Малка градска кола за неопитен шофьор

• 1 846
  • 43
  •   1
Отговори
Сондирам мнения, впечатления и препоръки за малка градска кола, която възнамерявам да закупя на старо, за да преодолея най-накрая задръжките си да шофирам. Имам книжка от далечната 2008-ма, но никога не съм карала активно след курсовете. Най-вероятно ще се насоча към автоматични скорости. Ще взема, разбира се и опреснителен курс ( освен успокоителни). Засега съм се насочила към следните три модела:

1. Фиат 500
2. Мини Купър
3. Нисан Микра

Вие от личен опит коя бихте предпочели и препоръчали. Приемам и други идеи.

Сложила съм и анкета за гласуване, в случай, че не ви се пише.

Благодаря предварително за насоките.

# 1
От горните - по-скоро Нисан Микра, бих добавила и Peugeot 207, както и Suzuki Swift.

# 2
Моето предложение е Ситроен С3 автомат! Чудесна малка градска кола, от личен опит Blush

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 11:31 от viki_86

# 3
Като млад шофьор си бях купила Ситроен С1 с ръчни скорости и бях много доволна. Модел може да има и автомат. Сега съм с С4 и като цяло съм доволна от марката.

# 4
Предишната малка кола ми беше Toyota Corolla, японска, това чудо не се развали докато не одъртя съвсем.
Сега за града карам Honda Jazz, малка спретната количка, ама в сравнение с тойотата ми идва леко дървена за каране и кашонеста за возене. Но е малка и икономична, и тя не се разваля май често.
А най-хубавата кола е онази, която не се разваля. Simple Smile

# 5
моята първа беше Фиат. Но м/у 2те, сякаш Микрата ще ти е най-евтина за поддръжка. На Фиат голяма част от частите са като за Алфата, а Алфата я водят спортна кола. 2 пъти ми се е налагало да давам по 200+ лв накуп, понеже едното уплътнение било на Алфа, а те били скъпи. Мини Купърът е още по-скъп за поддръжка.

# 6
  • Плевен
Аз имам книжка от 15 години и през тях не съм се качвала изобщо на кола.Преди 2 години се престраших и изкарах опреснителен курс и купихме Нисан микра.Няма толкова яка кола!.Зареждаш и караш е всичко при нея.За тези две години обиколихме половин България-ето днес сме в Кърджали на обиколка.Сменям масла и филтри и карам.Минслия месец и беше първия ремонт -смених  пистови ремъци и радиатор на парното.Бензинов двигател със скорости,2007 производство е.

# 7
Моя колежка смени Микрата си за Хонда Джаз и е много доволна. Моите наблюдения като пасажер са, че на Микрата купето беше доста по-малко в сравнение с Джаза, но ако ще се вози само един или двама сигурно не е толкова от значение.
Иначе съм влюбена точно във фиат 500 и все въздишам по тях като съм в Италия.

# 8
Карам фиат пунто 2001 г.и имам нула разходи. Моят приятел я поддържа,но аз си купувам частите.Обслужена е с минимални средства,тъй като нямам големи финансови възможности.Малък данък,245лв гражданска,50 лв преглед и безплатна винетка щото съм  с телк .Тоест и данък не плащам.Частите са евтини,колата ми е точна,ще ме надживее😁
Имам желание да си взема по-ново пунто,но по нататък.
Карала съм и нисан алмера дизел 2.2,но частите са й скъпи. Алфа 147 карат другите членове на семейството ни,имам наблюдения че и за тях частите не са кой знае колко скъпи. С две думи-вземете си италианска кола,няма да съжалявате 😁

# 9
Една съфорумка продава Honda Jazz,
ако искаш да те свърша ми пиши на лично

# 10
Рено туинго е колата .

# 11
Предишната малка кола ми беше Toyota Corolla, японска, това чудо не се развали докато не одъртя съвсем.
Сега за града карам Honda Jazz, малка спретната количка, ама в сравнение с тойотата ми идва леко дървена за каране и кашонеста за возене. Но е малка и икономична, и тя не се разваля май често.
А най-хубавата кола е онази, която не се разваля. Simple Smile

Споделям мнението за Тойотата. Няма втора кола като нея. Единственото, за което съжалявам, е че нашата е двувратка, като трябваше да купим с четири врати.
Иначе и аз в началото много исках Микра, защото ми изглеждаха много кокетно, но добре, че баща ми ме отказа 😅

# 12
Аз признавам, че Фиат 500 ми е в челната листа, но за кола, дето да не ме е страх да не ударя, не съм сигурна, че искам да платя цената, която за автоматик съвсем ще се оскъпи. Хонда Джаз не вози ли малко твърдо? Аз съм с проблемен кръст и с Рено Каптюра на мъжа ми виждам зор като се кара по-рязко, а за Хондата чувам, че в това отношение е още по-зле.

# 13
  • София
От моя личен опит, най-малките коли не са най-доброто решение, поне в София.
Първата ми кола беше рено клио, който каквото има да се бута и наглее, засичания, ставаш първия им избор веднага. Това и ММ, и баща ми са го установявали със същата тази кола. Като габарити и паркиране е супер удобно, да, но и опасните ситуации са повече.
В момента е същото 1:1 като взема някое Ъпче спарк. Наглеците си избират или малки коли, или нови и луксозни като трябва да се бутат.
После карах Хонда джаз, още ми липсва. С нея бях една идея по-пълноправен участник в движението. Сега ако си избирам, Хонда сивик може би.

# 14
Микрите са здрави и надеждни, горят малко, ама и малко е теснично вътре. Не е за едри хора. Аз само съм се возила, ама имах чувството че таблото ми е в скута. С Джазката возя и голямото куче, няма проблеми.
Ако поддръжката е ориентир, огледайте се за малки служебни коли. Щом са я купили за служебна, значи поддръжката е поносима.
Иначе голямата кола си е голяма кола, вътре просторно, удобно, носи много багаж, и наистина останалите шофьори те уважават малко повече. Не им се ще да се сблъскат с голяма кола. Усетила съм го като карам Сценика. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт