Модни консултации (Февруари, 2022) - 63

• 56 096
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
А къде точно съм споменала, че не им се радвам на тези хубавите момичета!?
Напротив, радвам им се и шапка им свалям, но за жалост от 20, 2 са хубави... и на ден минават по 400-500 пред очите ми.
Не се сравнявам, просто ми е... Абе, странна ми е тази мода.

# 106
Яна, изглеждаш чудесно, но нямах предвид дължините на полите и панталонките.

# 107
След 30 почнах да нося много повече и разнообразни неща, не че има рязка разделителна линия, че точно на 30 е станало. Единственото, което съм оставила в 20-те си години са панталони/дънки с много ниска талия (но и много висока не обичам и никога не съм).

# 108
..........................
Какво започнахте да носите когато навършихте 30? Кои елементи от 20 годишното ви аз оставихте, и от кои се въздържахте?
Хм..... като бях на 30 чувах съвети, че трябва да почна да се обличам прилично щото съм майка и не вървяло това и онова. Като минах 35 почнах да чувам съвети, че е добре да поподстрижа косата си (до кръста), защото дълго отива само на млади момичета и да се изруся, за да изглеждам по-свежо, че тъмните цветове състарявали.....Клише до клише.

Mateah е права, че като попораснеш и добиваш увереност, а не в цялото си 16 годишно великолепие да се свиваш от неудобство и да носиш тениски XXL щото разни мили дами ти казали нещо като: "Аууууу, то бива бива тяло ма чак пък толкова...."

The Catcher in the Rye, тая работа с прахта няма как да стане, щото различните възрасти тичат на различни стадиони. Самата идея за дишането и прахта е странна и предполага, че дори 15 годишните на мига трябва да се обесят, защото новата смяна току що е проплакала в родилния дом

# 109
  • Пловдив
На 30 нося каквото съм носила и на 20. Може би малко деколтетата ми намаляха, но това поради факта, че гърдите ми загубиха обема в горната си част, след бременността, а не заради годините.

# 110
За мен винаги е било важно,като застана и се повъртя пред огледалото да се насладя на гледката т.е. да се харесам отсреща. Акко аз съм се одобрила и настроението си личи, и самочувствието, и излъчването.
А иначе гледката е на 46, 158см и хм...64 кг - далече от перфектно, но с подходящо облекло изглежда чак по-млада не, но определено по-свежа и женствена.
 Като зряла жена си зная недостатъците и като не мога да направя друго подчертавам хубавите си черти . Рокли обожавам например, но нося почти един тип - такива,които подчертават,оформят талията защото талия си нямам и дължината е винаги малко над коляното защото до коляното всички поли и рокли правят краката ми да изглеждат криви, а по-дълго нарушава пропорцията на тялото ми някак.Та толкова с дължините и модата. Истината е че сега по се харесвам от на 20 год. -знам коя съм и това си личи.Нищо че вее не нося два пръста пола. Ако една жена се чувства щастлива и красива това е излъчване .Да, вижда се че не съм перфектна, но не е и нужно.Имам си пет човека дето и чувал да надяна пак ще излязат с мен и това вече ми е напълно достатъчно.
И ,дами, каквото и да облечете - усмихвайте се!

# 111
  • Street of Dreams
Не съм променяла целенасочено стила си на 30 години. Носеха се дълги дебели цветни жилетки под късо кожено яке, и аз носех. Слим дънки, кубинки. Имах кожен шлифер, шлифер на цветя и два други, уж класически, но не съм поглеждала от тогава ; дълго спортно дънково яке с връзка на кръста(къде ли отиде) , кецове, тесни поли под коляното + кубинки с платформи, големи шалове. Палто-халат, както преди и след това. Дъждобрани и Hunter boots. Блейзерите бяха излезли от мода. Предполагам, че през онази година и на 25 да ставах, и на 35, пак това щях да нося.

Къси поли и дълбоки деколтета на никоя възраст не съм носила.

