Модни консултации (Февруари, 2022) - 63

• 56 108
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Предпочитам повече да е прикрито, отколкото на показ.
Къси и тесни поли не нося, дълбоки деколтета - също.
Далеч по-ефектна за мен е една леко разкопчана риза, отколкото разкриващ кливидж. За дължините в долната част се отнася същото.
Има как и рокля до земята да е не по-малко изкушаваща от минижуп.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 15:20 от Аня Филипова 649504

# 121
А какво мислите за Y2K стила, сега е наводнило всички медии.

Пояснявам че е съкращение за година 2000, тогавашния стил на Бритни, Дестинис Чайлд, Парис Хилтън и т.н.

Glossycherry, всеки път като го погледна ми напомня, че съм толкова дърта, че вече съм го носила по клубове и дискотеки през 2000-ите Grinning Grinning Grinning

Майтапът настрана, но моето мнение, многократно повтаряно тук и вече сериозно писнало ви е, че модата е много "циклична" и трендовете, които са били знакови за определено десетилетие редовно се възраждат. Но през последните години това започна да става много по-често и да се "демодира" много по-бързо, за да бъдат заменени със следващите. Бърза мода, бързи печалби, непрекъснато сменящи се трендове и визии. През последните няколко години "възкресиха и стила на 70-тте (bleh!) и на 90-тте (много любим минимализъм!!) и на 80-тте (ужасен за мен лично, но все пак харесвам подплънките!!!). Дойде ред и на 2000... ако ти харесва даден елемент - заимстваш и си го вписваш във стила, ако не ти харесва - не го правиш!

Положителното е цялата работа е, че всеки вече може да се облича както предпочита без да изглежда "старомоден", защото "тълпата" вече е много шарена. И другото, много положително за мен е това невероятно смешение на стиловете, което го нямаше преди 20 години. Ако щете се смейте, но като си купувах нови обувки им търсех и специално чанта в същия цвят, в същия стил, сакън обкова да се различава дори малко. С чантите с които ходех в свободното си време не можех да ида в офиса - много различни стилове, етц, етц.

Май ти пак попита и за разликата между стила ни на 20 и 30!?!
След дипломирането в СУ тръгнах на работа - офис със скучен, корпоративен дрескод, токове, костюми, ризи - та на работа ясно, извън работа - дънки, якета, фланелки и маратонки, понякога дори поли, изключително рядко дори и къси, много често тесни. Но не съм съгласна със съфорумката, която каза, че на 20 сме изглеждали като лелки заради костюмите. Изглеждахме си като 20 годишни опитващи се да бъдат сериозни и да бъдат взимани сериозно млади жени. На 30 вече смених континента, почнах пак работа в офис и  скучната БГ версия на офисен дрескод ми се видя като нещо супер екзотично и шарено в сравнение с гръмовната сивота и асексуалност, която цареше тук (говоря за мое Североизточно село, не за Маями, не за НЙС, да се има предвид!) Извън работа - лекции, т.е. дънки, фланелки, маратонки. После забременях, родих и продължих да ходя на лекции - дънки и маратонки и дори по някоя рокля за 7-те дни в годината, която нямам 2 дребни деца увиснали по мен.

И изведнъж станах на 40 Grinning

Предпочитам повече да е прикрито, отколкото на показ.
Има как и рокля до земята да е не по-малко изкушаваща от минижуп.
Абсолютно съгласна с малкото уточнение, че на мен лично много ми отива дълго във всякакви варианти, което не е така за всяка жена. Едно миньонче с мини пола може да изглежда също толкова добре, колкото аз с миди и макси.

# 122
Като стана реч за подплънките- това е едно от нещата, които носех само на 20. Сега премахвам всякакви такива от дрехи, ако случайно ги има все пак.
Да се докараш като як мъжага в раменете- ужаст! Предполагам , че на тесни и смъкнати рамене биха вършили някаква работа, обаче са ми много неприятни и винаги ги забелязвам в облеклото на други хора.

# 123
  • Street of Dreams
Аз много се радвам, че се сдобих с няколко дрехи с тънички подплънки на раменете - много се харесвам с тях, а и нещо за мен ново и различно.
Преди не съм носила, а тези на майка ми бяха дебели и други.

# 124
Когато станах тийн този стил вече му беше минала модата и го виждах на тези, които бяха около 30 годишни (в тогавашните ми очи лелки )
Аз не съм имала поводи да се обличам строго елегантно и честно казано не искам все още. Имам доста "basic" неща в гардероба си, които обичам да комбинирам с разни графични тениски или суичъри, 50% от обувките са ми на Ванс, обичам и кубинки, кожени поли, якета...
Обичам аксесоарите, всичко което се връща на мода си го нося без притеснение, последните 2 седмици си ходя с пеперудките в косата Grinning
Но се виждам че започвам да обирам малко от вида си, и то не защото искам, а защото не искам да изглежда все едно се опитвам да изглеждам по- млада. Реално аз нося това, защото ми харесва, не виждам нужда да се опитвам да изглеждам млада, след като съм млада. Simple Smile
Гледах последната седмица един куп видеа и снимки за стила на 30, и заради това така се притесних, защото аз не изглеждам така, ама изобщо.

# 125
на 20 се стараех в работна атмосфера да се докарам сериозно, шиех си костюми тип диор с пола над коляното във всякакви цветове - освен любимото черно и трещяшо сигнални - жабешко зелено, ярко лилаво, турско синьо и ги носех смело с високи токчета и една голяма кожена цветна чанта на Лансел в ръка. И косата на кок. И дискретни бижута. Майка ми припадаше и все повтаряше да се обличам по-младежки.

И тогава и сега по дискотеки и нощни клубове с танци почти винаги нося къси рокли - така де, на такива места човек показва крака, а по официални вечерни събития рамена или деколте - кой каквото си има Grinning

По рок концерти и клубове нося дънки, кубинки или кецове и кожено яке.

The Catcher in the Rye, винаги съм носила определени нюанси на розово и лилаво, също съм червенокоса, но около мен имаше по-възрастни дами, които много ми помагаха с цветовете и изграждането на стила ми.

# 126
След 5 години религиозно носене на смарт часовници, от лятото се върнах на добрите "стари" механични. Имам добра малка колекция, която разхождам с кеф и даже ме е яд, че толкова време съм я пренебрегвала.

Забравих да уточня, че обожавам пролетта свежи и ярки цветове. Кралско синьо, тревисто зелено, портокалово оранжево, лимонено жълто. Heart

# 127
Много красив пример, Al Georgieva! Абсолютна класика!

Гледах последната седмица един куп видеа и снимки за стила на 30, и заради това така се притесних, защото аз не изглеждам така, ама изобщо.
Glossycherry, искаш да кажеш, че си намерила една или повече инфлуенсърки, които освен, че са на твоите години имат и твоето телосложение, цветотип, лайфстайл, професия, доход, интереси, живеят в твоя регион и имат вкус подобен на твоя и всички те се различават по стил от теб и това те е притеснило!?!? Wink

Моят изключително приятелски съвет е да не се "инфлуенсваш" толкова от тези дами. Техният контент е много интересен и полезен от гледна точка на това да научиш за 10 мин какво ново се предлага по магазините (и маркетингът на коя компания е навил ръкави и разпраща безплатни дрехи/чанти/обувки). Някои от тях имат и чудесно направени обзори какви нови трендове са показани по подиумите, което пак е индикация за това какво ще се появи по магазините. Но какъв трябва да бъде твоя стил и как трябва да изглеждаш ти НЕ Е нещо, което можеш да научиш от тях.  Можеш да установиш, че ти допадат много дадени примери и че е възможно за теб да ги имплементираш в собственият си стил, но дотам... всичко останало вече е въпрос на собствената ти естетика, прагматичност и платежоспособност!

PS И да, аз поддържам мнението, че дадени визии и трендове могат да процъфтяват в един мегаполис като Лондон или Ню Йорк или Токио да речем и да изглеждат не съвсем на място в ... Осло или Горна Оряховица или Майорка. Северна Италия не е Южна Италия. Москва не е Новосибирск. Всяко място си има и стилистичната специфика и въпреки, че светът се превърна в едно голямо село, все още от махала до махала си има разлика и щем или не щем се влияем, къде съзнателно, къде подсъзнателно от "съседките", освен, че се влияем доброволно и търсено и от "инфлуенсърите" Grinning

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 01:48 от Agent Provocateur

# 128
PS на Агентката ми хареса много и е абсолютно точен.Горе долу си следя някои неща не за да съм модерна, а за да си крада  някакви идейки за комбиниране . Предпочитам да видя как изглеждат определени цветове и модели, като се наложат един до друг.
Не зная дали е вярно, но съм слушала за това как на различни континенти една и съща марка продават различни неща  - някъде по-цветни, някъде по цветово изчистени, което акое така потвърждава послеписа за махалите и кварталите.
Замислих се едва сега, че чантите си винаги комбинирам с още само един аксесоар- колан или шал,или ръкавици.Обаче, не и с обувки. За сметка на това всяка по обикновенна дреха мога да пооправя само с чифт страхотни обувки т.е. обувката за мен е спешна помощ и за краен случай.Обичам много цветовете, но поединично и монохромно, а наистина шаренко си позволявам като акцент - колан,брошка, шалче,гривна,обици. Нося очила и се губи лицето ми когато съм с нещо доста шарено,а явно и цветотипа ми е такъв.Мога да нося всички цвеъове стига да не са комбинирани на куп в една дреха.А ми се иска особенно лятото да съм много шаренка.

# 129
  • София
Ето, дойде и моят ред да поискам съвет и помощ от вас Simple Smile
От Зара взех тази рокля, но вече 3 седмици я мисля с какво да нося и дали да не я върна. Тънка е, но не е лятна. Лепи с чорапогащник. Със сако ми става много строго, макар че така мислех да я съчетавам. Въобще ... хм.

Още една снимка с цветовете отблизо.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 08:26 от cvetij

# 130
Роклята е много красива и аз бих я запазила
За да не лепи можи да си вземете комбинезон / пола-подплата, които може да носите и под други дрехи

# 131
Cvetij, много красива рокля. Тя сама по себе си е прекрасна. Едни обеци или дълъг гердан в някой от цветовете ще придадат завършеност на визията. Може и с колан на кръста да пробваш, без гердана тогава.
Против “лепенето” по чорапогащника, многократно съм писала тук: пере се с омекотител. Той съдържа антистатик - ако това е проблемът. Ако е материята, то Al Georgieva е писала.

# 132
За да не лепи са писали - пране с омекотител. Бих я носила с дълга жилетка.

# 133
Тази рокля бих я носила с кожено яке.

# 134
cvetij,
Рокли ала кафтан се носят самостоятелно, най-много с някое колие и/или гривна за бижу, ако те влече.
Сама по себе си е много ефектна и не търпи връхна дреха отгоре. Избери подходящи обувки и чанта, и изчакай подходящ сезон.

Общи условия

Активация на акаунт