Любители на кучета - 126

• 31 185
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
Моята хубостница се скри под леглото и не излезе оттам два дни - пъхнах й там паничките с гранулките и водата и я оставих на мира, само й подпъхвах разни вкусотийки за "добре дошла". Накрая сама си изпълзя, залепи се за мен и оттогава няма отлепяне. Smile
Нашия Роки като го взехме го сложихме първо на килима в хола и той няколко дни обикаляше само на килима и не напушскаше очертанията му Grinning

# 586
Докараха ни Лори със зоотакси, беше пътувала 7ч.Ужасно жална и мръсна беше милата...Тя, преди да я намери организацията,, Грижа за животните Кърджали-доброволци"- си е била бездомниче.И от буса, директно в банята.Бяха ми пратилни специален медицински шампоан, имаше кожни проблеми...Не мисля, че се стресира.Беше абсурд да не я изкъпя...

# 587
  • София
На фона на стреса от промяната, да седнем да се кахърим за едно 5-минутно къпане... ще е просто част от целия стресов ден на палето. Не са от стъкло, все пак, къде по-стресиращи неща има да им се случват (Буба на стари години с лисици се наложи да заживее...).
Буба спа сама в хола, на собствено легло някъде към месец. И после ММ развали дисциплината и от тогава спи при нас. Според мен има голяма разлика дали възпитаваш той териер или овчарка - едното и да е глезено или невъзпитано, няма как да навреди някому, дори случайно да го изпуснеш от поглед. Мен лично ме е яд, че като бебе Бубичка спа сама и плака - ненужно беше, така или иначе леглото си го научи като свое място с команда "място", спокойно можеше да спи при нас още отначало. А за мен кучето не е войник, то е приятел и изобщо не държа да доминирам над 4-килограмова мръвка с уши Simple Smile Ако беше голяма и се налагаше да доминирам за доброто и на двете ни - разбирам; но над нашата душица - цъ, тя и без това постоянно опитва да ни ощастливи и да е послушна.

# 588
  • Варна
Мммдаааа, моите келеши са невъзпитани и спят с нас, Божеее, боже, боже.

# 589
И моето спи при мен, не знаех, че не трябва.....

# 590
  • София
Тони, така е. С малко куче е по-поносимо и да не е като войник. Ако те ядоса, буквално можеш да го занесеш до другата стая. Проблем е ако навън не слушат или ако се налагат над децата.
С големите не е така с изнасянето 🤣, а и аз едвам ММ търпя в леглото си.

# 591
За спането по леглата въобще не иде реч кой възпитан и кой не. Днес точно четох коментар, как куче ляга в леглото на мястото на мъжа като стане човека да пика и после не мърда и ръмжи и тръгва да го хапе. Ето за това се дават съветите първо кучето да се научи къде му е мястото, а после когато сте сигурни, че няма да има проблем може и да се катери навсякъде из мебелите. Кучето от коментара беше питбул и никак не е безобидно това, че ръмжи и иска да хапе като се опитва човек да го свали от леглото. Ако е пинпер, чихуа или от този род, нали взимаш и го сваляш, ама 40 кила куче, което ти се зъби си е хем трудно хем рисковано.
Venuslava не е въпроса до трябва и не трябва. Всеки си знае кучето и преценява от кога е момента да сподели леглото си с него. И аз спя с моите.. Е малко трудно, че заемат цялото легло у за мен място няма, ама ги разбутвам и размърдвам за да се наместя и аз 😁 Но въпроса е, че нито едно от двете не реагира агресивно на това, че им развалям рахатлъка. Има случаи ги карам да слязат за да си легна първо аз, пък те мен да се наместят и никое не протестира.
Моите и на главата им давам да ми се качват, ама и двамата са минали през това, че легла и дивани са забранени за тях в бебешкия и младежкия им период.
За къпането, ако кутрето е вътре на топло не виждам каква е драмата да не се изкъпе. Макс съм го изкъпала първия ден, Вивата по късно, че нали и беше излязло дебелото черво и не смеех много да я закачам.

# 592
  • София
Точно Сиви. И моето се качва по диваните, но след период, в който научи, че е там, ако разреша и като кажа да слиза, слиза.
Леле, как спиш с Вивата и Макс. Те са колкото моето прасе, а аз спя като морска звезда 🤣.

# 593
  • Пловдив
Мен единствено пък дребосъци ,невъзпитанитани ,защото нали са "малки" и "безобидни" ,са ме хапали. Дори и една булонка,която уж много добре ме познава такава дупка ми беше направила ,че целия коридор на приятеля -собственик стана в кръв.Пък да не говорим за безкрайните примери, когато кучета най-демонстративно пикаят по легла и дивани,защото са били гонени от там по някое време. И пак предимно "дребосъци".

