Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 661
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
А да, за скъсяването си е така.
Виж като закъснее не знам на какво се дължи. Но не съм дребнава, нали е дошъл.

# 541
Чела съм момичетата от "Искам бебе" да пишат, че може да се дължи на ановулаторен цикъл това закъснение. Такъв всяка жена до 30 г. има поне веднъж в годината, а с годините тези цикли без овулация се увеличават.
Пак да спомена - чела съм го там.
При момичетата с "железен цикъл" не зная дали има такива.

Вчера правих гювечета. Иначе през седмицата хапвахме пържоли с яйчена салата, пиле Жулиен, яйца...

От информацията на първа страница разбрах за инсулиновия индекс и ме втрещи този на киселото мляко. .. търся още таблици из нета, ама нещо не намирам.

# 542
Момичета утре ще си купя глюкомер.
Как и кога се мереше? Сутрин на гладно и час след вечеря илислед обяд?

# 543
Зависи колко искаш да знаеш. Сутрин на гладно, както и преди всяко хранене, 1 час след хранене, а някои гледат и 2 часа след хранене.

# 544
Биби, по принцип сутрешната се гледа/без излишно моткане след събуждане/. Ако искаш да знаеш "забранените" храни как действат при теб/защото все пак е индивидуално/ се мери преди хранене, после на 1ви и 2ри час....Аз в началото не съм мерила на 1-ви час, и винаги на 2ри/така ми беше казала ендото/ но аз бях на инсулин 2 седмици, а за него има значение за да се коригира дозата, ако е нужно. Все пак на 1ви час е нормално да скочи/зависи и от храната/, на 2ри би трябвало да е поспаднала/ако не е значи внимаваш с тази храна....

Юпитер , за Гликемичен индекс ли говориш?

Елора, как си.....? Кога изтича карантината? Изчисти ли цялата къща? Джереми появи ли се вече в някоя тема/и той беше писал че е болен?

# 545
Честит празник с едни пилешки сърца с лук, масло и бяло вино!

# 546
fillme изглеждат супер.....обичам сърчица.....с вино не съм правила....

Я дайте идея, че ми остана 2 кг свинска плешка.........другите 2 заминаха за гювеча....изядохме го........сега се чудя с останалите кво да правя преди да  се развали...не обичам особено да замразявам месо....пък и нямам грам място във фризера.....мислех на пържолки...на барбекюто.....обаче ми се иска изпитана рецепта за марината от която месото няма да остане сухо.....някой? Simple Smile

# 547
Честит празник с едни пилешки сърца с лук, масло и бяло вино!

Скрит текст:
Еееее, как не те досрамя, начи... Laughing
Тук пилешки сърца не мога да открия и това си е. В магазинчето, в което продаваха френски, замразени, преди Брекзит, вече няма.

# 548
Азара, аз правя лук, горчица, зехтин, сол, черен пипер, мъничко балсамов оцет и водка.
Миоки, как може да се излагат така. Имат пръжки в пакетче като чипс, а сърца да нямат.

# 549
Не знам... много ме е яд, защото са ми любими. Има само агнешки, но те са по-сложни. Пилешките само ги варя със сол и като семки мога да ги ям.

# 550

Елора, как си.....? Кога изтича карантината? Изчисти ли цялата къща? Джереми появи ли се вече в някоя тема/и той беше писал че е болен?

Добре съм. Малко ми е отпаднало или мързеливо, не мога да преценя.
Чистих веднъж, стига толкоз Grinning
Иначе почистих един голям шкаф дето си държа много джунджурии. Все се каня от три месеца да го почистя.

Не съм го срещала Джереми, дано да е жив и здрав.
Олелее, Миоки, не те познах с тоя аватар. Честита премяна Joy

# 551
Ами да отразим подобаващо ставащото. Laughing Такъв абсурд, в какъвто се превърна света, просто няма как да подмина. Ще съм с този аватар, докато клоунския свят не приключи по един или друг начин.

Щом чистиш, значи не си толкоз зле. Явно ще живееш Wink

Ние тази вечер сме на руло Стефани. Няма да показвам снимки, защото вече повече от половината липсва Simple Smile

# 552
Оф, дано не се задържиш дълго.
Дано, ама надали, ама дано де Joy

# 553
Азара, аз правя лук, горчица, зехтин, сол, черен пипер, мъничко балсамов оцет и водка.
Миоки, как може да се излагат така. Имат пръжки в пакетче като чипс, а сърца да нямат.
Оф, в горицата няма ли захар.....и за балсамовия оцет имам някакви резерви...щях да питам за него в темата....скоро някой ми обясняваше за водката, че била единствения твърд алкохол с 0 ВХ.....ама ми звучи съмнително.......аз си хапнах салатка зелении с чери домат, корнишони/отново попаднах нА най-гадните...вътре меки и изфирясали:(/ и риба тон...

МИоки, честит аватар Simple Smile той и предния беше показателен  Simple Smile И аз съм наумила руло стефани тези дни....

Оф, да ви кажа направо до гуша ми дойде всеки ден да обяснявам как съм отслабнала/в някои дни по няколко пъти/......няма човек, който да не ме гледа с паднало чене......в началото ми беше забавно......но последно време започва да става досадно:( Като  им кажа какво НЕ трябва да ядат....и млъкват......то и аз нямам много обяснение как толкова бързо се случиха нещата......нали и метформина помага за сваляне?

# 554
Е, колко захар има в горчицата, ти да няма да изядеш буркана я? Нали ще сложиш лъжица примерно, в нея да има там някое и друго грамче захар - на двете ти кила мръвка дали ще ги разбереш че са там? Че и знаеш как половината ти марината остава в купата после. Горчицата прави месцето много крехко, слагам си и я и хич не ми е.

Аз го минах това с питането и обясняването преди няколко години. Не че съм станала досущ на фиданка де, също и не за чак толкова кратко време като при теб, ама разликата си е съществена, та питат хората. Такива са си - хем питат, хем явно не е като да искат да знаят. С по-близките ми хора няма какво да обяснявам, а с другите не мога да се разправям. Хора дето наближават да изравнят ръст и обиколка, както и такива дето имат я един, я двама родители диабетици, иначе седнали да ми разправят че не можело то без хляб, никакъв шанс, трябвало си то.
Накрая започнах да се шегувам че  предишната ми работа и мъж не са ми се отразявали хич добре и отпадането и на двете ме е разхубавило така Joy Ако не друго, ме оставят на мира.
За бързото сваляне - според мен тия които сте били в най-спешно състояние, се вземате в ръце най-бързо просто щото няма накъде. А и зависи и колко време си била на този хал, ако е било дълги години, малко повечко време отнема. Ако е примерно да наддадеш както аз в рамките на няколко години, така полекичка и неусетно сума кила, после да си ги разнасяш навсякъде още двуцифрен брой години, а междувременно да те считат за здрава... ами нямаше какво да ме шокира до такава степен че да се заема рязко и сериозно както ти. Не е за хвалене, но това е положението, пак съм доволна от това къде съм сега, ако и да не съм в идеална форма все още. И пак понеже няма нещо да ме притиска, не си давам зор, а бива да се стегна малко.

Общи условия

Активация на акаунт