Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 703
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Оле, как я ядете тая скумрия...../да ви е сладко/ много ми смърди, и аз не съм по рибите особено.....риба тон само обичам..щото няма кости...сьомгата ми е е средна хубост.....ако не беше такава цифра, 'ях да ям по-често.
Нати, благодаря за идеята, добре че ме предупреди...щеше да стане на каша и да го търся после из гювеча......а в мазата имам една торба с малки лукчета...дето се бях отказала да ползвам за готвене, че бъзикня голяма с беленето Simple Smile
Аз също не обичам да пия лекарства за щяло и нещяло.....рядко ме боли глава, но пия хап само ако е съвсем нетърпимо..иначе си го трая.....имам висок праг на болка.....

Елора, прати някой да ти вземе.....да не я мислиш Simple Smile Откачи ли вече из вас Simple Smile?

# 481
Бъзикня е много точна дума за малките лукчета... беленето бих го делегирала при първия появил се шанс на някой друг Grinning Но по-добре тях да метнеш при месото, отколкото да похабиш брюкселското зеле... че тя и неговата цена гони тази на мръвките, по-добре си разнообрази гарнитурите някой друг пък с него. А пък лукчетата са по-интересни за гости че са необичайни и изглеждат добре, но не е нетипична комбинация, ще им хареса с мръвките.

# 482
Елора, редовно пускат на промоция замразена скумрия по 3,99 лв/кг- и в Лидъл, и в Кауфланд. В Кауфланд намаляват често и от другите замразени риби. Днес си харесах една "маслена риба" и вероятно ще взема за проба, че ме заинтригува...сравнително плоски риби, 5,99 лв/кг, към 1,8-1,9 кг беше в опаковката. 🙂 А редовната цена на замразената скумрия е около 6,99 лв/кг. Пак е поносима, но аз си обичам промоциите. 😃
Натка, права си за баничките и закуските. Е, тази седмица едните банички в К. са по 75 или 79 ст., но редовната им цена е около 1,20. А да не говорим за цените по баничарниците... 😉  Мързеливото ми брюкселско зеле е: слагам наденици, кюфтета, кайма или подобно в касерола или тиган с капак, добавям замразеното зеленце, малко водичка, подправки и да си къкри там. 😃 Варианти също имам: с доматен сос, със сметанов сос, с беконче...😍 "Всичко в касеролата+ малко мазнина и вода" правя и с броколи и/или карфиол вместо брюкселско зеле. Карфиолът в К. днес беше 5,80 лв за брой! 😬🤐😬 Малки главички...
Азара, и според мен, по-добре пропусни брюкселското зеле в гювеча. Първо, че наистина няма нужда да се готви много и второ, не знам дали при дълго готвене няма да се усили горчивата му жилка...Аз също много го обичам, купувам само замразени от К., то си е почистено, идеално е. Лека горчива жилка има, аз харесвам това- много му вървят пикантно и беконче, сметанов сос също. За малката ясно, че се притесняваш. Моята дъщеря е на 10 г, предполагам в момента тежи около 30 кг или малко над това, септември беше към 141 см, сега може да е 145 см. Обаче тя е с фина структура с много мускул /не чак кльощава/. Важно е и как са разпределени килограмите, но предполагам се забелязват повече тези кг при дете на тази възраст. Хубавото е, че все пак възприема това, което и' обясняваш и има напредък.
Азара, мен не ме мисли...една миризлива риба не ме плаши. 😁 Виж, костите и аромата на тиня на шараните, които съм опитвала определено не са моето и спокойно мога да мина и без шаран. Но дори малката яде почистена скумрия- а сьомгата напоследък отказва /в котлетите и една костичка нямаше/...🙃
Тези дни ме светнаха в някоя от темите, че имало и замразени малки лукчета- в Метро, а за София и във Фантастико и още един магазин. Аз определено ще ги потърся, когато ходя до Метро, че чистенето на арпаджика не е и моето нещо. 🤩

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 02:29 от dolce miele

# 483
Ехххх, разписахте се като ще лягам......цял ден скучая тук....само Елора ми правеше компания........Благодаря за насоките...Нати чудна е идеята за лукчетата....аз и гъби съм нагласила да слагам.....добре че стана на въпрос....нямам ниаккъв опит с брюкселското зеле....викам си да отметна още един "зимен"зеленчук.......сготвено прясно зеле иначе обичам....да видим това дали ще остане в списъка с покупки Simple Smile
Долче, тя малката май е сравнително висока....около 1.54 беше последно...тя казва че нямало по-високи от нея в класа....ама не знам как се движат с ръст и кг.....че има излишни се вижда да.....има доста здрави баджаци...но това го е наследила от баща си......там не е страшна сланинката...но в корема е притеснителна......ще следя положението.......за последните 4 месеца  виждам, че има "прибиране"......бавно...но е добре.......тренира 3 пъти в седмицата......ще понамаля още малко някои храни.......

# 484
Оф, няма кой да пратя.
То аз отскоро почнах да си купувам по-често скумрия и не винаги улучвам промоциите.
1 ден преди теста мислех да отида. Стана тая работа и ми изкочи от акъла, че има примоция.

Долче, гледах я таз маслена риба преди месец. Чудих се, умувах и не взех.
Моля те пиши ми как е на вкус. Бива ли я.
Бях взела обаче някаква риба мерлуза, ако не се лъжа. С буквата м беше, та мерлуза ще да е.
Много суха бре, не е като скумрията, не ми хареса.

# 485
След вчерашният фаст....и "правилната" вечеря.....сутрешна КЗ 4.9 и -1 кг.....не бях сваляла от около месец.....бях започнала да се отпускам леко....тествах разни храни  през ден......поне бързо влизам в релси Simple Smile

# 486
Жалко, че най-близките ми лидъл и Кауфланд са на 40 км в едната посока. С удоволствие бих заредила фризера.
Снощи хапнах дробчета с лук, туршия и една мандаринка. Кз беше 8 на първи час, а тази сутрин 5.5. И въпреки тези стойности бременния ми мозък вече 2 дни не спира да мисли за макарони със сирене. И препечени филии с масло и чай, както и принцеси. Накрая ще седна да се наям с тия неща и после ще опитам да се върна в релси. Не знам дали е от емоции или нещо с хормоните, но чак се разревавам като си помисля, че ми се яде точно това, а не трябва да го правя.

# 487
Браво Азара. Май наистина с експериментите е хубаво да спреш. Или поне не ежедневно.
Не трябва да е често, рано ти е.
Филме, ми хапни си щом си бременна пък. После знаеш какво да правиш.
Сигурно са хоромони, то какво да е. Сложи повече масло и сирене, че да стане нещо зоново. Има и пълнозърнести макарони. Една идея по-добре от бели.

Да се оплача. Събудих се със страшна сухота в устата. Какво значеше това? Висока кз ли?
А вчера съм си яла по режима.
Абе само да се окажа на свобода ще търся и аз глюкомер да си имам пък. Няма само вие да сте с наркомански пръсти Joy

# 488
Жалко, че най-близките ми лидъл и Кауфланд са на 40 км в едната посока. С удоволствие бих заредила фризера.
Снощи хапнах дробчета с лук, туршия и една мандаринка. Кз беше 8 на първи час, а тази сутрин 5.5. И въпреки тези стойности бременния ми мозък вече 2 дни не спира да мисли за макарони със сирене. И препечени филии с масло и чай, както и принцеси. Накрая ще седна да се наям с тия неща и после ще опитам да се върна в релси. Не знам дали е от емоции или нещо с хормоните, но чак се разревавам като си помисля, че ми се яде точно това, а не трябва да го правя.
Горката.....и аз те съветвам да си хапнеш....опитай само да не прекаляваш с количествата......дъвчи бавно и се наслади........по-добре така отколкото да го мислиш постоянно, щото и това не е вариант.....

Елора....споко.......аз съм се разхождала с КЗ 20 доста време......нищо не се усеща.....хората свързват пресъхването на устата с повишена захар...но не е задължително........аз имах някаква лека "скрита" хрема и дишането през устата нощно време също показва такъв резултат.....по-вероятно е това.....

