой ли и ще им ги пуши... нали ще се съдереш да кашляш веднага. Та при спирането има един период дето още човек е задръстен с какво ли не, но въпросните добавки ги няма да подобряват положението, съответно кашляш повечко. Това съвсем лаишки обяснено, както и честата шега като някой кашля или го боли гърлото - "някой май е сменил цигарите, а?". Не може да не сте я чували, има зрънце истина и в нея. Човек свикнал с една марка, ако хване друга го дразни повече.

За тези дето знаят че са се подобрили но се плашат от изследването с глюкозата - имайте предвид че прилошаването по време на изследването е точно от тежката ИР. На човек дето се е подобрил и е спазил да се храни с по-нормално количество въглехидрати известно време преди изследването, няма да му стане така зле вече. Е, пак едва ли да е голям кеф, разбира се. Но за някой дето се е подобрил, ще е по-поносимо.
Точно както Елора споменава че вече не се чувства силен слад ако се случи инцидентно да изяде нещо сладко.
Но някой и друг месец е малко време наистина, тези проблеми предимно не се появяват от раз и за съжаление не се и подобряват от раз.

# 33
Затри ми се дългия пост...😬😬😬
КЗ преди да изляза 4,7, КЗ след като се прибрах 3 часа по-късно и след непрекъснато движение (докато бях навън имаше даже за известно време и глад, поносим, после изчезна)...съвсем очаквано...никаква хипогликемия 😉:

Натка, не съм чувала подобни шеги, честно. 😃
Скрит текст:
Обаче понякога наистина усещането е, че съм част от малцинство- като кажа, че не пуша, все едно казвам нещо много невероятно...☺ Срещам извън къщи (вкъщи всички сме непушачи) дори по-често хора, които не пият кафе, отколкото непушачи. По детските площадки е рядкост да видя майка без цигара...По принцип ми е малко странно да съм в компания на пушачи (да речем, че аз пренебрегвам миризмата на цигарите, на другите обаче им е странно как никога не съм пушила- и им личи). 🙂

# 34
Долче, я признай какво хапна като беше навън  Mr. Green

# 35
Нищо, Елора, и дъжд ме валя през част от времето...😁 Докато чаках на едната каса даже бях леко гладна и изпитах едно такова чувство на задоволство, че не ме привлича нищо от наредените наоколо вафли, сникърси, сухи пасти и прочие пакетирани, които обичайно стоят на касите в хранителните магазини...🤩

# 36
Еха, колко сте изписали. Записвам се в новата тема, че изпуснах половината от предната…. Аз изкарах ковид, макар че тази гад не ще да ми минава напълно вече повече от 2 седмици. Надявам се да не ми е разбърникал много хормоните, но дори само това залежаване - 4-5 дена с мъжа ми и после вече и от моя + тест още 10 дни без движение сигурно ще са се отразили. Скоро ще се изследвам, да видя.

# 37
Еее, Деси, каква е тази каръщина? Да се оправяш бързо и без последствия!

# 38
Ех, Деска....като прочетох + тест.....докато се сетя че за Коовид пишеш......Добре дошла отново...бързо възстановяване....доколкото знам разбъркани хормони ще има....но ще се оправи положението..не го мисли залежаването.......има време да си наваксаш....по-важно е възстановяването Simple Smile

Долче, то си показва на глюкомера....изяла си 1 ябълка Laughing затуй се е качила хахахах
Аз също съм засичала леко покачване именно след хайманосване из града по работа и без ядене......което доста ме дразни Simple Smile не е честно...