# 112
  • Бургас
Аз имах малко дете на 30 и съответно се носех по-спортно и удобно.Спомням си, че много носех панталони комбат, тези с джобовете, може би са били модерни, удобни обувки.Роклите малко по-късно ги открих след 35г., а може би и не бяха така разпространени както сега.

# 113
Мини не нося отдавна, миди има 2 летни поли, но рядка ги нося. Променяла съм стила си много, нормално тя и модата се променя. Преди съм казвала много пъти това няма до го облека никога, мине някой месец, виждаш такива дрехи в магазините, почват да се срещат по улиците, вземеш че пробваш, пък се харесаш и почнеш да носиш. От много време се въздържам от крайни мнения по отношение на модата.
Харесаха ми италианките, но не бих имала смелостта да се облека като първата.

В миналата тема писах за една тревиста зелена рокля. Ще я връщам. Цветът имаше някакъв неонов оттенък и кройката беше за хора поне 10 см над моите, извивката, която е над талията ми идваше под нея, всичките набори ми се набръчкваха на корема и изглеждам като бременна, плюс миди дължина. Замислих се в първия момент за поправка, защото платът беше хубав, но щеше да си е ново ушиване.

# 114
Видях я зелената рокля, то толкова зелено няма пропускане Grinning,  стоеше супер на снимката, жалко че не е станала, хубаво е да пишат из сайтовете каква височина е модела

Като почнаха да се появяват дънките с висока талия и със сестра ми си говорим, че е абсурд да обуем такова нещо,  а сега аз нося предимно такива, че имам и панатлони и къси панталонки с висока талия и ги нося с удоволствие.

Да се чувства човек добре в кожата си е ултра важно и много хубаво. То човек се оглежда или в огледалото или в очите на любимите си хора.

# 115
За дрехите и как да се обичаме след 30 не цифрата е важна, а излъчването, което има човек. Имам приятелки на 36-7-8, които се обличат с тийнейджърските трендове, говоря за по-облечените не разголените, и изглеждат прекрасно. Наистина е важно как се чувстваш ти самия в тези дрехи, иначе какъв е смисъла да се облечеш модерно, след като не можеш да си вдигнеш главата по улиците.

За дамата по италианските улици да кажа и аз, че за мен е прекрасна. Вярно за някой циркаджийска и карикатурна. За мен е смела дама със стил, който много малко ще одобрят с нашето закостеняло мислене, както някой по-напред каза. Само, като си спомня миналото лято от една проста сатенена рокля една баба, като ме видя и направо си каза "🥴ужас", ами идеше ми да и се изсмея в лицето и да и кажа да си държи мнението за нея си, представям си как би реагирала, ако види някой със стил като италианската дама. И вярвам, че това ще е масова реакция по нашите улици.

# 116
П.П. Искам да ви споделя че скоро навърших 30 и ми е много трудно да се обличам. Чувствам се заседнала между по- младите и по- възрастните и все едно с едни дрехи изглеждам все едно се престаравам да изглеждам по- млада, а с други приличам на леля. Не мога и не мога да си изградя стил вече толкова време.
Какво започнахте да носите когато навършихте 30? Кои елементи от 20 годишното ви аз оставихте, и от кои се въздържахте?

На мен също ми е леко трудно, затова и попитах за късите поли (особено къси къси, мини)

Имах и аз този период на 20 да се обличам по-зряло от сега. Носех сака, ризи.. Сега работя със сако, риза и панталон и в свободното си време не искам да ги нося.

Но все пак много къси поли от 10 години не съм носила. Имам една, много си я обичам, не можах да й се относя, но се притеснявам да я сложа сега. Нещо подобно като дължина, без да е разръфана:

Още повече, че и модата се промени страшно много. На дискотеки ходехме с късо, прилепнало, деколтета, токчета.. Сега -дънки, тениска, кецове. Ако изобщо.

Често надничам в темата 40+. Мадамите там се обличат по-интересно от мен. Аз съм дънки/клин+блуза+боти/кубинки/ботуши зимния сезон.

