Любители на котки - Тема 170

• 29 960
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Аз пак ще се оплаквам, Франки пак поднови нападенията. Беше се кротнал и реших, че вече е минал тийн възрастта, ама явно хормоните го напъват. Когато съм си през деня вкъщи е по-спокоен, но когато ме е нямарло и се върна ходи след мен, истерично мяука, иска да ми се клати..и ако не стане се хвърля по краката ми да хапе. Снощи така се стреснах, че счупих пръскалката от зор...при което се почувствах безпомощна и обезоръжена...Остават му около 2 месеца до годинката. Засега не е маркирал, бях си казала, че това ще е стартовия момент, почне ли да маркира.

# 451
Мисля,че ако чакаш още,ще му закодираш модел на поведение.
Сравнявам с опитите на Сакура да маркира.Непрекъснато без реално да се случва нищо.Но зъбите на Франки ще са си на мястото.

# 452
  • Бургас
red, естествено че иззад шкафа,изпод леглото...където най-трудно се почиства...

pandorina,говори с вет,ако прецени,може и сега да го кастрира.
Харко се разхождаше с доста големи...т...и явно му беше дискомфортно,лягаше в странни пози с протегнати крачета,разхождаше се във възбудено състояние...
Не му беше комфортно.
Не вярвах,че кастриран котарак ще е щастлив,но е факт.Един месец по-рано се случи при нас,на 21.02 е роден уж(е,не знам със сигурност).

# 453
Red,
Не мислиш ли, че всички тези герданчета притесняват животните? За звънчето разбрах, но има ли нужда От другите?

# 454
Една спяща Мая:

# 455
  • София
Red,
Не мислиш ли, че всички тези герданчета притесняват животните? За звънчето разбрах, но има ли нужда От другите?
Аз като гледам излишни няма.
И на Оникс трябва да слагаме, да свиква.

Оникс яде печена тиква Joy Купих на дъщеря ми. И двамата дойдоха да видят какво яде. И Оникс си хапна доволно. Аш само подуши, но реши че не е за него.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 15:00 от AnMary

# 456
Red,
Не,не мисля.Не ги чувстват,нищо им няма.Ако ги оритесняват,аз ще разбера първа Simple Smile

# 457
Здравейте, няколко дни нямах време за темата и сега прочетох 10 страници с кафето.
Относно съсипването на вещи - нямам за сега този проблем. Кай не проявява интерес към чанти, раници, дори да са сложени на дивана или леглото. Дивана ни е кожен и в първите 3-4 дни се опитваше да си остри ноктите, но аз го местех веднага и той спря. На облегалката има две следички от нокти, но те са от един голям скок от перваза и ако не знаеш, че са там няма да ги видиш. Ние все още нямаме катерушка, защото живеем в малко жилище и не сме измислили как да разместим мебелите оптимално, но съм сложила до прозореца един килим навит и изправен, който върши работа за сега - остри нокти, катери се. Само една табуретка от изкуствена кожа тип кутия е раздрал, но тя е евтина и съм я прежалила. Купихме му две различни драскалки една за закачване, една която стои на пода - отказва ги.
Аз му режа само връхчетата на ноктите като спи, защото като скача в леглото вечер и ги пуска да се хване и ако се хване за голо краче е много гадно.
Кай не се впечатлява от кашони, но пликовете са друго нещо. Сега си има един от Кауфланд - скача по него, бие го, спи в него.
AnMary, както описваш Оникс в тоалетната все едно аз съм писала за Кай. Няма спокойствие, дори да спи чуе ли вратата веднага идва, скача в скута ми и пак си заспива без да го интересува.
Рози и бодли, стискам палци всичко да е наред и с теб и с коте.
Аз не мога да препоръчам постелка, защото пробваме все още различни. За момента най-важното ми изискване е да е ароматизирана, защото Кай обича понякога да си лежи в нея и дори да е почистена после не ухае добре самият той.
Да ви споделя една смешна беля от онзи ден - под закачалката с якетата стои прахосмукачката като аз махам тръбата и маркуча за да е по прибрана. Чувам едни звуци от борба, цвърчене и ставам да видя какво се случва - Кай бърка с лапа в отвора на прахосмукачката и вади боклук от вътре. Умрях си от смях и беше толкова съсредоточен. А после като я пуснах да събера изкараното се скри зад дивана.
* В началните страници имаше въпрос за ваксините - ние избрахме петвалентна.

Голямо момче на 6 месеца.

# 458
Red,
Мислех си, че само аз ги забелязвам. Как ли стои така с толкова джунджурии на врата...?

# 459
Red,
Мислех си, че само аз ги забелязвам. Как ли стои така с толкова джунджурии на врата...?
Чудесно си стои.Нали не смяташ,че можеш по снимка да се грижиш по- добре за моите животни от мен самата,която ги виждам реално:-)
Това малко прилича на бг синдрома да си навират носовете там,където не им е работа.За деца,дом.любимци,сем въпроси...Simple Smile.
Споко,живи и здрави са ми и не се мъчат:-)

# 460
  • София
Ред, пробвала ли да я разхождаш (макар и у дома) с този нагръдник?
Първият нагръдник на Аш е такъв. Но като малък (4м) успя да се измъкне от него и не съм го ползвала. Дъщеря ми твърди, че тези нагръдници са по-удобни за котки, които се разхождат и катерят. Сложихме му го преди малко, тествахме, май няма опасност да се измъкне. Ще го тестваме и в полеви условия.
Ще вземем такъв и на Оникс. На Оник ще купя и нашийник с таг.
Ще проверя в Алиекспрес за някой по-евтин gps тракер. ММ работеше в Алтерко, правеха кучешки тракери. Ще го накарам да пита старите си колеги дали ги произвеждат все още.

# 461
Мари,опитах,но явно беше рано за нея.Подивя.Сега поне не усеща по нея нещата.И Зак и Фин в началото бях така.Можех да бърша пода с тях,буквално се разливаха и тежаха.След втория път вече се разхождаха без проблем с повод И Сакура ще е така.
Първият нагръдник на Сакура беше стария на Зак.От него се измъкна,когато опитах да я водя.Тогава сложих този.Тези дни ще я пробвам как върви.
Аз съм от лошите стопани Wink не ми се качват на главата.

# 462
  • София
Ще му върна старият нагръдник Simple Smile Този, с който е в момента ("заешкия") му омаля и на корема и на врата.

Оникс не понася нашийници. Дъщеря ми му го слага с една идея по-широк и той успява да си го вкара в устата. Съответно щерката полудява и пищи да съм го спасявала. Хареса един шарен с таг и ще го купя. Само да намеря време да се разходя до магазина.
После ще видя дали на моята регистрация мога да добавя нов таг.

# 463
АнМари,да не са от Стефанов ,и аз такъв поръчах.

# 464
Аз трябва да взимам трети по ред за Зак И вторият му стана малък.Когато се затопли не мисля да ги пускам в градината свободно Има едно доста високо дърво и всички мераци водят натам.Пусках Фин спокойно,преди да открие,че дървото става за катерене.

Общи условия

Активация на акаунт