Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 598
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Приятна неделя на всички, аз съм надула оркестър АЦ/ДЦ , в листата следват Hard Rock Road Trip Songs и си мечтая за топло време и пътешествия.

Ох, направи ми деня. 😂 Аз си гледам календара и мечтая също.

Скрит текст:

Ние се борим с обратното на мухъл. Два овлажнителя работят постоянно и всеки изпарява по около два литра вода на ден и влажността стига най-много до 46. Много е сух въздухът.

Какво слънце? Тук вали и е мрачно. 4 градуса.

Радвам се, че съм се разсмяла, но на мен хич не ми е до смях, като се сетя, че билетите за вокално инструментална група Найтуиш и Ерик Клептън отлежават в шафа и чакат безковидни времена.
Взех билети за "Кафе с претенции" с Юлиян Вергов, надявам се и те да не отидат в склада.

Това за овлажняването, не се бях сетила. Благодаря за идеята!

# 271
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, питай детето.
Моят не се вълнува от такива неща, даже за първи клас не искаше да си избере раница, аз я избрах.
Толкова му хареса, че още си я ползва. Нова ще купя когато поиска. Но да кажем в училището където е, динамиката е малко по-различна, там им “позволяват” да са индивидуалисти и никой няма да му се смее за раницата. Той каза, че има и други с такива раници.

При нас не само духа, а и вали.

# 272
Детето иска ли нова раница? Синът ми искаше.

# 273
  • в сърцето на един мъж...
Тук духа, ще отнесе блока Sad  Ужасно време Sad
Аз нямам желание нищо да правя, вероятно ще си догледам втори сезон на сериалчето. Много ми хареса, препоръчвам, за майки с тийнове, много е хубав, може и с децата да се гледа - Sweet Magnolias

# 274
  • München, Deutschland
И тук духа от вчера, обърнало е столовете на терасата (леки, но все пак с метални рамки), завързахме чадъра за слънце на второ място, да не останем без него...

Не можах да се включа снощи, но за който е пийвал снощи или пък отпочва днес, позволявам си да кача няколко снимки от снощната вечеря с вино. Копирам коментарите, които писах за една фб група и слагам всичко в скрит текст, за тези, на които не им се чете и гледа.

Скрит текст:
Отчитам се с вчерашната вечеря, защото покрай дълги работни дни, почти не успявам да снимам. Имаше и тайландска супа с White tiger скариди и кокосово мляко, която остана без снимка.

И така, студените предястия:

Номер 1:

Пушена сьомга, 2 вида коктейл скариди - с Хой Син сос (по азиатски) и натюр - с лимон и кокосово масло, маринована аншоа, яйце, авокадо, цветни чери домати, босилеково олио

Номер 2:

Брускета с бутер тесто, маслинова тапенада   в стил Ница по Alain Ducasse (маслини, аншоа, каперси, риган) и три вида чери домати

-------------------

Към това поднесох любимо бяло вино от региона на Poilly-Fumé - в долината на Лоара, известен с прекрасните си совиньон блан вина. Вкусът е силно изразен, но типичен за совиньон блана. Лично за нас, преобладаващите аромати бяха на бъз, зелени треви и пушек. Типичната цитрусова нотка (грейпфрут) не е така застъпена като при други совиньон бланове, а е по-скоро далечен аромат.

-------------------

Добавихме и мус от авокадо за разядка, както и един мой коледен подарък, който отдавна исках: сирене Tête de Moine с прилежащия му нож

-------------------

За мен в кухнята продължава да няма нищо по-уникално от френския стил и вкус и макар че в случая съм с малко фюжън меню, че ме мързеше да готвя, винаги си ме тегли натам...

За снимките - не стреляйте по пианиста... Не умея и не обичам да снимам, много трудна наука е фотографията за мен, така че каквото стане с телефона.

# 275
Детето иска ли нова раница? Синът ми искаше.
От 3 кл е заискал. Ама той много неща иска.
chrissy изглежда много вкусно. Аз търпение нямам за такива пипкави неща.

# 276
  • München, Deutschland
Аз търпение нямам за такива пипкави неща.
Тогава няма да показвам с какво сервирах следобедното кафе днес, щото там наистина си беше занимавка. 😃

# 277
криси страхотно. дъската за сиренето много ме впечатли. как я прибираш в хладилника – сигурно има капак.

# 278
  • München, Deutschland
Да, да, точно, има капак с дупка в средата. Въртящият се нож се издърпва нагоре и маха (личи си на снимката), а останалото сирене се покрива с капака.

# 279

Тогава няма да показвам с какво сервирах следобедното кафе днес, щото там наистина си беше занимавка.

Ойойойойой! Борти веднага я записвам на един бърз курс у вас! Мъжът ѝ плаща - надуй му сметката! Браво, Криси, за труда и желанието.

# 280
chrissy, wow! А как изяждате толкова неща и то за вечеря?! Smiley Аз след първото предястие ще съм аут. Grinning

#Reina, едно е да иска някаква играчка например, друго е да иска нова раница за новото училище. В стария клас на детето някои деца си подносиха новите раници още в края на 4-ти клас. Някои защото вече бяха много огромни за старите. Joy

# 281
chrissy, нямам думи!
Предполагам, на вкус е било също толкова хубаво, както и на снимки.
Респект!

# 282
Chrissy, браво!
Аз не искам да чувам за готвене и ядене. Само салата ще направя, мъжът ми да си пече каквото иска на скарата.

# 283
chrissy, цялата тази красота без повод ли е?
Много е уютно, бутиково! Браво!
Благодаря, че я сподели и с нас Hug

Днес не съм си подавала носа навън. Брули брутално.

# 284
Криси възхитена съм от желанието и уменията ти! Браво, че не си скръндза и сподели с нас! 😇🙃

Зигуу ,той какво ще прави сам?😆
Ще опищи  света за мен😂
И каквата съм смотанячка в кухнята 😂дори и да науча нещо как ще го изхранвам с този грамаж?!? Той яде за трима! Аз продуктите в кила ги смятам 😂

Общи условия

Активация на акаунт