Дисниленд Париж - тема 5

• 34 084
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • На планетата Земя
Тези, които са с полупансион, могат да ползват основното си ядене или за обяд, или за вечеря, не е задължително да е вечеря. И не ползвайте ваучерите си в ресторантите тип бърза закуска, защото струват много повече от това, което бихте яли в counter service местата. Ресторантът трябва да е тип Ла Кантина, Чък Уейгън, Плаза Гардънс, Аграба, Уолт'с, Джак, Силвър спър, Даунтаун .......
Закуската е в хотела ви, в момента не можете да ядете в друг хотел. Ако искате закуска с Дисни герои в Плаза или Auberge de Cendrillion,трябва да имате час запазен и ще доплатите на място.

# 151
  • Пловдив
Закуска с герои има само в Плаза, в Auberge de Cendrillion е обяд или вечеря. Това в момента.  Засега в Плаза може да се запази само вечеря с герои за след 15 април, закуската не е пусната в app-а. С новите планове, когато е полупансион дават ваучери за 1 хранене в counter service заведение, който може да се ползва когато решите.

# 152
  • На планетата Земя
Закуската в Плаза Гардънс вече е пусната в приложението.
За Auberge се очаква в скоро време да обявят началото на закуската и там.
Милена, това, което пишеш за полупансиона, не е вярно. Стойността на ваучера за 1 ядене е около 38 евро при възрастен. Яде се задължително в алакарт или бюфет ресторант, защото иначе си губиш парите. Има специални meal plan menues. Може тези ваучери да се ползват и да се доплаща с тях за обяд, вечеря с герои в Auberge (доплащане около 40 евро) или вечеря с герои в Плаза (доплащане около 30 евро).
Хотелската закуска също може да се ползва като стойност в Плаза и да се доплати разликата (в зависимост от хотела ви между 13 и 17 евро) Тайм слотовете са два: 8.15 и 9.45.

# 153
  • ВАРНА
С дъщеря ми бяхме в Париж за седмица и два дни прекарахме в Дисни. И двата дни пътувахме с RER Дисни - Париж. От хотела, който беше до Монтпарнас, до Дисни - 40-50 минути. Детето ми е на 11г не измрънка изобщо Simple Smile
В Дисни бяхме на 29 и 30 март. Мега студ, дъжд. Имаше хора, но не усетих дълго да сме чакали за атракции в сравнение с чакането по време на моите посещения преди повече от 20 години. Най-дългото чакане беше на Питър Пан - 50 минути, което според дъщеря ми изобщо не си заслужаваше. Но тя си пада екстремист и почти на всичко в Студията се качвахме по два пъти, а на Hyper space mountain - 3 пъти. Не сме носили нищо за храна от Париж. На място купувахме хот-дог, палачинки, сладолед, бонбони... Обещала съм посещение през 2032 за 40 годишнината на парка Simple Smile

Посещавала съм Дисниленд през 1996, 1997, 2001. Като че ли нямам спомен тогава в парка да е имало толкова много места за хапване и магазини. В спомените ми магазините за дрехи и сувенири бяха само след входа, по main street.

# 154
  • Пловдив
Може да не съм се изразила правилно, но е вярно това, което пиша. Имаш допълнително хранене в counter service за последния ден, но реално не е задължително да се ползва тогава.
А закуска в Плаза не може да се резервира през приложението в момента .

# 155
  • На планетата Земя
С новите планове, когато е полупансион дават ваучери за 1 хранене в counter service заведение, който може да се ползва когато решите.
Това изречение е изцяло грешно и може да подведе четящите.
При пълен пансион получаваме ваучер за каунтър сървис ресторант, можем да го ползваме и последния ден. Но това е съвсем друг случай и не става дума за него в грешното изречение.
В Плаза няма свободни места за закуска, затова не ги показва приложението. Може да се обаждате и на телефона като вариант за резервация.

# 156
  • На планетата Земя
Честит 30-ти рожден ден, Дисниленд Париж!

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 10:55 от Mileto

# 157
  • София
Здравейте!
За съжаление разполагаме само с един ден във Франция и тогава е деветият рожден ден на дъщеря ми и възнамеряваме да го прекараме в Дисниленд. Има ли  смисъл да купувам билет с достъп до двата парка, при положение, че времето ни е лимитирано?

