Малка градска кола за неопитен шофьор

• 3 559
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
С3 е много симпатична кола наистина.
То зависи и на колко години е и как се кара, стопанисва. Но като чета тук коли на 20, 25 години, здравината и надеждността са от критично значение. Все пак не излизате на пътя да се утрепете, нали.

# 31
  • Между гори и планини
То за това се гледа и избира, не се купува първата обява. Прави се тест драйв и най добре с мъж който разбира. В моят случай - мъжът ми, който е с първа професия автомонтьор. Той ше чуе и види това което аз не бих. Семейната ни кола е Ситроен Ксара Пикасо от 2005, мъжът ми не я сменя за нищо на света, толкова си я обича. Малката е 2008, добре поддържана може да изкара дълго, не смятам да я сменям.

# 32
  • София
Годините на колата нямат чак такова значение ако е поддържана и се слагат качествени части. Аз с моята не правя компромис, въпреки че всички ми се смеят колко се грижа “за един прост Ярис на 20+”. Но този Ярис с мен прави минимум по 20 000 км на година, пътувам с него в чужбина на екскурзии - трябва да съм сигурна в колата.

И до ден днешен не мога да си харесам друга кола, даже новите модели на Ярис не са ми удобни. А и моята си в търсих да е сглобявана в Япония (трудно намерих - повечето са в Европа) и не си я давам за нищо.

Когато търсех каква кола да си взема, приятелка имаше Ситроенче и много ми харесваше, тя беше доволна - не се чупеше, не ходеше по ремонти, но се оказа, че тя кара по 3000 км на година само в града. А на мен колата ми трябваше за пътувания основно. Та не знам как се държи френска градска кола с много каране на година, но японската няма равна. Grinning

# 33
  • Между гори и планини
Нашият семеен Ситроен минава голям километраж, защото живеем извън града, а и често ходим до областен град, с него обикаляме и България. Та с него и ние минаваме към 20000 км годишно. Малката дзвъджка ми е за от село до града, понякога до областния град, но не и по - далеч. Защото мъж и двама сина на по 190 см няма как да се поберат в нея 🤪

# 34
  • София
Мисифу, а колко си висока?
Аз също бях фен на малките колички, но се оказа, че не мога да се събера в тях. Ужасно ми е тясно и неудобно. То хубаво, малка, маневрена, ама трябва и да е удобно. Във Фиат 500 не можах да се събера. Висока съм 176 см.
Супер тясно ми е в поло, микра, корса и всичките от тоя клас. И аз навремето исках малка, но се принудих да мина на клас Корола/Астра/Голф и т.н.

В този ред на мисли - ако си висока като мен, гледай не най-малките и средните.

# 35
Слънчезара, аз съм кинта и пе'есе.Joy
В голяма кола потъвам и искам да имам видимост. Имам проблем с габаритите. На Опел Астрата, на който се обучавах все ми беше трудно да натисна докрай съединителя. Аз толкова се зарибих по Фиат 500, че само тях гледам. Отделно имам афинитет към ретро визията.

# 36
slanchezara добре дошла в отбора на женищата Simple Smile
Така ме нарече една продавачка на дрехи- аз съм със същата височина.
ММ /190см, 120кг/  купи преди 10-ина години Хюндай Гец.
Събирахме се и тримата вътре спокойно., че и с багаж
Третият  /195см, 100кг/ Simple Smile 5-6 години го караше като първа кола.
Беше голям смях,  когато му свиркаха ядосано и мислеха, че такава малка кола  я кара жена Simple Smile
Колцата беше перфектна, пъргавка и точно като за градско.
Продадохме  я на приятели, които ѝ вземат здравето от каране, а тя не беше нова.

# 37
  • София
Може да погледнете малките модели на Киа - Рио или Пиканто. Имах Киа Рио и за мен това е перфектната кола - малка, но в същото време достатъчно комфортна за извънградско шофиране, чудесна и за повече от двама човека. За сравнение, преди Киа-та имах Корса, която за града беше супер, но ако трябваше да стигна до морето с нея, беше мъчение, а хората на задната седалка бяха като заложници Simple Smile След мен, Киа-та я кара майка ми, колата е страхотна, здрава и икономична. След Рио-то минах на друга Киа (Стоник), която е по-голяма, също супер комфортна за мен и моите нужди, но е доста по-голяма от изброените от авторката.

# 38
  • София
Вчера за пръв път карах рено Зое, много приятно като цяло. Мисля че ми стана фаворит сред малките видове спарк. Ако някога си търся въшка, определено бих я имала предвид.

# 39
  • София
Присъединявам се към препоръките за Тойота Ярис. Моята я взех нова, но вече е на 10 години. Карам я предимно в града и съм супер доволна. Освен годишната поддръжка (масло, филтри), друго не ѝ е правено никога. И на дълъг път съм била с нея - за мен и двете деца е идеална, за 4-ма (с нашия багаж поне) ми идва тясна.

Айго на мен лично ми идва вече малка, а багажникът ѝ - почти никакъв.

# 40
Аз съм пътувала с Ярис Бургас - Варна. С кавалерче на задната седалка до мен ми беше тясно, а кавалерите не са големи кучета.

# 41
От всички съвети и препоръки в темата най - важния го даде Трънка - не са ли ти удобни педалите, волана и седалката - за*би марка, цена и всичко останало.

# 42
  • Mediterraneo
Фиат е сигурно най- куцата кола евър. Първата ми кола беше Пунто, кой каза, че няма разходи по нея, ама само си купува частите Simple Smile, тази кола се чупеше, докато си стои паркирана! Що ремонти й прави ММ( и на мен без разходи ми беше, само части си купувах), не е истина! Никога повече!
Фиат 500 наехме миналото лято на остров Менорка. Това нещо издъхна по баира нагоре, бяхме четири човека, не му стигнаха силите да издрапа, трябваше да спра климатика! Смях абсолютен, иначе 90% от колите под наем на острова бяха фиатчета- най- евтината оферта за джиткане из острова. Как ще поискам да си купя такава кола, след като вече имам опит с нея!
за първа кола на дъщеря ми взехме стар очукан Хюндай Гетц- маневрена, икономична, не е мощна, какво му трябва повече на 19 годишно дете? За 1200 евро я взехме, ММ подмени окачване и спирачки, стана пушка.

# 43
  • София
Аз съм пътувала с Ярис Бургас - Варна. С кавалерче на задната седалка до мен ми беше тясно, а кавалерите не са големи кучета.

Това трябва да го видя. Grinning С моя Ярис редовно правим пътувания до морето по 4 души вътре, двама мъже и то високи. и по ТБ съм карала колеги, карала съм си едри домакински уреди в нея, а колко багаж събира, не е истина (но новите модели са с по-малък багажник и по-ниски вътре - друга причина да не искам да се разделям с моята).

От всички съвети и препоръки в темата най - важния го даде Трънка - не са ли ти удобни педалите, волана и седалката - за*би марка, цена и всичко останало.

Аз затова не обичам да си давам колата на друг да кара, защото после едвам си я правя пак като за мен - докато си наглася седалка, волан и огледала.

Седалката може би е най-критичното при мен лично - имам дискови хернии и на по-полегати седалки се схващам зверски. Карала съм с такива на Рено Клио и Опел Корса - както и да ги гласих, не се получи. Но друго се сетих сега - на опела предното стъкло беше някак прекалено тясно - ако се наглася, за да виждам добре - опирам в тавана. Ако се пусна надолу, за да не си удрям главата, нямам видимост - бях точно като захапала волана. Добре че беше за седмица под наем.

Общи условия

Активация на акаунт