Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Да ви кажа аз доверие в кренвиршите нямам,дори и от фирмен магазин да са.Като знам в БГ как масово всеки гледа да те излъже и прецака....ох иначе много ги обичам...

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 19:11 от darkmoon_m

# 451
Долчеее, маникюрът е топ както винаги Heart
Благодаря!😊 Това ми е домашното "хоби". 🙂

Четох много снощи за хром пиколината...Оказа се, че трябвало да се приема 3-4 часа след Л-тироксин 😉, аз ще целя минимум 4 часа след хормона да е... 🤡 Също така, съревновават се с желязото за прикрепване към трансферина- и, хоооп, и тук трябва да сложа някакъв интервал. Желязото не трябва да е близо до магнезия, магнезият и желязото не трябва да са близо до щитовидния хормон...абе, "последният да затвори вратата"! 🤣🤣🤣 Явно засега ще приемам заедно фолиева к-на, хром пиколинат и Б 12 (или с по-малки интервали). За вит. Д- май може да се комбинира с тях (той също трябва да е далеч от магнезия). 😃
Четох наскоро (ще синтезирам накратко и без претенции за изчерпателност), че за да се усвоява вит. Д, има нужда от магнезий (особено при високите дози вит. Д- логично). Затова, за да се усвои по-добре магнезият, трябва да се приема далеч от вит. Д. Не знам дали го обясних добре, един вид...ако се приема магнезий заедно с вит. Д, магнезият "отива" предимно, за да подпомогне усвояването на вит. Д. Нещо такова.
За хром пиколинат четох, че дъдейства глюкозата от кръвта да отива по-бързо до клетките, където тя (глюкозата) може да с използва вече за енергия (щом вече е в клетките, а не в кръвопотока). Също така, регулира нивата на КЗ, прави ги по-стабилни и има добър ефект и при случаи с хипогликемия. Индиректно чрез този механизъм подобрява инсулиновата чувствителност. Въздейства върху инсулиновия рецептор. Свързва се с трансферина, затова не бива да се приема с железни добавки, че се конкурират за усвояване (и хром пиколинат надделява обикновено).
Магнезият пък /има го и в първия пост вече в статията от нашия сънародник/...подобрява инсулиновата чувствителност, по спомен, като усилва някакви сигнали и като помага клетките да станат по-чувствителни за произведения инсулин. Можете да прочетете статията пак.
Не ми се смейте на "обясненията"; преразказвам с мои думи прочетеното, затова винаги е добре да си търсите и други източници, ако нещо ви интересува. 🙂 И все пак, да не забравяме, че няма "магическо хапче" и дори с добавките трябва да се действа предпазливо, да се подбират подходящите форми и дозировки и да се приемат при нужда и за определен период.
Азара, аз май го бях пускала това за идеален инсулин 2-3, но задължително под 5 на гладно. 🙂 Но КЗ в никакъв случай не беше 2 за оптимално...🤔 При теб инсулинът е нисък по други причини, знаеш. Предполагам, че покрай режима просто си станала по-чувствителна към инсулина и затова КЗ вече не ти се вдига с много (спомена, пе си яла някакъв плод и КЗ после е била 5 и нещо).

Долче, това ако трябва леля Кина от с.Долно Кунаре да го спазва, дето даже и достъп няма до социалните мрежи, и си мисли, че интернет е име на домашен любимец....аман и работата хахахаххаха

Сама ли си правиш ноктите? Добре изглеждат....ако имаш нужда от помощ/дори и за материали/ в тази насока......насреща съм Simple Smile Това ми хоби го превърнах в професия преди 15 год....доста успешна Simple Smile

При глюкоза 2...определено си пътник Simple Smile най-добра е около 4.5....така четох..при здрави хора .....

Елора......пих Глюкофаж точно 3 или 4 седмици.......КЗ все стоя в горна граниица на зазоряване/около 6-6.4/...изнервих се, и се върнах на Метфогамата.....с нея съм пушка......имам още мазнинки в коремната област........реших да изчакам още малко.....хем да поизчистя сланинката...хем да излязат хубавите зеленчуци...и ще действам....че иначе трябва да стана слънцеяд........

ПО въпроса за вит Д.......един лаишки въпрос да задам......понеже не съм чела по темата...моя е в добри граници...около 84 беше ноември.....само от слънцето ли се набавя по естествен път/без добавки/?

Изпросих си направление от ЛЛ......ама като гледам не ми е пуснала много неща.......сложила ми ГХ....хем и казах, че съм го проверила вече......ще кажеш че от джоба си ги плащат тези направления.......ууууу...ще пусна нов инсулин,....да видя как е моя приятел Simple Smile Холестеролите ще си доплатя, че гледам и тях ги няма.......чернодробните има ли смисъл да проверявам как вървят? Последно бяха доста спаднали/което беше добре по обясненията на Невена/

# 452
Долче, аз си купувам от павилиони за ядки. В София на Алмонд предимно.

Даркмун, аз ги гугълнах. Някакъв уж ги пратил за изследване и наистина са установили, че няма никакви други неща освен месо, сол. Няма соя, няма други боклуци.
Та ще ги опитам. Аз съм чувствителна към тия неща и ги разпознавам.

Азара, имала съм кз 2 като бях на режим стриктен и хапче. Като видях резулатата веднага почнах намаляване. Иначе съм оцеляла, но е факт, че не ми беше добре и затова пуснах изследвания.
На мен въпросът ми е дали намали дозата на хапа както мислеше. Или си на същата доза?
За инсулин не знам дали има смисъл, ти си знаеш. Може би ако си намалила дозата на хапчето ще е по-достоверно.
Невена беше писала, че от спорт нямало смисъл при пиене на хапче, ама не мисля така.
Я се виж каква си убава станала. Че ако не беше този спорт, нямаше да изглеждаш така.
За д-то не съм много наясно. Чела съм, че има значение кое точно слънце те огрява, дали носиш слънчеви.
Аз си пия профилактично. Мисля си обаче другия път да пусна и да го видя.
Моят само веднъж го мерих - 25. Оттогава пия, че тука ме насолихте малко.

# 453
Тайс, стискам палци да се прибереш благополучно! И полека с ядосването и стреса, че вдигат КЗ (студът също)! 🤗
 Fillme, много ми е странно, че този Б 12 е с вкус на череша (все едно е правен за деца или злояди възрастни)! 😅 И подезичните таблетки са по-големи от подезичните на Natural factors и по-бавно се разтварят под езика. А този вкус на череша такова слюноотделяне предизвиква...😆 Надявам се все пак да е ефективен, не само вкусен...🤔 Какви са впечатленията ти от ефективността, как беше при теб, вдигна ли ти се Б 12 след подезичните таблетки на Haya Labs? 🙂

Много го харесвам тоя вкус. Да имаха ефект. Накъде над 500 беше стигнало когато АГ ми назначи желязо заради хемоглобина. Тогава въпреки тях падна на триста и нещо и аз на своя глава взех метилкобалмин на натурал факторс 5000. Е не го смуках всеки ден но с него качих б12 на над 800. Вит. Д ми беше към 80. Спрях ги към края на 8 ми месец. Около година след това. В края на 3-ти месец от тази бременност бях вит Б12 триста и малко и вит Д 16. Започнах пак на хая лабс Б12, а Д мие на натурал факторс Д&К 1000 на 120 + вигантол по 5 капки но не всеки ден. Забравям го. На 28-ми ще ходя на Женска консултация и изследвания и може да ги проверя дали се покачват. Ще е добре да пусна и Б6, фолат и хомоцистеин, както и желязо, феритин и можеби ЖСК.

Ядки аз си взимам сурови онлайн от viki nuts.

# 454
Цял ден фаст, КЗ 5,8, колкото снощи, сутринта и колкото и пъти да мерих през деня.
Иначе съм по темата, ИР и отслабване - спазвам режима, отслабвам, свалих си почти килограмите от преди втората бременност.
Да взема да пусна едни изследвания. Ендото ми каза, че в болница ще ме праща, заради кортизола. Заподозрях я, че грешно е прочела, ама вече започвам да се съмнявам и в себе си. Заплаши ме, че кортизол в урина ще ми пуска.
Имам препоръка за психиатър, както и лоши подозрения, че тия лекарства, дето доста съм ги пила, ще влошат положението. За всичките години до едно съм се докопала, което да не качва апетита. Ама не мога да спя от него. Танто за кукуриго. Мръъъън.
Ама аз така или иначе не спя, както е видно от часа на поста, та...

# 455
Здравейте,
Отдавна не съм писала, но редовно ви следя. За съжаление не мога да се позная..., това емоционално хранене ме съсипва. Винаги съм била крайно дисциплинирана, до педантичност даже, а в това се провалям. Преди 4 години отказах цигарите, а с храната, какво ми става понякога вечер, не знам.
Ако някой от вас може да ми помогне със съвет, ще му бъда благодарна. Бях стрикна само месец, без прегрешения, но пак наруших режима. Снощи отново погълнах невероятни количества храна, цяла нощ имах сърцебиене и треперех.........

# 456
йесЙЕС.....ЙЕС.....🙂🙃😊бърз отчет: ГХ септември 13.4, декември 6.2....и сега😀

# 457
Азара, браво, момиче !
Много ти се радвам, ти си жив пример за всички с проблеми, както и че режимът работи !

Роналд, намерих ти материала за ползите от К2
https://herbamedicabg.com/kakvo-tryabva-da-znaete-za-vitamin-k2- … tamin-d-i-kaltsiy

Ето още един за Д
https://nadiapetrova.bg/2017/02/%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D … %B8%D0%BD-%D0%B4/

Моят съвет е да влезеш в темата за Вит. Д и да попиташ там, момичетата са много навърте в нещата.
Така и не намерих къде съм прочела, че 100 единици на ден са много, препоръчително било 75, та аз съм ги редуцирала на 50. На два дни по 100/ . Когато , все пак, реша да се доверя на лекар, ще се консултирам, защото си правих преди две години и изследване за остеопороза, имах някакви начални дегенерации, но понеже беше профилактично, покрай сключени договори между гилдията ни и един медицински център, докторът беше адски колоритен, ок. 65 годишен, духовит, с едни пожълтели от цигарите мустаКи и много ведро ми обясни, че ще става по-зле, да се ИЗЛАГАМ на слънце, и това е то. А аз редовно се "излагам" по къси гащи и потник в парка на достойната ми възраст, та.... Rolling Eyes така .

Понеже всичко правя на своя глава, едва ли съм някой вещ консултант по темата.

# 458
Азара, май си се въздържала от инсулин Grinning
Ако намалиш още дозата на хапа, може да пуснеш другия път да видиш как е.

Минерва, Невена беше писала, че има състояния, които подържат по-висока кз. Липса на витамини, а също и някакви бактерии. Пиши и на лс, тя може да те насочи.

Здравейте,
Отдавна не съм писала, но редовно ви следя. За съжаление не мога да се позная..., това емоционално хранене ме съсипва. Винаги съм била крайно дисциплинирана, до педантичност даже, а в това се провалям. Преди 4 години отказах цигарите, а с храната, какво ми става понякога вечер, не знам.
Ако някой от вас може да ми помогне със съвет, ще му бъда благодарна. Бях стрикна само месец, без прегрешения, но пак наруших режима. Снощи отново погълнах невероятни количества храна, цяла нощ имах сърцебиене и треперех.........

Емоционално хранене съм имала. Плюс инсулиново и още какво ли не.
Не мога да ти дам съвет, не те познавам, не ти знам проблемите, нито пък дали ти  е хубав или не режима. Ти се познаваш. Оправи си емоциите.
Като се натъпчеш с храна, не си решаваш проблемите. Трябва да си способна малко на самоанализ и самокритика. Прочети малко литература по въпроса. Ако не си способна сама да се справиш, посети някакъв терапевт.
Също така има хора бъркат инсулинов глад с емоционален. Те са малко омешани, та ако не си оправила инсулина, пак ще се хързулваш. Та оправи си главицата.

# 459
Елора......НЕ съм хахахахахха/не бяха готови/
ето резултатите:
Инсулин- 5.46......беше 1.7 декември.....как да го тълкувам:)?
Пикочната си е в релси/слава богу...нямам подагра...което потвърждава причината за повишаването й при мен...рязкото отслабване....../ декември беше 432 при референтни 142-340/ сега е  283.
Триглицеридите са паднали още...последно бяха 0.70 /до 1.70/ а сега са 0.66.
Холестеролите са добре.....HDL-а още малко сее покачил....явно бавно се коригират там нещата......в началото беше 0.59, декември беше 0.71...сега е 0.74 преди имах 3 стрелки надолу...сега са 2 Simple Smile трябва да е над 1.55 . Общия холестерол ми е : 3.91

И разбира се.....добрите новини почти винаги  вървят ръка за ръка с лошите/при мен/......Опасенията ми за малката ми дъщеря се потвърдиха.....на нейните изследвания лъсна сутрешна КЗ-5.70.../при децата явно референтните стойности на глюкозата са от 3.30 до 5.60/ Още на 6 години тя започна да качва килограми и най-много в коремната област........като ми откриха диабета септемви започнах да я ограничавам, защото тя прекаляваше жестоко със сладкото......записах я да тренира...видимо е свалила кг...но има още. На 10 год. е 50 кг Sad беше 54/свалила е 4 кг за 4 месеца/.....СЕга съм в лека паника.....овладявам я де.......дали да й пусна ГХ и на нея и инсулин? С нея имам добър напредък с храненето от септември до сега, но очевадно е, че и при нея има проблем Sad

# 460
Азара, а кз колко ти е сега, не си писала?
Колко беше и кз предишния път? Знаеш, че и това има значение.
По-добре е инсулина.
За пети път те питам и не ми отговоряш. Хапчето намалила ли си го от предишното изследване?

За щерката. Пускай изследвания. Много е малка за да има такива проблеми, но и как се е хранила е от голямо значение. Сама знаеш като се прекали с боклуци какво се случва.
 Вече знаеш режима.
Ще трябва да и обясняваш много неща за да разбере, малка е все пак. По-добре да разбере нещата, отколкото да и кажеш това няма да ядеш, онова ще ядеш.

# 461
Елора, намалена ми е дозата - преди пиех 1000 мг на ден , сега 750... от средата на декември бях минала на Глюкофаж ХР 500 мг/ендото като ми го изписа, защото й казах че съм си намалила дозата/ , но тогава сутрешна КЗ все се въртеше в горна граница/около 6/, знаех че е нормално да се вдигне, но тя не спадаше изобщо...изчаках ооколо месец/ и затова се върнах на Метфогамата/реших да не бързам толкова/.....сега сутрешна се движи от 5 до 5.6/зависи какво съм яла/ напоследък леко се поотпуснах.....снощи например ядох заквасена сметана с боровинки/за вечеря/ не бях съвсем гладна, тази сутрин КЗ 5.6.......Трябва да се стягам пак/мисля че прекалявам с плодовете, колкото и да са нисък ГИ/, че да мога да сляза на 500 мг, но знам че и това ще стане...просто ми трябва време...да става плавно....спирам да купувам боровинки Simple Smile

# 462
Азара, а това, че вече имаш инсулин в задоволителни количества, какво значи?
Ти имаш ли обяснение.
Аз като един лаик си мисля, че вече ти се възстановяват органите и производството на хормоните, така ли е ?

Ох, Неве, ела за малко, бре, виж какви събития имаме Heart

Елора, как си ?

# 463
Тайс и аз на там бия като обяснение....Невена беше казала, че чистенето на мазнини от вътрешни органи/панкреас и черен дроб/ подобрява функцията им.......честно казано надявах се да се е повишил, но и в най-смелите си мечти не очаквах такава стойност....наистина не знам какво означава.....и не смея дори да се зарадвам, защото не знам трябва ли? Радва ме ужасно много гликирания.......и понеже аз отслабнах драстично за кратко време, което също си е голям стрес за организма, сега искам малко да забавя нещата.....затова и не бързам толкова със сваляне на дозата метформин.....по-плавно ще се движа .....

# 464
Азара, да знаеш, тииновете са леко инсулиново резистентни. На 10 може още да не е влязла в пубертета, но според мен, остави детето намира с изследванията и я сложи на режим - без боклуци и с ограничени ВХ. Няма нужда да са съвсем ограничени, но тестото като хляб, паста, пици и такива може да се ограничи силно и да й оставиш от време на време ориз и картофи. Трудно ще е, но не невъзможно. Сестра ми тъй си тренира нейните дечурлига. Щерката й е пухкава от бебе, а синът й кльощак, но пък тежи като гюле. Изобщо не можеш да познаеш като го гледаш какъв е щиглец. Не ядат безвъглехидратно, но глезотиите са рядко.

Общи условия

Активация на акаунт