За протокола - 160 съм, ~50 кг, грацилна структура. Не се възприемам с миди поли, дълги А поли, дълги до и под коленете поли. Едните ми висят странно, другите ме скъсяват (противно на логиката). Поли молив харесвам, но не се приемам с тях.

# 117
Последната близо година леко като невидяла купувам maxi dresses, както и midi skirts. За съжаление, голяма част от тях си стоят в гардеробите чакащи да бъдат облечени. Покрай налегналата ме напоследък апатия нямах никакви мераци за нещо много по- различно от дънки и пуловер. Затова и пропусках тази иначе така интересна и вдъхновяваща тема.
Факт е, че нито на 20, нито на 30 съм се ръководила от това ,какво е модерно и "връх" в бързооборотната мода. Винаги съм се придържала към по- класически и изчистени форми, както и към по- изчанчени такива, но не тип еднодневки. Като тюлените поли, например. С кеф бих облякла дълга такава с подходящи сникърси и кожено яке, само времето да се пооправи. В тази връзка- яд ме е, че изпуснах Годдессчето, но съм сигурна ,че е прекрасна.
Яна, теб те видях, чУдна си!
На 40 една жена вече е напълно наясно с плюсовете и несъвършенствата си. В същото време, често се налага да свиква с промените, които времето и ЕГН- то поднасят, без да става нелепа. В своите очи. Защото когато се чувстваш ОК в собствената си кожа, никой не може да ти отнеме "моджо"- то, което излъчваш.

# 118
Факт е, че излъчването е много важно, осанката, походката, вирнатите нагоре крайчета на устните... Не опира работата ни до години, ни до перфектно тяло.

До 30 носех стилето, на 28 си купих чифт ниски ботуши, че си бях изкълчила глезена в една дупка на тротоара, същата година си купих и маратонки за фитнеса. До 40 кубинки, дънки, тениска, кожено яке. Сега- маратонки и къси поли, като късите поли държа да отбележа, че са като показаните от Яна, а не онези описващи задника ми. Последните са ми пошли, когато са къси. Рокли, макси, мини, до под коляното, на цвята, на сърчица, на пеперудки и всякакви такива щуротии, феерични или бодикон. Цветовата ми гама не се е променила много, от моето 18 годишно аз. Обожавам бялото, много светло розовото, тук-там малко червено и дори това лято се сдобих със светло жълта рокля. Останалите цветове в гардероба са ми черно, сиво, беж, войнишко зелено. Единственото, което избягвам, когато не съм се наспала, да се разбира 9-10 часа, е черно до лицето, особено ако нямам бижу или шал/ фишу в близост, което да освежава.

пп. Помня, че за бала си исках бяла кожена рокля. Е, не намерих бяла естествена кожа, затова бях с червено кадифе, на фона на съученичките ми, които до една бяха с черни рокли. Като въшка на чело съм на снимките. Laughing

пп2. За онова кумуване, булката си избра черна бодикон рокля. Явно ще съм с онази черната, с цепките. Брошките ще освежат, но и ще блестят до булката, затова ще ги пропусна, но ще пробвам да освежа с копринен шал. Ох, ще го мисля...

пп3. Glossycherry, да не ти пука. Хората имат различно ежедневие и различни гледни точки. Обличай това, което ти се носи в момента, стига да е подходящо за работата ти и тук нямам предвид да следваш колежките си, а да ти е удобно, комфортно. Останалото ще си дойде от само себе си.

# 119
  • София
Мда, погледнах. Аз под мини разбирам микрото на картинката. Всъщност, за първи път чувам микро скърт.

Имам същата пола като горната и моята не е разръфана. Но съотношението е в полза на полата и стои добре. Мисля, че на снимката е една идея по- тясна. Т.е.хем дънкова, хем прилепнала.

Аз винаги съм си падала много по рокли. Всякаки модели, цветове. С годините започнах да си ги нося. От много време не съм слагала класически дънки, никога не са ми били любима дреха.
Не носех розово и лилаво, защото съм червенокоса. Но намерих тон, който си пасва и си нося.

Общи условия

Активация на акаунт