Любители на котки - Тема 170

• 30 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • Велико Търново
Хах, обаче интересното е, че и в двата случая старите котки домакини страдат 😁 Малките са опасни явно

# 301
Кокорчо как бие Феликс...  Като съм тук и тя започне да квичи, стават на кълбета, го гоня и бяга. Като са сами не знам какво става. Той започна да се катери на високо, но още не е стигнал до гардероба. Не смее, а разстоянието е малко. Тя се качва там на спокойствие.

Аз пък имам нова чанта и ... Май сбърках!
От 10 години нося една и съща - от непромокаем плат, с много джобове. На нищо не прилича, сменях ципа на основното отделение и все си търся нова. Нищо не ми харесва! Редовно разглеждам и се отказвам. Днес си харесах една и импулсивно си я купих. Обаче е от еко кожа ...
Сега ще трябва да я крия, нали? Майка ми има раничка от еко кожа и казва, че на нищо не прилича от техните нокти.

И един малко малоумен въпрос имам.
Дали да отида да се излагам в магазин за платове или железария? Имах кожен диван, вече е само диван. Издрали са му страничната част. Единия фотьойл от комплекта - също, но отзад. Дали има плат подходящ за нокти? Или да купя от вторите употреби кожена чанта, да я разрежа и с двойно тиксо да я залепя отстрани на дивана? За железарията - да купя парче от най - ситната шкурка? Но да не се наранят?
За Феликс като малка на кухненския шкаф под който им е храната и я зарива, залепих с двойно тиксо кутия от вино с вътрешната част от картона. Не й обърна внимание.

П.П.
Много се радвам когато темата върви бавно и разговора е лежерен - нови попълнения, храни и играчки да обсъждате. Понякога ме е страх когато видя много отговори - значи нещо лошо се е случило.
Здраве и нерви на стопаните пожелавам. И много бели вкъщи!

# 302
Зуки СУ, забрави за магазина за платове. Единствената евентуално кротко устойчива тъкан е направо златна - преди почти година беше почти 30 лв. метъра.
Мъри съсипа почти всички столове поради липса на диван, но така ще си стоят - нямам излишни пари за нещо, което скоро пак ще бъде унищожено.

# 303
  • Бургас
Дамската ми чанта е трагична,но не искам да вадя нова,имам три,а ми е жал.
Винаги ги мятам на леглото,а Харко това и чака.За секунди разказва играта на всякаква кожа, много му харесва да надира чанти,че и обувки.

А с моята чанта си ме е срам вече да ходя,сега ще снимам.

# 304
Добре,де,не разбирам-като не искате са опитате да смените навиците на котката,защо не смените собствените.
Най-лесно решение за чантите е да ги закачате /прибирате в шкаф или др недостъпно място.В краен случай,ноктите се режат,макар че аз никога не съм го правила.
Няма начин да ми съсипват неща и да седя да ги гледам,без да пробвам нищо

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 11:02 от red soul

# 305
Ще се науча да си крия чантата, но нокти няма да режа. Противоестествено ми е.

Искам да са щастливи, но нямам финансова възможност да ги глезя.

# 306
  • Бургас
Ооо,новите чанти са прибрани.Трябва да ги държа извън стаята си,защото той отваря моите гардероб и шкафове.Всички.
До обувки Харко не се допуска.
Но няма как да спася дървените мебели.
"Не" важи за много кратко,докато съм в стаята,а понякога и не го интересува.
Как да го превъзпитам?

Нокти не знам дали ще даде да режа.

# 307
  • Варна
Късметка не е увредила никаква моя лична вещ за почти 8-те си години. Но и аз не съм разхвърляна с вещите. Гризала е домашни, пълномощни, служебни папки и диванът е надран. Ще се претапицира, дунапрен също може би ще сменим, но мои вещи не е пипала.
Напоследък проявява интерес към нашата храна, яде сирене на Родна стряха на Лидъл, домашна пастърма, месце и сладка царевица. Минимални количества са, две нейни хапки, две зрънца царевица, но си иска Simple Smile

# 308
  • София
И Кити така - ако закусвам овес. ядки с кисело мляко, задължително иска малко.

# 309
# 310
  • София
Нямам надрани чанти аз. Имам чанта върху шкафа за обувки. Не ѝ обръщат внимание. Останалите чанти са ми прибрани.
И с обувки не играят. От време на време ходят и прегръщат някоя обувка Simple Smile
Единствено Харо за отмъщение ми беше напикал едни ботуши. (Ходих да раждам, нямаше ме 9 дена и си е помислил, че съм го изоставила). Не можех да ги нося (краката ми се разшириха) и ги изхвърлих.
И дивана беше напишкал, но през последните му дни, не можеше да става. Навсякъде бях постлала еднократни чаршафи.

На Хари му режех и пилих ноктите. На дребните режем само на предните лапи.
Лятото няма да ги режа, за да могат да се катерят по дърветата като ги изведем навън.

Шкурка не мисля, че е удачно за острене на нокти. Според мен ще ги изпилят прекалено.
Продават силиконови предпазители за нокти. Четох една потребителка в темата със снимки на дом. любимци, че е използвала, но не е била доволна.

Може да се направи драскалка с естествен сезал или въже. Имам една дебела картонена тръба, която мисля да обвия с въже.
Продават се и картонени драскалки. Може и да се направят.
Но като гледам моите с какво настървение унищожават кашони се чудя колко време ще просъществува подобна драскалка под ноктите им. Дъщеря ми мислеше да им поръчва.

Закачена дъска на стената също би свършила работа.

# 311
Ая не е съсипала нищо в къщи. Много ни е добричка. Аз й режа ноктите защото се чеше и си прави рани. Иначе си драска само на драскалките.
Ето така си почива събота вечер Stuck Out Tongue Winking Eye

# 312
Благодаря на всички, които ми отговориха. Ще я заведа на ветеринар, пък да видим. Знам, че женската кастрация си е сериозна операция и отнема време душичката да се възстанови. Трябват си и грижи като при човек, така че ако лекарят ме посъветва като вас, най- вероятно това ще се случи когато мога да си уредя отпуск.

# 313
И аз режа нокти - от вземането на котето.
То беше с микроспория и не биваше да разранява засегнатите участъци. Тогава нокътчетата бяха меки, прозрачни. После започна да се домогва до корнизите над прозорците, изкатервайки се по завесите, а ние държим отворен горен прозорец, на 7-ми етаж.
С времето свикна с педикюра. На две седмици веднъж режа нокти с обикновена (за хора) нокторезачка. Като се натисне възглавничката на лапата, нокътчетата щръкват. По-тайни са петите пръстчета, но те са само на две лапички. Вземат се връхчетата - по-ниско е инервирано и ги боли. За котето е най-неприятен звукът "щрак" при изрязването. Но, когато знае, че при този звук не идва болка, е спокойно. Няма нищо противоестествено в рязането на нокти. За кучетата се препоръчва.

Изкуствена кожа съм купувала за претапициране на седалките на столове от трапезария. Поръчах я от електронен магазин. Има клипове за това как точно се претапицира. С такер, закупен от Бриколаж, и вата от магазин за платове, с изкрояване на кожата по старата дамаска.

Така облегалките на дивана (на Зуки Су) могат да се подновят. Друг вариант е да им се метнат по-устойчиви платове, тип дамаска. Може и те да се фиксират с такер. С подходящ плат може да стане много арт.

Драскалка Тери има на дървото си и отделно - една от груб сезал, от "Стефанов". Въпреки това си харесва за точене канцеларски стол (стар, но много удобен за дълга работа на бюро). От Лидл купих изтривалки от нетъкан текстил - 60/40 см. х 3 лв. (навярно още ги има). Приличат на някогашния "велтер", но по-тънки. Едната поставих пред тоалетната на кота - да бърше лапи на нея, а с другата обвих облегалката на стола. Засега столът е оставен.

# 314
Благодаря на всички, които ми отговориха. Ще я заведа на ветеринар, пък да видим. Знам, че женската кастрация си е сериозна операция и отнема време душичката да се възстанови. Трябват си и грижи като при човек, така че ако лекарят ме посъветва като вас, най- вероятно това ще се случи когато мога да си уредя отпуск.
Аз от притеснение не бях на себе си, два дни ме боля главата. Излишно е било. Кастрирахме Жужу на 10.02, вече си е същата. Важно е, че беше с инхалационна упойка, много по-леко минава. Дадоха три спринцовки с обезболяващо, дава се през устата. Третата се чудя дали има смисъл да я давам изобщо. Е, беше ядосана, като се върна помириса всичко обстойно, нахъска и ступа малката, и с решителна крачка се отправи към кухнята, където е новодошлия Чочко. Е, там я пускаме до вратата под надзор. Него ще ви го покажа, като го изкъпем, че не разрешават ветовете.
Та, не се тревожи много за кастрацията. Ако го направиш в петък и я вземеш вечерта, имаш два дни да си с нея. Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт