Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 502
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
За градът имах предвид в БГ. За доставчик Б1 е достатъчно, Б2 е вече Ехе-ехе. Хубави пари взимат към настоящият момент. Нужно е да вдига сам до 30 кг, мисля че. Не много често има 30кг пакети, но не е и като да няма - предимно пълни са бусовете на ДХЛ с обувки и парцали. Ти най-добре няколко месеца вкъщи с децата, че ще е шок за тях. Ако толкова ти се работи, пак с Б1 можеш в някоя кухня мини джоб да почнеш, няколко часа дневно, няколко дни седмично, колкото да изкарваш там 600-800 евро, да се чувстваш човек.

Не съм разбрала, че става въпрос за БГ (в София сме), благодаря за информацията.
Иначе определено първите месеци ще съм вкъщи с децата.

# 586
Soft Click, бързо оздравяване ! Flowers Four Leaf Clover

Bo0o, ако ДГ означава детска градина, е добре, има потенциал тук за теб. Търсят се постоянно възпитателки в детски градини и занимални.
Имам позната, която в България е била детска медицинска сестра, направи тук набързо един Аусбилдунг за детска възпитателка и сега е в детска градина, много е доволна, направи добра кариера, намери хубава позция в Мюнхен.
Немският можеш и тук да го усъвършенстваш, ниво Б2 за аусбилдунга ще ти е достатъчно.

Бибит, при сина ми имат за Николаус и за св. Валентин такава поща. За Николаус е получил 3 писма, но чак вчера ми каза, като ми показа само едното. Крие ги. Joy

# 587
Оказа се, че е имало позитивно дете в четвъртък когато пуул теста излезна положителен, но не е дошло на у-ще просто. Ваксинирано е. Стои до моето дете на чин, но моето не е в карантина. Вече не важало това за съседно стоящи да са под карантина. Изтървах му края.
Бибит нещо подобно сме имали и ние в у-ще. Има тръпка.
DoppelT не съм срещала, но аз съм отскоро тук.

# 588
Ха Наздраве, на всички Wine Glass ! Надявам се, се насладихте на хубавия ден, днес!

Първата част на филма ми хареса, от днеска по кината тръгва и втората част на °Завръщане° , саундтрак:  https://www.btv.bg/za-btv/spetsialno/broeni-dni-predi-premierata … ta-kam-filma.html

Гледам културната програма започва бавно да се възвръща, дано да има повече възможности за театри и концерти тук в немско!

# 589
Първата част беше приятна.

След спор какво да гледаме, аз отстъпих, защото ми се спи и мъжът ми се настани да гледа нов сериал "Властелинът на пръстена". То обаче било трейлър само. Сериалът почвал на 2 септември. Реакцията беше безценна.  😂

# 590
Бибит, напомни ми за веселата поща, която си правехме като ученици преди Нова година. Една кутия от обувки, облепена с шарена хартия, стоеше на кетедрата на класната ни. В нея пускахме картички за съучениците си. Още си ги пазя.

# 591
Кутия за обувки декорирахме с красиви картинки за колекцията ни със салфетки. Пазим я, при сестра ми. Неотдавна я беше показвала на сина си, било му много интересно.
Голяма радост бе да намерим хубава салфетка, да я обменим за друга, да ни подарят от някой, пътувал в чужбина. Събирахме няколко години, като си гостувахме с приятелки и съученички, често беше част от програмата за гостуване. Я да покажем, я да разменяме.

# 592
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тази чак и долния слой разменяхме...
Аз бая голяма кутия имах, незнам къде е.
Синът нищо не събира, освен диско оборудване. Салфетките са тихи 🤣

# 593
И аз събирах салфетки. Joy И обвивки от шоколади. Laughing
Дребното може да се каже, че събира Лего. Scream

То обаче било трейлър само. Сериалът почвал на 2 септември.
Joy

# 594
И у нас е пълно с лего и фишертехник
Чудя се след някоя и друга година какво ще ги правя всички тези неща.
Едвам се оттървах от плеймобилите, 3д пъзелите, динозаври, дракони и някои космос сетове.
Сега са ми наред влакчетата Томас и то в огромни количества с влакове, релси, гари, мостове и какво ли не.

# 595
Плеймобил не завъдихме, само малко подарени. Обаче имаме много влакчета Брио, че и Лего влакове. И аз се чудя какво ще ги правим. Ще подарявам насам-натам сигурно. Само да ми дадат зелена светлина. Обаче последно собственикът ми каза, че трябвало да пазим всички играчки за неговите деца. Laughing

# 596
Оле наследство.
Да и нашите лего влакове , но за тях мисля някъде в бъдещето. Защото моите и 3 мата на всякаква възраст се занимават.
В момента Томас ми е главоблъсканицата.

# 597
  • Germany
У нас най големият ми проблем бяха камионите на малкият. Големи и всичките до един най-любими Simple Smile Преди няколко месеца кандиса да подарим половината на приятелско дететнце, но пак има доста в мазето. Другият проблем са моите и на големият пъзели. Тях мисля да ги пусна за подаряване в групата на градчето ни.

# 598
  • В страната на мечтите
Мони, ако не се появи желаещ на местно ниво, аз съм кандидат Heart Eyes Обожавам пъзели, щерката явно се е метнала на мен и показва заложби в тая посока.

По мое време салфетки не се събираха, но разменяхме едни миришещи листчета с картинки....Голяма тръпка беше.

# 599
Аз колекционирах сапуни дълги години, имах над 400. На приятелката ми таткото беше международен шофьор, най-хубавите ми сапуни бяха от нея. И до ден днешен имам слабост към сапуни, макар отдавна да не ползвам твърд сапун - душ гел за къпане и течен за ръцете. Но не пропускам да купя някой и друг хубав сапун, който слагам в чекмеджетата с бельото ни. После ги нося  за подарък на големия ми син в България, той единствен в нашето семейство използва  сапун.
Моите синковци колекционираха играчките от яйца, друго май не са.

Общи условия

Активация на акаунт