Много чин-чин и много Интернет в 227-ма НЕМСКА тема

• 21 511
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Наздраве, момичета и Зиги! Cocktail

Да ви кажа, по темата, пуснал съм покана-молба на DoppelT да се върне у форумО и по-скоро у темата, да не бъда сам мъж. А дано се появи юнака. Че и пиЧие ми "дължи". Щеше да черпи едно време и така остана, гледах го по Кьолн, па не писа. Joy

# 571
  • München, Deutschland
Аз знам, че имаше за кратко такъв потребител тук, но примерно м.г., не го знам отпреди, може би в различни теми сме били, преди да ни събере тази.

# 572
Папурче, за сканиране е рано. Пеи нас процедурата беше следната - пратиха ни писмо с код за повторен  пср тест. След това ни пратиха писмо за статуса на оздравял и с това писмо се ходи до аптеката за дигирализиране и чак тогава се сканкра в приложението на телефона.
Да го минавате кошмара и да забравите за болести!

# 573
Аз знам, че имаше за кратко такъв потребител тук, но примерно м.г., не го знам отпреди, може би в различни теми сме били, преди да ни събере тази.

Да, за кратко беше в тази тема, у форума - отдавна. Останах с впечатлението, че беше харесан за компания тук - той е и много свеж, нищо общо с някои от мъжете, които пишат из форума... та, реших да не ви лишавам от компанията му и да пусна едно намигване, па да видим!

# 574
Много благодаря за бързите отговори, дали някой би могъл да ме насочи към добри учебни центрове в България за немски език, тъй като нямаме познати които да са изучавали немски. Единствено за Гьоте институт се сещам и той ни е като вариант, също и кое ниво в хубаво да се изкара за да може спокойно да си започнем работа?

# 575
Зависи от работата. Б1-Б2.
За кой град става дума? Език онлайн да се учи не е за всеки. Най-добре присъствено и интензивно.

# 576
Папурче,
От аптека се издава сертификата за genesen-като при сертификатите за ваксина, които не са издадени от личния лекар.

# 577
  • München, Deutschland
Много благодаря за бързите отговори, дали някой би могъл да ме насочи към добри учебни центрове в България за немски език, тъй като нямаме познати които да са изучавали немски. Единствено за Гьоте институт се сещам и той ни е като вариант, също и кое ниво в хубаво да се изкара за да може спокойно да си започнем работа?
За Гьоте институт и от мен един глас.

За необх. ниво на немски трябва да кажеш специалностите и позициите горе-долу (т.е. дали ниво изпълнител или примерно от високи мениджърски позиции искате да намерите нещо аналогично тук). Също и като работа какво си представяте. Давам пример със себе си: инженер съм и да кажем бих могла да работя (нарочно подбрах варианти, при които много варира нужното ниво на език):

- CAD-конструктор - с ниво Б1
- програмист на машини - пак с Б1
- развойна дейност / проджект мениджмънт - с ниво С1 или С2, според мениджмънт нивото
- procurement на техн. продукти, примерно със сключване на договори и проверка на тръжни документи - с ниво С2

Много различни са необходимите познания, така че малко детайли ще трябват. 😃

# 578
Зависи от работата. Б1-Б2.
За кой град става дума? Език онлайн да се учи не е за всеки. Най-добре присъствено и интензивно.

За работа, не сме мислили точно каква да е, нямаме висше образование и двамата сме със средно моето е средно-специално със допълнителен сертификат, защото завърших хранителния техникум (но не държа да работя в тази света), неговото е туризъм и счетоводство, но не го практикува, в момента в България работи доставчик, а аз работя в ДГ.
Така, че искаме да научим немски до толкова че да се справяме по институциите и на работното място. Пак казвам не сме с големи претенции за работа.
Иначе ще сме в Швандорф.

# 579
За градът имах предвид в БГ. За доставчик Б1 е достатъчно, Б2 е вече Ехе-ехе. Хубави пари взимат към настоящият момент. Нужно е да вдига сам до 30 кг, мисля че. Не много често има 30кг пакети, но не е и като да няма - предимно пълни са бусовете на ДХЛ с обувки и парцали. Ти най-добре няколко месеца вкъщи с децата, че ще е шок за тях. Ако толкова ти се работи, пак с Б1 можеш в някоя кухня мини джоб да почнеш, няколко часа дневно, няколко дни седмично, колкото да изкарваш там 600-800 евро, да се чувстваш човек.

# 580
Значи позната се върна от ски в Австрия и било много трудно да получи вечеря в работещ ресторант. Нямали изобщо персонал. В следствие на короната. При нас в града нямаше в събота места никъде, но явно курортите още не са тръгнали както трябва.
Т,е, работа по специалността има доколкото разбрах.

# 581
Това че няма места, не значи че има персонал. Персоналът си би камшика, заради Ковид, и ся не иска да се връща.

# 582
да. сега се е преквалифицирал в нещо .
но в Австрия имаше и друго. Доста от персонала им бяха сърви и хървати и т.н. може сега д аси им е по-добре по къщите

# 583
Набързо наминавам да кажа честити празници, не знам кой на какво набляга.
И наздраве с чашка розе!

# 584
  • Немция
Ние бяхме на тъмна бира днес Laughing, ама така ни дойде отвътре.

Големият син ми разказа днес какво организират в училището им по случай Свети Валентин. Миналата година не съм го разбрала, бяха в локдаун, а по-миналата едва ли го е регистрирал. 😁
Прави се Валентинска поща, между 31 януари и 4 февруари се събират по желание картички в плик с името на получателя, в една кутия в коридора на училището. Днес няколко ученика разнасяли писмата лично до ученика с една роза към всяко писмо.
При големите имало доста с рози в междучасието😀.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 23:20 от Бибит

Общи условия

Активация на акаунт