# 594
  • София
Сиви, признай си - леглото ти е от стена до стена и релно нямаш под! Grinning

# 595
Рила също демонстративно пишкаше на леглото като я оставяхме сама. Видя, че не й минават номерата, и спря.
Вече се научи също, че през деня може да се гушкаме на леглото, да играем, но стане ли вечер и загася ли лампата, мястото й е в нейното легло отсреща. В неделя бях сама и я взех да спи до мен. ММ много кипя като разбра, защото мислеше, че ще се научи и ще се опитва да се качва през нощта при нас, но нямаше такова нещо. Явно вече сме заявили нашата позиция достатъчно ясно Grinning

# 596
  • София
Джинката спи на коридора - не е заслужила още да спи при мен в стаята, камо ли в леглото ми, не и преди да разбере, че нощем се спи, а не се играе, за незатвърдените хигиенни навици въобще да не споменавам. Като порасне и поумнее - ще преразгледаме правилата.
Но и позволих да седи до мен на канапето и тя моментално се нанесе тук с цялата си "покъщнина" - недогризани кокали, топки, любимото пате, въжето за дъвчене и т.н. Периодически разчиствам, включително и от нея самата - като забрави какво се гризе и какво - не. Satisfied
Далече не всяко куче има доминантен характер и се стреми да се наложи над стопанина си - има и такива, разбира се, и там трябва да се действа безкомпромисно, но да ревеш команди и тръшкаш по гръб някакво пале, дето върти опашка, е смешно. Създаването на връзка между кучето и стопанина е най-важното нещо, което трябва да бъде постигнато, докато кученцето расте - това постигне ли се, после всичко е много по-лесно и то те разбира без команди, даже и без думи. В това е и удоволствието да имаш домашен любимец - поне според мен.

# 597
  • София
Аз съм съгласна, че голямо куче трябва да е абсолютно наясно къде е в йерархията.
Ние сме златната среда - спи си Капоне в неговото легло, но сутрин призори идва да се постопли за малко и пак си довършва съня в неговото си местенце. За жалост е почти постоянно на повод, защото не е научен/възпитан. Първите години не е бил с нас, и оттам нямам идея какви ще ги свърши, ако е без повод. Много е шумен по Неговата улица, оттам нататък млъква, но лае срещу големи кучета; това лекинко се  коригира с кастрацията, ама си е кресльо. Добре, че вкъщи думата му не се чува, освен като се звънне на вратата, че иначе незнам как щяхме да се погодим ...

# 598
За спането по леглата въобще не иде реч кой възпитан и кой не. Днес точно четох коментар, как куче ляга в леглото на мястото на мъжа като стане човека да пика и после не мърда и ръмжи и тръгва да го хапе. Ето за това се дават съветите първо кучето да се научи къде му е мястото, а после когато сте сигурни, че няма да има проблем може и да се катери навсякъде из мебелите. Кучето от коментара беше питбул и никак не е безобидно това, че ръмжи и иска да хапе като се опитва човек да го свали от леглото. Ако е пинпер, чихуа или от този род, нали взимаш и го сваляш, ама 40 кила куче, което ти се зъби си е хем трудно хем рисковано.
Venuslava не е въпроса до трябва и не трябва. Всеки си знае кучето и преценява от кога е момента да сподели леглото си с него. И аз спя с моите.. Е малко трудно, че заемат цялото легло у за мен място няма, ама ги разбутвам и размърдвам за да се наместя и аз 😁 Но въпроса е, че нито едно от двете не реагира агресивно на това, че им развалям рахатлъка. Има случаи ги карам да слязат за да си легна първо аз, пък те мен да се наместят и никое не протестира.
Моите и на главата им давам да ми се качват, ама и двамата са минали през това, че легла и дивани са забранени за тях в бебешкия и младежкия им период.
За къпането, ако кутрето е вътре на топло не виждам каква е драмата да не се изкъпе. Макс съм го изкъпала първия ден, Вивата по късно, че нали и беше излязло дебелото черво и не смеех много да я закачам.
Е, вече ако е по голямо куче,да, трябва да си знае мястото. И ние имаме питбул, седя вътре докато не му биха ваксините и айде на двора. Иначе мойта имитация на пинчер, дори място не заема. Иначе да го похваля, като чуе някакво движение и почва да лае, а какъв писклив лай има : joy: Прай се на пазач Joy
До сега не правил поразии по леглото.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 14:12 от Venislava Todorova

# 599
  • СИ

За спането по леглата въобще не иде реч кой възпитан и кой не. Днес точно четох коментар, как куче ляга в леглото на мястото на мъжа като стане човека да пика и после не мърда и ръмжи и тръгва да го хапе...

Моля?! Ще ме ръмжи и опитва да ме хапе куче в собственото ми легло?

Общи условия

Активация на акаунт