Любители на котки - Тема 170

• 30 384
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Котката на братовчедка ми се боксира с телевизора. Това като гледа риби и диви братовчеди. С нея не можеш да гледаш спорт, в който има топки. Гони ги, търси ги зад телевизора. И от нея не разбираш какво е станало Grinning

# 196
  • София
red soul, следя с интерес как ще сближиш котките.
Имам две. Големият е малко над 3-годишен, а Бебата почти на две. Взехме я пострадала с намерение да ѝ търсим дом, но преседя месец, докато я лекувахме, а после не се намери желаещ да я вземе. Остана. Доста време бяха разделни, после се гледаха без контакт, но вече година и половна Майки не я приема, дразни се, напада я. Много е кротък, но всякак дава да се разбере, че не я иска. Ревнува ме. Ако я гушна, идва и бързо ме ухапва. Живеят разделени, освен ако не са под надзор. Бебката е много дребничка котка. Той не е повече от 4 кг, но хапе лошо.
И решение нямам. Все заключваме врати на стаи из нас.
Бях пробвала с някакви феромони, но не Фелиуей. Резултат нямаше.
Много рядко се случва да седят кротко в близост и да не се гонят.

# 197
Това с любовта е вероятно за компенсация на капризите с храната у нас… номи тримата са гушливи.
На телевизора най-интересен е показалецът от достанционното. Появи ли се и Шошо го гони. Страх ме е да не нарани повърхността на екрана и внимаваме.

# 198
Simantro, и на мен ми е интересно дали ще се справя.Съвсем иначе си го представях,а и никога не съм имала повече от една котка.
Днес ще дойде маслото,каишките пътуват от Полша и ще дойдат утре. Нямам търпение,защото тогава ще си събера.
Вчера си играх с въдица със Зак,после със същата със Сакура.Тя и се гали/беше с едно зайче/На Сакура не и е добре да е сама горе,определено.А,аз се чувствам като рефер.Вчера следобяд реших да отворя достъпа,без да насилвам никой/това е бенгал,той скача като стрела,както и се научи да прескача вратата и да скача на стълбите.Още не знае как да се връща,за разлика от Фин и Зак,които скачат от място на около 2м височина.Така се и прибираха от прозореца на спалнята.Ама,ще се научи скоро.През нощта се разкарва,аз я оставям.А Зак е затворен в коридора.Усещат се.
Та,вчера реших да оставя достъп и да правят каквото искат.Не усетих Зак как се е качил,ама пак станаха на кълбо.Хубавото е,че и двамата ме слушат и като им викна веднъж,се разделят и само си фучат.Вчера,като ги разделих гушнах Зак,който пак се беше наежил и го пуснах да се връща по стълбите.Той засната и гледаше какво се случва.А осле,когато и аз слизах,ме ухапа по стъпалото.Сакура се беше качила на високо и ми фучеше,но млъкваше всеки път,когато и повиша тон.После я галих и нея.И сравних,тъй като не знам кой кого напада.Бяха разляли купата с вода на Сакура-Зак беше мокър само към опашката,докато Сакура беше мокра по целият гръб.Това значи,че е лежала под Зак.
После,докато говорех по тел,бях седнала на стълбите,а Зак се пробваше да мине от двете ми страни.Значи е дразнител.Не знам кой предизвиква конфликтите.
Ирина ме успокоява,че всяко чудо е за три дни,надявам се,,защото не знам какво ще правя през ваканциите и как ще ги оставям спокойно.А не мога да нося непрекъснато котка с мен.Зак е 7 кг,Сакура 3.
Стискайте палци!
https://www.instagram.com/p/CZjN11bpQnc/?utm_medium=copy_link

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 08:54 от red soul

# 199
И аз с тревоги: днес следобед ще взема Чочко от вет. клиника. Ще оставя нашата ЖужУ за кастрация. Как ще свикнат един с друг... Тя като прибрахме бебето, демонстративно се премести в хола и спря да яде. След една седмица глезене, милване, лакомства, гушкане се предадохме и я водихме на вет, толкова беше отслабнала. Сложиха й успокоителна инжекция и витамини, живна и прояде. Сега спят гушнати и го къпе по 15 пъти на ден 😍
Дано и с Чочи бързо да свикнат заедно, иначе не знам...

# 200
  • София
Ред, стискам палци всичко да се нареди, бързо.

Зак доминира и се опитва да се справи с нашественика. Ти си я довела, значи си виновна.
Той и е по-силен.

При мен може би фактор беше възрастта. Аш беше малък, 8м.
Отстъпва всичко на Оникс. Само за храна му ръмжи, много рядко.

Заради Оникс все още купувам бебешки консерви. Тя да го прекръстя на Ламята Спаска. Сипвам му, започва да яде. Сипвам на Аш и Оникс веднага се мести на чуждата купичка Simple Smile Днес им дадох различни храни, защото Аш е капризен и не искаше да яде.

# 201
Данък Smile
Как се справяте с ресането? Сайлър сутринта много се закашля. Снощи му давах наградки с котешка трева, през няколко дни давам и малцова паста по мъничко, но той много се скубе, хвърчат пухчета от него. Сменя бебешка козина може би. Имам четка за ресане с гъсти, метални зъбчета, сваля много, но той въобще не я търпи, голяма борба е с нея. Предполагам и с фурминатор ще е същото положение. Къпан е два пъти, но това не помогна. Да попитам може ли да придложите някаква ръкавица, или гумена четка, която може да свали този пух. И как давате малцовата паста и котешката трева на гранули. Моято е от ДМ, но отзад не видях да пише по колко се дават.

# 202
Шошо мрази гребените.
Джуджи и Сивчо си умират за тях.

Да не си на мястото на килима ни от снимката. За смяна е - сърце не ми дава сложа новия…

# 203
Как се справяте с ресането? Сайлър сутринта много се закашля. Снощи му давах наградки с котешка трева, през няколко дни давам и малцова паста по мъничко, но той много се скубе, хвърчат пухчета от него. Сменя бебешка козина може би. Имам четка за ресане с гъсти, метални зъбчета, сваля много, но той въобще не я търпи, голяма борба е с нея. Предполагам и с фурминатор ще е същото положение. Къпан е два пъти, но това не помогна. Да попитам може ли да придложите някаква ръкавица, или гумена четка, която може да свали този пух. И как давате малцовата паста и котешката трева на гранули. Моято е от ДМ, но отзад не видях да пише по колко се дават.
С ресането е голяма мъка. И Блеки сменя бебешка козина и хвърчат навсякъде косми. Имам ей такава четка:

Не я тачи. Бяга от нея или се бие с нея. Преди го забаламосвах с въдицата и успявах да го среша. Вече не минава номера. Някой в темата каза, че е взел такава:

Купих му и нея. И тя не му харесва. Та ще следя за съвети и аз.
За малцовата паста ветеринаря ми каза, че се дава малко. На прикачената снимка с червено съм отбелязала от къде до къде си мажа на пръста и той я облизва от там.

# 204
  • Бургас
Харко е станал много лош.
Когато се занимавам с друго,а не с него,шуми,къса,събаря предмети,които са си стояли без проблем повече от 24 часа на едно и също място...
Чашата с вода пак ми я събори преди малко,а цяла вечер е била на шкафчето до мен.
Не знам защо,но играе повече от преди кастрацията,скача,беснее...
Дебне,напада,уж на игра,не ме е драл злобно в последно време.

Храната Brit sensitive хем му харесва,хем му понася.
Обаче все по-рядко иска да яде паучове,нови марки не докосва,отказах се вече да пробвам.Вдигам купичката с гранули,за да огладнее,не и не-не докосва пауча,отива при котките навън накрая.Не,че и те нямат нужда,но уж за глезльото ги купувам.

# 205
  • София
За ресането - фурминатор.
Харо си умираше за фурминатора, галеше му се и го ухажваше. Явно му е било хубаво, много мъх падаше.
Диванетата дават да се решат, но за кратко. Но и те не пускат много мъх и не ги реша често.

Малцова паста в тубичка не съм купувала. Купувах пасти на Миамор. Давам по една паста на двамата, или по една на един. Пастите на Миамор са по 15 гр.

# 206
За пастата сега се замислих, че може би зависи и от марката. Аз моята я взех от ветеринарната клиника и там ми казаха дозата. purple alien, има ли указание за дажбата на опаковката?
Може и аз да го пробвам този фурминатор. Пък дано има ефект при Блеки Grinning

# 207
Пише обикновено на самите тубички по колко сантиметра се дава. Вие постоянно ли давате? Аз понякога им взимам паста, понякога трева, но не е всеки ден.

# 208
Блеки не яде тревата, която има. Само си играе с нея. За сметка на това ми пасе цветята Grinning От около две седмици проявява интерес към тях и днес вече ги преместих в офиса.
Ветеринарят ми каза да давам веднъж на два дена. Понякога забравям и става веднъж на 3-4 дни.

# 209
На тази паста, която аз купих няма указание на самата тубичка. На гранулите с котешка трева, също.  Аз не давам всеки ден, но явно трябва малко по-често, защото до сега не е кашлял, но явно трябва да го реша повече, колкото и да не иска и да се бием, докато падне този бебешки пух.

Общи условия

Активация на акаунт