# 158
  • На планетата Земя
Само един ден за Франция, за Париж или за Дисни? Не става много ясно.
Вземете си билет само за парка, без студията. Колко часа мислите да прекарате там, ако денят е един за Франция?

# 159
  • София
Благодаря, Милето!
Ще взема билет само за парка. Пристигаме късно вечерта, имаме само един цялден и на третият си тръгваме на обяд.

# 160
Здравейте, ние се завърнахме от Дисниленд. Бяхме на 10-11.04 и беше абсолютно невероятно. За да бъде такова обаче е много важно да има план. Много благодаря на всички тук за съветите, за да съставя моя, защото без него нямаше да се спрая изобщо. В парка беше невероятна лудница, чак се чудя откъде  се събраха толкова хора. Добре, че беше magic hour и приложението на Дисни, защото след него, в момента, в който пуснат хората извън Дисни хотелите, да се добереш до атракция беше изключително предизвикателство. Crush coaster стигна в един момент до 197 минути. В крайна сметка минахме следните неща:
Ден 1 magic hour - 8.30 на входа на студиата и с тичане се добрахме до crush coaster, минахме рататуй, парашутите и кулата. Така за по- малко от час минахме студиото и с тичане се добрахме до парка- успяхме и с Индиана Джоунс и тогава нахлу тълпата и часовете се вдигнаха драстично. Успяхме да се повозим на Карусела, да хапнем, возихме се на влака и кораба, много снимки и разбира се парадите...те бяха страхотни. Вечерното 3 д шоу и илюминациите бяха също изключителни. Нооо едвам можехме да ги видим от тълпите хора, всеки се блъска, снима и си е екстремно изживяване.
Втория ден- пак 8.30 на входа и с тичане към hyperspace, после бъз, питър пан, дъмбо, снежанка и пинокио и в 10.00 настана отново нашествие. Тогава използвахме времето да излезем от парка и да закусваме в Anette в Дисни вилидж- много хубава американска закуска за 15 евро, много хубаво място.
След това се прехвърлихме в апартамент в Серис- много се впечатлих от градчето, разходихме се до аутлета и към 5 се върнахме в парка- минахме Phantom manor и отидохме да вечеряме, имахме резервация в Аграба за рождения ден на детето. Честно казано очаквах повече. За храната нямам забележки, но за самото поднасяне на тортара- предупредих ги че искаме торта и след 15 мин връхлетяха с нея с песен happy birthday толкова бързо, че 1 снимка не можах да направя на детето, малко като на конвейр. Но пък всичко останало беше супер. Просто наистина според мен няма смисъл да се хвърлят толкова пари за подобно нещо. Може би очаквах повече тържественост нещо...и аз не знам. Нямаше и бадж за рожден ден, казаха, че от известно време не са имали доставка.
Така мина нашето приключение. Беше вълшебно и много впечатляващо, надявам се в бъдеще да имаме възможност да повторим.
Благодаря отново на всички за ценните съвети!!!

# 161
Привет на всички! Обещала съм Дисниленд и ще трябва да си го причиня отново. Паркът е прекрасен, но блъсканицата е такава, че удоволствието се губи...
Въпросът ми е: може ли да се влезе само в Студиото, без парка, тъй като ще имаме само един ден, който определено няма да стигне за двата парка.

# 162
  • На планетата Земя
Да, можете, има вариант с избор на ден и 1 парк. А защо точно в студията, на какво искате да се возите там?

# 163
Да, можете, има вариант с избор на ден и 1 парк. А защо точно в студията, на какво искате да се возите там?
Тъй като децата са по-големи имам спомен, че там е по-подходящо. Атракциите, за които се сещам: кулата на терора, Рататуй, Костенурките, едни въртящи се коли... Другото е избледняло. Сега се сещам за влакчетата, те май бяха в основния парк и спейс нещо-си. Дайте акъл...
Просто ще имаме само един ден и за двата парка няма да стигне времето.

# 164
Ние в студиото прекарахме точно 1 час- минахме crush coaster, кулата и рататуй. Всичко друго ни се стори по- бебешко. След това отидохме в основния парк до края на деня. Според мен цял ден в студиата не виждам какво може да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт