Дисниленд Париж - тема 5

• 34 072
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • На планетата Земя
Забавлявайте се! Използвайте възможността и идете рано, бъдете вътре още в 8.30. Ще можете да се повозите на атракции, за които после се чака повече. Вижте кое работи сутринта и атакувайте - ПитърПан, Бъз, Big Thunder Mountain.

# 136
Здравейте ,
Предстои ни посещение на Дисниленд от 22.04 до 25.04 , ще отседнем в хотел Секвоя за 3 нощувки с включени закуски и вечери /надявам се да си заслужава/ . С две малки деца сме на 4г.и на 1,5 🙈🙄. Знам , че е за по-големи деца , но се надявам да има нещо на кото да може да се повози поне каката ни.
Ще се радвам на вече посетилите да дадете малко повече информация  от какво ще можем да се възползваме и да се повозим с малки деца ?
Другият ми въпрос е относно ваксинациите за Ковид . Така и не ми стана ясно , ще мога ли на влизане във Франция , а не в Дианиленд да съм само с две ваксини? Последната е сложена в началото на Ноември месец . Много ще съм благодарна , ако някой може да даде мнение и съвети.

# 137
Ние се завърнахме миналата седмица. Бяхме също 3 нощувки в хотел Шайен и 4 дни в парковете, но децата ни са доста по-големи. За 4 -годишно има доста забавни неща, изтеглете приложението, за да видите атракциите - примерно Пинокио, Питър Пан, лабиринта на Алиса, въртящите чаши /Тea Cups/, Аутопиа, малкия влак /Casey Jr./, железницата /Disney Railroad/, Дъмбо; в Walt Disney studio - летящото килимче, Slinky Dog, Cars..всички те според мен са подходящи и с малкото дете да се качите.
За ваксините - не мога да съм полезна, ние сме неваксинирани и влезнахме във Франция с антигенен тест. След летището, никъде не са ни го искали повече.
За хотела - доста тесни стаи като за 4-ма, без гардероб, без хладилник. Първата вечер бяхме в Magic Circus hotel s вкл.закуска, който ни хареса 10 пъти повече. Парковете са страхотни, но за по-малко от 2 дни или само за уикенд не бих тръгнала натам, чакането по 1 час на атракция убива всеки ентусиазъм. И фаст пасовете вече са само платени.

# 138
Много благодаря за полезната информация !
Мога ли да помоля за линк към приложението или да ми кажете от къде мога да го изтегля ?

# 139
# 140
  • Пловдив
През приложението се правят и резервации за обяд или вечеря. Проверете ще има ли нещо свободно за вашите дати. Ако не, може да се храните в ресторантите, които не изискват резервация или да пробвате на място.

# 141
През приложението се правят и резервации за обяд или вечеря. Проверете ще има ли нещо свободно за вашите дати. Ако не, може да се храните в ресторантите, които не изискват резервация или да пробвате на място.

Ние сме с пакет закуска и вечеря . За тях трябва ли да се прави резервация ?

# 142
  • Пловдив
Пакетът означава, че сте предплатили и няма да плащате допълнително в заведенията, които съответния пакет покрива. За всеки ресторант, който искате да посетите , се прави резервация.

# 143
  • София

Да!

# 144

Да!

Т.е закуските и вечерите са в ресторантите в Парковете , а не в самия хотел ли ?
Сигурно звуча доста тъпо и се извинявам , но малко ми е каша в главата .

# 145
Закуската е в хотела, който сте отседнали като мисля имаше опция да закусвате и в другите хотели (в което аз не виждам смисъл, освен ако не искате да се срещате с дисни герои).
За вечерите обаче задължително си направете резервации - иначе са страшни опашки и честно казано не знам колко време отнема евентуалното настаняване в ресторант ако нямате резервация.
Планът за изхранване не важи за ресторантите за бързо хранене, там може да се храните ако искате на обяд.

# 146
  • Пловдив
За закуска в хотела не се прави резервация, но ако искате да закусвате в Плаза гардънс (примерно) където има закуска с герои (Мики Маус и приятели), се прави резервация. Датите ви са много наближили и дано има останали места за вечеря. Сега проверих, за вашите дати за вечеря, има 8 ресторанта със свободни места.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 10:29 от *Милена*

# 147
Завърши и нашето пътуване до Дисниленд, прекарахме два дни от 8:30 до 23 часа в двата парка. Бяхме двама възрастни, 2 девойки на 12 години и младеж на 21 г. Спахме в Санта Фе една вечер, ползвахме шатълите между хотела и парка, и в хотел Адажио Серис /в близост до парка/ втората вечер- също имат безплатни шатъли, но тръгват от срещуположна автогара на тази на Дисниленд. Понеделник и вторник бяха дните ни в парка, в понеделник имаше доста хора, във вторник бяха осезаемо по-малко. Младежите успяха да преминат всички атракции, любимите по няколко пъти. Аз не харесвам екстремни преживявания и разбираемо го карах по-лежерно. Използвахме приложението на Дисниленд непрекъснато, за да се ориентираме за продължителността на чакане за атракциите и да изберем къде да отидем. Възползвахме се максимално и от възможността за самостоятелно включване в забавленията /Single Riders/, където го допускаха- много по-бързо ставаше минаването.
Много ми хареса мюзикъла Цар Лъв, филма за чудесата на природата в студията.
Бях направила резервации за вечерите в ресторанти в парка, но като видях първия ден как протича- ги отказах. Заради продължителността на чакането и това, че групата ни посещаваше различни забавления отвреме на време, реших, че не си заслужават нервите да се опитвам да побера в програмата и точен час за вечеря. Носехме раница с предварително подготвени сандвичи, бисквити, барчета, вода и през деня хапвахме на пейка. Първата вечер, когато огладняхме, вечеряхме в Хакуна Матата в парка- имат няколко варианта на меню напитка, десерт и основно ястие за от 15 до 17  евро/меню. Втората вечер вечеряхме в студиото ни в хотела /аз бях пазарувала в Париж рано сутринта преди да потеглим за Дисниленд/.
Много ми харесаха илюминациите в 23 часа и шоуто с Д-светлини малко преди това /и двата дни останахме до затварянето на парка, за да им се насладим/.

# 148
За закуска в хотела не се прави резервация, но ако искате да закусвате в Плаза гардънс (примерно) където има закуска с герои (Мики Маус и приятели), се прави резервация. Датите ви са много наближили и дано има останали места за вечеря. Сега проверих, за вашите дати за вечеря, има 8 ресторанта със свободни места.

Много ще съм благодарна , ако ми препоръчате някой от ресторантите .

# 149
  • Пловдив
Не се наемам да препоръчвам, защото всеки си има различен вкус. Зависи дали предпочитате сет меню или бюфет. Също така не е задължително да ползвате пакета за вечеря,  можете и за обяд, а вечер да хапвате в заведенията в Disney village.  Някои хвалят Акраба кафе много, други не го харесват, аз лично не съм ходила.  Съветът ми е да разгледате менютата и да решите според тях, макар аз да избирам ресторантите по обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт