Американски колеж - двадесет и пета тема

• 61 599
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • софия
Ваксинационният статус е информативен.

# 676
Здравейте, след днешната среща с колежа в zoom по повод избора на профил от осмокласниците ми възникна следния въпрос: Биология и Химия в профил Природни науки в 11ти и 12ти клас на какъв език се учат? Ако е на английски, как се справят децата с терминологията на български при полагане втората задължителна матурата, която трябва да е по профилиращ предмет?

# 677
  • София
Нямам поглед върху този профил, но за математика и физика нещата стоят така: за АК АЕ е също профилиращ предмет, така че много ученици за втора задължителна матура избират АЕ. По физика и математика ползват и български учебници и терминологията не е проблем. Немалко ученици ще се явяват на математика като втора матура, за физика желаещите са по-малко, защото нямат такова изискване от университетите за специалностите, които кандидатстват. По биология и химия може да е различно. Най-добре да се питат ученици от горните класове от този профил.

# 678
Нямам поглед върху този профил, но за математика и физика нещата стоят така: за АК АЕ е също профилиращ предмет, така че много ученици за втора задължителна матура избират АЕ. По физика и математика ползват и български учебници и терминологията не е проблем. Немалко ученици ще се явяват на математика като втора матура, за физика желаещите са по-малко, защото нямат такова изискване от университетите за специалностите, които кандидатстват. По биология и химия може да е различно. Най-добре да се питат ученици от горните класове от този профил.
Много благодаря Prizma!

# 679
Здравейте!
По-опитните майки биха ли споделили какво представлява фестивалът на изкуствата на 04.06.22.

# 680
Здравейте, има ли някой впечатления от лятното училище в колежа ?

# 681
Здравейте, има ли някой впечатления от лятното училище в колежа ?

Да, имам лични впечатления.  Синът ми не беше доволен. Не разпределят децата добре по ниво на езика. След години вече можеше да направи сравнение между колежа и АВО и твърди, че АВО е по-доброто място.

# 682
Аз пращах моето дете миналата година за две седмици. Не съм впечатлена, тази година ще пропусна.

# 683
Аз пращах моето дете миналата година за две седмици. Не съм впечатлена, тази година ще пропусна.

Условията или прогреса по езика не са ок ? Детето мина входящ тест, но все още нямаме обратна връзка а почти седмица мина, и се разколебавам вече

# 684
На мен не ми харесаха някои от изискванията - например децата да са с дълги дреги, защото навън може да има кърлежи. А моето дете ходи през август, в най-големите жеги. По езика със сигурност не е имало прогрес, честно казано за две седмици не знам за какъв прогрес изобщо може да се говори. Имаше деца от различни нива в една и съща група. Другите деца от нейния клас, които бяха миналото лято, също няма да ходят тази година.

# 685
  • София
Моите впечатления и тези на дъщеря ми са напълно противоположни на горните. Това с уговорката, че детето е било на лагер в Колежа преди 4 години, в периода между 1-2 и 2-3 клас. Нямам спомен за изискване за дълги дрехи, моята държеше да ходи с една тениска на колежа, купена от Арт феста, храната беше добра, говори им се на английски и това в началото е било стрес. Заниманията извън ученето са били много забавни  - състезания, спорт, бейзбол, опити, рисуване.

# 686
Да, заниманията извън часовете се бяха харесали и на моето дете, храната също е била на ниво. При не е имало и забавяне по отношение на комуникацията.

# 687
На нас пък цената не ни се върза за това което прелагат.
За подобна сума го изпратих на лагер с бивши преподаватели от колежа.
10 дни учене, спане на палатки, игри в басейна и др. Прибирайки се трудно превключваше  на български.

# 688
Звучи супер! Коя фирма го провежда?

# 689
Звучи супер! Коя фирма го провежда?
Native Connection.

И часовото време в колежа не ме устройваше. Няма идея защо децата свършват толкова рано.

Общи условия

Активация на акаунт