Оле вчера докато си чаках реда в лабораторията....пред мен човека.......рецепционистката му казва: Имате назначен кръвно-захарен профил....сега ще ви вземем кръв, после се върнете във вас и се наяжте........и после пак така.........Ама какво да яде не е ясно....само му каза да се наяде....ебаси как се бъзикат с хората.......едвам се стърпях да не се намеся....ама ми стана неудобно....да не се навирам навсякъде........

Елора все се каня да те питам, понеже и аз свикнах да пия топла вода сутрин...има ли значение какво количество......имам чувството че ще се удавя като я пия тая топла вода хахахаххах, т.е трябва ли да се наливам?

# 489
Абе знам, че не се усеща, ама пак не ми е приятно.
Не се филмирам иначе, каквото такова, ще се оправя рано или късно.
Сухота съм забелязвала понякога на мц ако съм попрекалила със сладкото предишния ден.
Но може и да си права, че може през устата да съм дишала.
За топлата вода. Аз я топля с ел. каната, после разреждам, няма да чакам да изстива.
И зависи каква чаша ползвам. Обикновенно минимума ми е 200 мл топла, но често е повече, защото чашите са от 300 до 500.
Сега 1 литър вода топла няма смисъл.
Даже съм чела, че е хубаво и с малко сол, ама все забравям. Чат пат мога да слагам.

# 490
fillme, хапни си де, щом чак ти се доревава. Само внимавай с количествата, да не ти стане зле от тестото. Може пък да откриеш, че тия неща не са толкова вкусни колкото помниш.

# 491
Елора, ковид много повишава кз,  това от темите за ковида го зная. Дали при всички и ли, избирателно, та може леееекинко да си я вдигнала от това. Радвам се, че си екстра , имунитет си имаш от правилен живот
Между другото,  покрай първите истерии с пандемията за пръв път се заинтересувах и от собствения си здравен статус, иначе пердашех как дойде.
И е крайно време да си вземеш  - гмерче, хехе.
Таня си е права, но пък е достъпно и любопитно да се попровериш понякога.

Азара, аз от плодове също много вдигам кз.
Затова и съвсем вече ги игнорирам, при мен не минава номерът дори с боровинки.
Правих си една вечер чиста сметана и боровинки, ок 50 гр, еми не помня точно, но имаше бум. Та от яд ометох и три парчета тиква 🤣
Аз и без друго не съм по плодовете, че сега вече съвсем ще ги откажа

# 492
Да, чела съм и аз тия неща  за хормоните и ковида.
Ще видим.

# 493
И аз като Азара  не съм по рибата,мноого рядко ще ми се прияде и то вероятно защото организма си я търси.Не купувам замразена,защото ще я разваля във фризера от застояване...
Цацата с бира не я броя за риба 🤣
Като ви чета ми идва и на мен да си меря кръвната захар,имам машинка и лентички,но за сега сякаш мисля да се въздържам,а и надали ще съм много доволна от резултатите.
Много зле ми се отразява липсата на качествен сън,но няма какво да направя,търпя.С бебе е така...сега му растат на малкия кучешките зъби и е някакъв ад,по цяла нощ през час се буди и реве,става на кошарата,абе разбирате ме.С таткото сами се оправяме и през деня съм сама по цял ден,няма как и да се наспя.Нашите са на 90 км,а за свеки не ща да говоря..
 Днес гледам кантара ме тегли с 0,5кг. повече,а не съм се хранила с нещо вредно,вероярно от съня е. Ще спра и да се тегля,може би чак след месец,аз не бързам,просто ми е любопитно и за това се тегля.

# 494
Ехаа, 90 км, моите ако бяха на 90 км, щях всеки уикенд да им мятам децата, даже още от петък. 😂. Това в кръга на шегата, всеки си се организира според своите си неща. Сънят е важен, но не е само той. Имала съм и под 5 стойности, при няколко будения на нощ. После нашите взеха малката и почнах да спя по-добре, а КЗ-то се изстреля на 6. Мисълта ми е, че факторите са много. Прави това, което ти е по силите в момента, със сигурност ще има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт