Любители на кучета - 126

• 31 167
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
  • Mediterraneo
Нашата купа стои винаги пълна на мястото си. Научила се е да яде веднъж дневно, не знам как и кой я е учил, взехме я така. Има си количество, което си изяжда, в никакъв случай не изяжда всичко от пълната купичка. Знам, че не е правилно и възпитателно, но е куче с изградени навици и не пречи нито на нея, нито на нас.

# 631
  • София
Roo, направи ми впечатление и на мен! Такива хора бих прибрала в дома си, честно. Сещам се как покрай американски бедствия последните години ми правеше впечатление, че не във всички убежища можеш да отидеш с куче/котка и ми се струваше, че има доста изоставени (макар че отдалеч и само на база ТВ може да греша) Sad Замислих се за културните различия, де, и ми стана още по-мъчно.
Но пък в Украйна изобщо нямат/не са популярни убежища (и те като нас), та не знам кое е по-лошо...

И на Буба седи по цял ден купата, но празна - тя си изяжда сутрин всичко и вечер просто почва да ни подсеща да й сипем пак Simple Smile Винаги е яла така, единствено на Equilibrio едни гранули отказа да хареса.

# 632
Горките хорица, как са се натоварили, дано всичко мине бързо.
И нашата купичка седи постоянно, на Роки не му харесват много гранулите , но похапва по малко като огладнее. Аз ми давам Pedigree vital protection junior, имате ли впечатления за марката? Това му е втора опаковка от 500гр.

# 633
  • Mediterraneo
Не знам колко е правилно, моята яде само една марка гранули от години. Т.е. не разнообразяваме. Давам и по няколко различни пастета на месец, да речем. Отделно яде от нашата храна, чисто месо без подправки. Има ли нужда да се старая да сменям гранулите, ако не й създават никакви проблеми, изхожда се редовно и нормално?

# 634
Трето куче гледаме с една и съща марка гранули.

# 635
Аз доколкото съм чела, няма нужда.

Ние взехме нови гранули, защото разбъркахме режима докато бяхме на село, всеки ѝ даваше човешка храна и после не искаше да погледне гранулите.

Новите я изкушиха и ги хрупа здраво (у нас сме си и няма вече неща от масата), но аз не харесвам какво се получава на изхода, освен това има доста газове, а преди не е било така.

Като ги изяде, ще я върна на Акана, надявам се да ги прояде отново, че не издържам вече на тези миризливи бомбички 😆

# 636
  • София
Тарти, ако кучето се чувства добре и изходният материал е ок, не сменяй.

# 637
  • София
Записвам се и аз с 6-месечната калпазанка Нори да подсилим кокерските редици още.

Засега яде всичко, за съжаление и от улицата всичко. Постепенно преминахме от Роял Канин на Брит.
Не сме я къпали още, но съм купила шампоан да имаме, когато дойде ред.
През деня си спи в нейното легло, но вечер спи при нас в леглото в краката ни.

# 638
Марли го храним с гранули на Хилс, дневната доза я рзделме на два пъти, сутрин и вечер. Изяжда на момента всичко, лакомник е. Сега обаче е от няколко дни на диетична храна, защото му се раздразниха червата и имаше доста меки изпражнения с малко кръв. В клиниката направиха тестове, кръв му взеха, всичко нормално, явно е механично раздразнение, постоянно яде клечки, пръчки, един стол  дървен беше подхванал вкъщи..
 За спането, спи си в леглото до нашата спалня, но сутрин като се събуди, се качва в нашето легло да се гушка и глези. 😍 И при "сестра" си ляга понякога. 🐶
Много сладка Нори❤️

# 639
  • тук-там
Скрит текст:
SeaHorse, ще помоля да се възъдържаш от квалификации и да общуваме възпитано в темата. Може ли?
На ръба съм да ти отвърна със същото като твоето и не мисля, че останалите го заслужават. Нека и двамата спазваме добрия тон.
Re, и ние имаме друга аларма, разбира се. Но и малката такава дава своя принос; нищо, че вика от радост - те крадците няма да знаят Grinning А от бебето сигурно все пак биха се стреснали също, ако ще и с играчка в уста да им излезе Grinning

Къде не спазих добрия тон? Виждам, че постът го няма. Добре. Но не виждам, как някой се засяга от това, че ако се спи с три кучета и три котки, в стаята ще е мръсно и миризливо.
Да знаеш, че не съм те репортнала аз Simple Smile Но ето доказателство, че просто не е добра идея тук да окачествяваш като "тъпо", мърляво или каквото беше там. Добре дошъл си, ако имаш нещо да си кажеш, но нека спазваме приличие.

mtz, разсмя ме с този таралежко Grinning ще го покажеш ли страшника?
Ето го страшника и играчките извън кутията (мислят си, че са ги прибрали в нея Simple Smile)

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 22:12 от mtz

# 640
  • Пловдив
Вижте магарето в целия му блясък

Ушите не ми работят...

Изпълнение на команда Погледни ме...

# 641
  • София
Как процедирате с консерви?( тези, които дават).Някак ми се струва тъжно да яде  храна с един  вкус.( обичайните гранули).ПОнеже съм нова "кучкарка" и съм като  майка  неопитна с бебе- влизам в магазина, гледам с любопитство и се изкушавам да  взема нещо  интересно( понякога не знам дори какво е). Та- иска ми се от време на време да давам  консерва или пауч.Дали като при бебетата трябва да се въвежда смесено, да се гледа за реакция и т.н.... СЛожна работа  се оказа и  ми създава стрес Simple Smile   Какви консерви  бихте препоръчали? Марси  ще стане на 5 месеца след няколко дни.Успешно  преминахме от сух роял канин джуниър на по-хубавите планет пет пъпи. Ама са само с един вкус.Подавам през деня морков, краставичка, банан...

# 642
  • Пловдив
sssani, при кучетата постоянната промяна на храната не е препоръчителна. Рязката смяна може да доведе до стомашни проблеми.
Намирането на добра суха храна, която кучето яде с желание е добър вариант. Консервите са допълнение по принцип. Аз храня до 4 пъти в седмицата с консерва, а останалите 10 - гранула. Рядко давам човешка храна - за награди и понякога от масата (много грешно от моя страна).
Други хранят със сурово месо БАРФ и са доволни. Но за целта трябва голям фризер за съхранение.
Има тема за сухата храна за кучета, но там има и доста полезна информация и за другите типове хранене.

# 643
Не е нужно да е чак толкова голям фризерът за съхранение на барф. Едно чекмедже отделяме (вярно, най-голямото) - стига за 2-3 седмици, в зависимост от разгасовките. В единия вариант са пресовани пликове с правилна форма, събираме наредени 18 кг., в другия са тарелки - с тях събираме малко по-малко.

# 644
Иланг 😂😂

Изпълнение на команда Погледни ме...

Общи условия

Активация на акаунт