Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 657
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Елора, редактирах горния си пост и съм писала за маслената риба. 🙂

# 571
Елора, да, знам за саламите. 😀 Нали ви чета от известно време..е, колкото съм успявала да ви чета преди да се запиша при вас. Другия път ще е без 🙂

По темата за магнезия - аз си вземам магнезиев диаспорал(това е магнезиев цитрат). Най-много ми помага той.

Оф. Някъде ми отиде въпроса..
 кКисело мляко хапвате ли? Че то ми е закуска

# 572
Една шегичка точно по темата за саламите Laughing
"Ако в кренвиршите има месо, значи е станала трудова злополука в цеха." Да си знаете.

# 573
Аз да. Но не всеки ден. Избягвам нискомаслените. Има периоди, когато ям кис. мляко всеки ден, както и такива в които изобщо не ям...
Днес пак ще ям червени портокали и планувания за вчера сладкиш. Кога друг път ще купя червени портокали (взех ги за детето уж, страхотни са, а тя се мръщи, че "били с кръв отвътре" и не ще да ги опита дори)...🤪

# 574
Сега си погледнах крачкомера да си видя какво става. От 18.01 досега плавно и спокойно съм свалила само 1 кг.
Тогава започнах упражненията и започнах малко по малко да изчиствам храненето.
Между другото снощи издържах планк 45 секунди. И включих гиричките. Досега упражненията за ръце бяха без тях. (Не са ми никак силни ръцете)  имам някакъв миниатюрен напредък, но се усеща и ми е много готино. 😀
Упражненията са ми някакви статични. Правя упражнения за стягане на ръцете  + Клекове и едни други за крака и между 120 и 150 коремни преси.
И винаги първо отслабвам в краката и Д-то

П.с. оставям ви, че малкият се събуди 😘

# 575
Като си отчитате -кг и в същото време тренирате, имайте предвид, че мускулите тежат повече от сланината. Само казвам Simple Smile

# 576
Елора, има колело за корем в Лидъл. Ако те интересува. 😉 Че нали ти беше скучно, а карантината ти сигурно привършва тези дни...😃
Аз съм пак с минус от вчера. Обаче, КЗ няколко часа след само кафе със сметана (+ лек глад)- 6,1, после още по-гладна и без ядене на друго (доста ходене междувременно+ глад)- 5,8. Около час след рибата, 1/2 варено яйце, голяма салата от: рукола, 1 малък червен портокал, малко шарени черита и зехтин- 6,2. Не се е вдигнала много от изходната КЗ (въпреки портокалът, който е много сладък). Та така, при краткотраен глад моето тяло се справя повече от чудесно с глюконеогенезата. 😃 Или по-скоро...преработва вече наличните тлъстинки за гориво. Чак след 36+ часа фаст може при глад КЗ да спадне до под 4-5. По-ниска КЗ от 3,7 не помня да съм имала дори и по време на фаст, като такива стойности са били рядкост, а и съм се чувствала чудесно с тях.🙂

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 17:25 от dolce miele

# 577
Елора, да, знам за саламите. 😀 Нали ви чета от известно време..е, колкото съм успявала да ви чета преди да се запиша при вас. Другия път ще е без 🙂

По темата за магнезия - аз си вземам магнезиев диаспорал(това е магнезиев цитрат). Най-много ми помага той.

Оф. Някъде ми отиде въпроса..
 кКисело мляко хапвате ли? Че то ми е закуска
Киселото мляко някои го толерират повече от други, та няма еднозначен отговор за него. Може да пробваш известно време да го изключиш и вече след това да пробваш чат-пат и да видиш как ще се чувстваш от него. След някоя и друга седмица би трябвало да можеш да кажеш дали ти е ОК и вече да пробваш какво количество вече не е. То с всички млечни е така де, при някои много вдигат инсулина, а други не ни бъркат чак толкова.
Саламите... гадна работа са си, отделно че като им погледна цената и видя че това са няколко кила месо спрямо кило салам и се обръщам към щанда с месото вместо това. Да, по-бързо и лесно е, спор няма. Но предпочитам да си сготвя месо за 2-3 дни и да му въртя само гарнитурата, отколкото да ям веднъж месо и веднъж салам дето и аз не знам каква работа ми върши.
Диаспорал е подсладен, даже дали не беше направо със захар... не че другите подсладители дето слагат са стока де. Всички такива прахчета и ефервесцентни таблетки са пълни с какво ли не, че да не са гадни на вкус. Има и чист цитрат на прах, но идея си нямам много ли е гаден или е поносим на вкус. Дано се включи някой с опит по въпроса, че и аз се замислям такъв да си взема по някое време. Ако не е съвсем неприятен вкусът му, си е по-добра оферта отвсякъде. Хем без излишните химии и подслаждането, хем и като цена ще е по-изгоден от сашетата, че те не са и много евтини. Много ме е яд да давам излишни пари за скъп вариант на нещо такова, ако има как да го избегна. Предпочитам да ги дам за хубава храна.

# 578

Киселото мляко някои го толерират повече от други, та няма еднозначен отговор за него. Може да пробваш известно време да го изключиш и вече след това да пробваш чат-пат и да видиш как ще се чувстваш от него. След някоя и друга седмица би трябвало да можеш да кажеш дали ти е ОК и вече да пробваш какво количество вече не е.
Как точно усещаш дали не ти ОК? по захарта, която мериш на гладко/след 1 час/ 2 часа или комфорт на тялото?
Аз не хапвам няколко дни,после ям,ама нищо не усещам Grinning

Още един въпрос,който ми се върти тия дни- по колко яйца на ден/седмица може да се яде?

# 579
Оф, забравих да питам за лунния фаст....Долче, от 12 вечерта до 12 на другия ден ли? Или как....вечерята се пропуска ли? Аз без вечеря не съм минавала досега, и май няма да ми е лесно, но каквото-такова....искам да пробвам....

Миоки, да за трениращите кг вече не са показателни, аз затова споменах, че сигурно няма да сваля повече.....виждам, че оформям мускул Simple Smile затова седя на едни и същи кг, но ми се струва че и талията ми не мърда повече надолу, както в началото......

Юпитер, гювеченцето изглежда супер....много обичам.....хубава идейка за тази вечер....телешко саламче бих хапнала с удоволствие....ама в някой друг живот....хахахах.....опитай да изчистиш колбасите.......наистина не са ок......може да замениш със сурова наденица....ама пак чети етикетите Simple Smile

# 580
Деметра, хляб, картофи, ориз, варива чудесно ми се отразява...докато все още ги ядях често и с кратки паузи. След като минах на режима и след по-дългото им изключване обаче (примерно за глутен трябва минимум 1 месец изключване- ама пълно) вече по-отчетливо разбирах кое как ми се отразява.
Азара, за мен си е 24 часа "лунният" фаст. Винаги имам супер ефект от него и се старая да изкарам цял ден без храна. Другият вариант в да ядеш просто по-рано- да речем, към 16-17 или 18 ч и на следващия ден да минеш без закуска и обяд...

# 581
Долче, аз май на фурна ще я правя  като купя. Само от карантиите ще я почистя.
Колело за корем имам, ама са оказа, че не мога да го открия. Ще ходя в мазето да търся утре.

Юпитер, този диаспорал има захароза. Вреди си. Има и други добри магнезии.
Канех се да взимам на прах. Ими и чисти. Ама се отказах засега.
Някои ден.

Кисело мляко ям, но не ежедневно. Даже може и по 1-2 седмици да не ям и после да хапна.
Прави лицеви. Ако трябва 3 серии по пет броя. Примерно правиш серия клекове, после серия лицеви,  после серия планк и така менкаш.

Миоки, не смятам за вярно това за мускулите. 1 кило сланина и 1 кило мускул все си е 1 кило. Разликата е във визията.

# 582
Добре Долче, ама не разбрах в полунощ започва, така ли? Кога е старта Simple Smile датата е ясна, има ли час?

# 583
Ами, щом Пълнолунието е в 19-20 ч (според различните източници), няма как да почва в полунощ, нали? 😃 😉 Според някои, трябва до Пълнолунието да е минало времето на фаста, според други...започва заедно с Пълнолунието...Аз лично гледам календарния ден в който се пада Пълнолунието. Ако утре (примерно) реша да обядвам, ще обядвам чак на другия ден.

# 584
Миоки, не смятам за вярно това за мускулите. 1 кило сланина и 1 кило мускул все си е 1 кило. Разликата е във визията.
1 кило е 1 кило, да но 5 кила сланина минус и 5 кила мускул плюс, е равно на същото тегло, но видимо значително по-слабо и оформено тяло. Обемите също са различни. Това е важното, не каква е цифрата на кантара.
Писах за моя племенник - хърбав, гледаш го, че ще се счупи, обаче как тежи. Никога няма да познаеш колко е тежък само като го гледаш.

Общи условия

Активация на акаунт