МОята баба е на 96 год....от както я помня все кашля като дърт тютюнджия....ама никога не е палила цигара.....аз често се бъзикам с нея......като започне да кашля...да запали една цигара и ще й мине кашлицата Simple Smile)))))

Нати. завиждам ти на "пушенето".....винаги съм се чудела как има хора, които могат и да пушат ..и не....Simple Smile

# 39
Лиготия е това моето, то е вече в такива незначителни "дози" че по-скоро не си струва неудобствата да го премахна напълно. Пак е вредно, естествено, но рядко това е достатъчен довод за който и да е пушач...
За сега се успокоявам че пак е голям прогрес от времето когато кутия на ден не ми стигаше и то без да съм излизала някъде с приятели.
Деси, хормоните ще ги наместиш, точно в тая тема е видно че тези неща предимно са поправими. Гледай да се възстановиш от боледуването, другото ще го вкараш в релси дори и да не стане веднага. Ако си била и на по-сериозно лечение от прости неща за настинка, няма много смисъл да изследваш съвсем скоро, то ще е мазало при всяко положение и нищо не можеш да направиш по въпроса. Самото боледуване поразбърква нещата, но ако си била и на кортикостероиди както масово правят, няма да е хич красиво.  И в двата случая от теб се иска да си се върнеш в релси с храната и колкото можеш с движението и ще почнат да си идват по местата с времето. Но ако не ти е важно точно т вози момент да си видиш стойностите по някаква причина, малко няма смисъл а пък не е малка сума като удариш чертата.

# 40
Вчера направих селъри със сметана, доволна съм.
До сега 3 месеца сметана не съм купувала, държа я уж като за 'десерти', ама вече не мога да измисля нищо разнообразно и я вкарвам, няма как.
Ако ИР се получава от грешен начин на хранене /предимно/, освен аз, поне децата следва да приучвам на правилния. Така малката прояде боровинки, уж ги бях взела за мен, а останаха за нея. 125 гр. бяха към 2 и нещо намалени, към 3 лв. даже, ако ядем аз, ММ и тя по една кутийка на ден са 9 лв, 270 на месец само за боровинки, ако случайно и големия поиска, веднага скача сметката на 360. И това за 100тина нещастни грамчета на човек.
Малини в сезон купувам само за големия, той ги яде, ако тръгнем четиримата да се храним така, 360 не, но 200 кинта ще отидат само за грамчетата малини. Това го пиша по отношение на информацията, която се разпространява тук, че режимът не е скъп. Може и да не е, ако с един доход издържаш един човек, но аз издържам двама, ММ също, та всичко ни е по две. Освен ако не оставим децата да ядат каквото им падне, уж здравословно /моите обичат грозде/, а всъщност бомба със закъснител.
Снощи четох пак за списъка на Бантинг и там като недостатък номер едно е обявена високата цена. Което обяснява в значителна степен епидемията от затлъстяване. Аз, да речем съм склонна да давам вместо 30 % от дохода си за храна - 45% или 50%, такива са ми приоритетите, но има много хора с доста по-нисък доход от моя, които и да искат, няма как да го направят.
Така де, разсъждавам си аз пак по финансовите въпроси.

Деси, някъде на последните страници от предишната тема ти бях писала за холестеролите.

# 41
Това го пиша по отношение на информацията, която се разпространява тук, че режимът не е скъп.
Снощи четох пак за списъка на Бантинг и там като недостатък номер едно е обявена високата цена.
Така де, разсъждавам си аз пак по финансовите въпроси.
Минерва, е, аз ако изчислявам колко ще ми струва филе от сьомга или пасищно месо на месец, ако всеки ден ям това....😃 Трябва да има баланс във всеки режим. Ами, ако сметнеш по колко пари дава човек, ако всеки ден яде пакетирани боклуци- чипсове, сладкиши и др. и пие газирано? 😉 Има и доста хора, които без никакъв проблем омитат и по цял шоколад наведнъж, а имам и познати, които всеки ден са в сладкарницата...Да не говорим колко пари може да струва и вегански, и вегетариански, и безглутенов дори начин на хранене- ако реши човек да купува все най-най- продуктите...
Аз пък си купувам замразени плодове- ягоди, горски плодове или малини- около 7 лв е цената за 750 гр (малините са по 500 гр); ако са на оферта ХХЛ- са с +250 гр на същата цена. Пресни малини или боровинки в кутийка си купувам рядко, предимно при намалена цена, а когато им е сезона, купувам си пресни ягоди и горски плодове (тогава са с по-ниска цена). За децата...няма нужда чак да им се спира всеки друг плод и да ядат само боровинки. И то задължително по 100 грама на ден...Моята дъщеря яде нормални количества плодове, изобщо не мога да кажа, че съм я оставила да яде, каквото и' попадне. 🙂 Сега и краставиците в магазина са по 4-5 лева, както и много други плодове и зеленчуци са с високи цени...В Кауфланд има 1 кг месо за 5 лева...редовно някъде има промоции и се стремя да пазарувам предимно такива продукти.Така е и със зеленчуците, и с рибите...Скумрия има често на промоция по 4 лв/кг. Купувам предимно замразена риба- пак е по-евтина от охладената.
Да, има хора, които са със съвсем ниски доходи и им се налага с малко пари да хранят цяло семейство и да залагат на повече въглехидрати. Но масово забелязвам в количките на другите хора в супермаркетите продукти, които не са просто най-евтините вафли или сухи пасти- има скъп алкохол (а ако пият често, не ми се мисли как им излизат сметките на месец😜), скъпи мюслита, доста пакетирани стоки, бира...да не говорим, че и не всеки ориз е евтин. Доста от свежите продукти също. Тя и една обикновена баница вече не излиза евтина. А ако отворим дума и за неща като цигари (вярно, не са храна, но много хора с радост ще се лишат от някоя храна, вместо от цигарите🙂) и по колко пари отиват на месец за тях...😝
Азара, не съм много сигурна, че 1 ябълка няма да ми повиши КЗ повече, отколкото просто ходене без ядене...☺
Деси, надявам се да се възстановиш бързо! Не е като другите вируси като протичане тази гадина, но пък доколкото тази там, най-неприятната част вече е минала. Заседяване вкъщи бързо се оправя с движение, според мен. 🙂
Тези дни забелязах по тв една реклама- "Живите витамини"...Какво мислите? На мен ми се струва един голяяям рекламен трик...🙂

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 20:56 от dolce miele

# 42
Ох, решихме да пробваме таратор със сметана. Я кажете каква сметана, че нещо четох, че някой били UHT, нищо не разбирам. Аз течна сметана много рядко ползвам, по принцип заквасена. Избягвах преди, че нали мазно уж....
Всъщност тараторът го правите с течна, нали? Ама те са много примесени с всякакви глупости...

Опс, май решихме с ММ да пробваме със заквасена, ще я разбием като кисело мляко - с вода, ще смесим с кисело - 1-2 лъжици на цялата купа и така, да видим.

А замразените берита какво ги правиш? Подмотват ми се едни боровинки из фризера, но не мога да им намеря приложение. Пресните ги ядем така, но замразените не са ли подходящи само за десерти? Преди ги слагах в закуската - кисело мляко с овесени и чия, но сега ....? Освен със заквасена сметана и няколко счукани ореха отгоре, друго не се сещам.

# 43
  • София
Би следвало да е със заквасена сметана. Има с по-малък процент масленост - 12%. То си е като по-гъсто кисело мляко. Не мисля, че ще стане с течна - тя е за кафенцето. Аз пък и без кафе я обичам Flushed

# 44
Минерва, със заквасена сметана таратора. 😃 Не ми е хрумвало да го правя с течна (а и то в нея няма нищо кисело и не знам как би било на вкус). Аз лично предпочитам да използвам комбинация от 20% заквасена сметана и кисело мляко 3,6% или 4,5%.
И Азара питаше за замразените плодове- да, добавям в заквасена сметана или смес със сметана, кис. мляко и/или извара. Могат да се извадят по-рано да се поотпуснат (а и, за да не са ледени, че в този сезон не винаги ми се яде "сладоледено" кисело мляко). Могат да се хапват с бита сметана, или с ганаш, към бадемови палачинки понякога, лятото ми е любимо сладоледено кис. мляко (естествено, винаги има към него сметана, но така му казвам). 🙂 Като се отпуснат, и замразените плодове са нормални плодове. Само трябва да се консумират по-бързо. Понякога разнообразявам и със замразени вишни.

Общи условия

Активация на акаунт