Любители на котки - Тема 170

• 30 315
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
amy_nka, нищо не следя 🙄, казаха ни от клиниката, че трябва да се храни с тази храна и аз изпълнявам. Ще се радвам да споделиш формулите за профилактика.

Иначе Феликс се чувства добре от нея, ходи до тоалетна редовно, жизнен е. Сега се притесних да не съм му навредила нещо. 😔

Щом са казали от клиниката, значи има защо. Предполагам, че ще ти кажат по-нататък и с каква храна да продължиш. Аз не се бъркам, в случая. Simple Smile

# 121
Сакура и Сиймор.Много спокойна,добра и тежка котка има брат ми.

И Сакура в къщи,върху спалнята.Отказва да слезе долу и все още не знае за съществуването на Зак.Само се надушват,предполагам.Пак карам с нейното темпо.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 12:51 от red soul

# 122
Ред, Сакура със сигурност знае за съществуването на Зак. Не само го е подушила, но и мустакатите ни приятелчета успяват да долавят невъзможни за нас неща, включително и да четат наши мисли, които ги засягат по някакъв начин.
А първата снимка на Сакура върху спалнята е стряскаща - може би се прозява, но изглежда като свиреп див хищник.
С голямо любопитство и наслада гледам всички снимки на бенгалчета в темите. И ми прави впечатления погледът им - изражение на див хищник. Обожавам всякакви диви котки, но никога няма да забравя една снимка от фото капан от Хималаите в документален филм от преди близо 20 години - заснет цветен кадър с муцуната на мъжки барс (снежен леопард). Цялата муцуна в белези, едни светло сиво-сини очи, които направо ме смразиха. Може би най-жестокия поглед, който някога съм виждала.
Естествено бенгалчетата имат доста по-меко изражение, но все пак на див хищник. Явно е от наследените им диви гени.

# 123
Недоволна,опитах да я сваля на долния етаж.Тя позволява да я нося за секунди Само на мен ми дава Скочи на гардероба и подивя Опашката и стана като на катерица,очите подивяха и започна да фучи.Изчаках  я да клекне малко и да се успокои.Позволи ми да я погаля,но я взех насила и фучаща си я върнах обратно Ще изчакам тя да реши да слезе сама.
Иначе цяла нощ спи в краката ми.

# 124
  • София
Aila, коя е клиниката, от която сте доволни? Може би си споделяла, но не помня. Blush

# 125
Днес водих Див за втора ваксина. Вече е 2.200.  Нрав показа. Още като го пипна ветката и започна да хъска. Докато го опипа, прегледа, премери Т и съвсем настръхна. Дали помни предното преживяване не знам.. Накрая се наложи да го увият в одеало, двама доктори го държаха, докато третия го боцна..

# 126
Здравейте, от къде купувате меки и удобни нашийници за котките си с гравирано име и телефон и звънче? От какъв материал трябва да са и може ли с тях да са постоянно?

# 127
Защо слагате звънчета?

# 128
Тук са задължителни.Особено за разхождащите се котки.Заради птиците.
Аз им слагам и за да ги чувам къде са.А и защито са красиви с тях 😀

# 129
  • София
Ред, с бавни крачки.

Опашката на Аш става двойна само като види кучета. На улични котки ръмжи.

Излизахме със сина ми и ММ и дъщеря ми почти са направили къщичката. Ще снимам когато стане готова. Луди за връзване сме.
Здравейте, от къде купувате меки и удобни нашийници за котките си с гравирано име и телефон и звънче? От какъв материал трябва да са и може ли с тях да са постоянно?
Почти всички нашийници са със звънчета. Но продават и само звънчета.
Аз нямам нашийник с гравирано име. Но пък може да се направи гравировка на плочка (метална) и да се сложи на нашийника.

# 130
Предположение за звънчетата - за излизащи на вън котки, за да не убиват птици и малките им - котките са съвсем безшумни, когато ловуват, а звънчетата предупреждават евентуалната плячка.
Ред ме е изпреварила в обяснението.

По повод на увеличени котешки опашки и не само те.
Преди много години непрежалимата и бойна Лъки се сблъска на село една вечер по тъмно с язовец. Чух котешки писък, излетях на вън и я викнах. Противно на навиците ѝ, връхлетя вътре и изглеждаше невероятно. Опашката ѝ (късокосместа беше), изглеждаше като огромна четка за чистене на шишета - нито една дългокосместа не може да я докара такава в спокойно състояние.
Отделно цялата котка беше настръхнала и определено доста по-дълга и по-дебела от нормалното. Трябваше ѝ поне час, за да се прибере в нормалния си размер, въпреки познатата обстановка и обичащите я хора наоколо.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 21:25 от Недоволна

# 131
  • Бургас
И Харо е правил такава опашка,даже преди съм питала,не бях виждала досега котка с такава.
Май не е добър знак.

Рози,каква марка ваксина слагате?

# 132
И Харо е правил такава опашка,даже преди съм питала,не бях виждала досега котка с такава.
Май не е добър знак.

Рози,каква марка ваксина слагате?
Мария, аз се доверявам на клиниката в която го водя. Ваксината е тази, която е по тяхна преценка..
Feligen..

# 133
  • София
На мен Сакура ми изглежда като малко, стреснато, объркано,  уплашено, имащо нужда от успокояване и гушкане котенце.
Доколкото схващам вече сте се прибрали, Red soul...
Сакура е пътувала дълго... попаднала е на "чужда" територия- тази на Зак.
Много промени й се случват за много кратко време (а котките как ги "обичат"...).
А Зак показва ли, че усеща нейното присъствие?
Ще се справи това красиво момиче 😻, всички ще ви "тури в малкия си джоб"!

Когато много, ама много искаш "новата къща", а тя се окаже XS... , пък ти си XXXL 😹😹😹
Толкова ме моли да му помогна..., а аз го разочаровах 🥰

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 12:45 от AnyHr

# 134
  • Бургас
Благодаря.
Нашият вет слага Tricat,но досега не съм прочела и на други котки да я слагат.
Как я понася Дивчо?

Общи условия

Активация на акаунт