За една красива Коледа

• 53 845
  • 459
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Аз лично ще се любувам на произведенията си Simple Smile А и нищо не ми речи да си добавям нови и нови... Simple Smile

# 76
Направих нещо и бързам да покажа:

# 77
Направих нещо и бързам да покажа:

Супер са, от какво ги направи?

# 78
# 79
Технологията е от Art Attack   

И малко препоръки от мен, ако някой реши да ги прави:
- използва се PVA лепило - такива са някои лепила за дърво, включително и Ц200, но има и по-бързо съхнещи;
- преди да спукате балона се уверете, че не е залепнал за конците, защото иначе топката ще си загуби формата;
- преждата, която аз съм използвала е букле, затова конецът изглежда леко накъдрен.

# 80
момичета, страхотни неща сте направили  smile3501
аз за съжаление, само снежинки от хартия мога да правя, но не се сещам какво да ги правя, освен да ги налепя по прозорците  Thinking ама после не ми се чистят прозорци  Embarassed
аз още никъде не съм видяла коледна украса да продават, но ми се иска да си купим тази година хубава изкуствена елха. имате ли идея как вървят цените им?

Последна редакция: вт, 14 ное 2006, 15:51 от herelina

# 81
  • София
Поздравления, момичета!!! Запалихте ме за каузата  Joy Но само през уикенда май ще имам време, защото съм до късно на работа вечер и нямам сили.....
А украса продават вече в големите магазини. Ние в неделя пазарувахме в Кауфланд - имаше изкуствени елхи от 10 лв до 30лв. Но това, предполагам е само началото Laughing. Като си представя какви хубави празници идват.....

# 82
Не съм още съвсем подготвена за снимки. Имам много неща, които са на етап - работен. Но не мога да не споделя с вас този пластелин http://images12.snimka.bg/001532659.jpg. Той е от магазин за 1 лев и е самосъхнещ. От него правим различни фигурки и дори малки композиции. Това са новичките, те още съхнат. Ако не ги суша на парното или в печката съхнат за 2-3 дни. Иначе от няколко часа до един ден. http://images12.snimka.bg/001532662.jpg С тях декорираме свещници, венци и малки борови клонки.
А от хартия правя такива фигурки. http://images12.snimka.bg/001532663.jpg Може още да се направят Дядо Коледа, снежни човеци и ангелчета. Или каквото ви хрумне. А 7 еднакви снежинки, щипнати с телбод и отворени така изглеждат направо страхотно. Ще покажа след няколко дни.

# 83
  • София
Технологията е от Art Attack   

И малко препоръки от мен, ако някой реши да ги прави:
- използва се PVA лепило - такива са някои лепила за дърво, включително и Ц200, но има и по-бързо съхнещи;
- преди да спукате балона се уверете, че не е залепнал за конците, защото иначе топката ще си загуби формата;
- преждата, която аз съм използвала е букле, затова конецът изглежда леко накъдрен.

Идеята е страхотна,само да попитам готовата топка в какво се овалва на края,че не ми стана ясно. newsm78

# 84
Прилича ми на брокат  Thinking
И аз ще пробвам. Могат да се налепят и по-едри брокатни фигурки ( има разни звездички, като онези в лаковете), мъниста, отгоре може да се закрепи пандлека, разни ситни изрезки от гланцова хартия...

# 85
Според мен може да се ползва някакъв брокат, дребни лъскави мъниста, натрошени стъклени играчки за елха, дори и захар. Може също да се напръска със златист или сребърен спрей.

# 86
  • София
Ати, имам въпрос за топките с конците. Ако използвам це200 за колко време изсъхва едната половинка на балона с конците, за да мога да обърна и да направя другата. И вобще колко време отнема долу-горе? И как така балона не се залепя за конците?

# 87
Когато намокриш конците, изцеди ги и изчакай 10 минути леко да засъхне лепилото. След това започни да ги нареждаш по балона, но без да ги притискаш. Идеята е да приемат формата му без да залепват. Когато едното полукълбо на топката е готово, трябва да изчакаш около 2 часа, за да се втвърдят конците. Със сигурност все някъде преждата и балонът ще са слепнали. Трябва внимателно да се отлепят - аз използвам един молив, с който притискам на различни места през дупките балона. Тогава обръщаш топката и редиш другото полукълбо.
Пипкава работа е и малко цапаща, но в името на красивата Коледа не се отказвайте Grinning

# 88
Eй това правих миналата година:

(таз година ще го сдобия с ръце и крака)

# 89
Не успях още да разгледам нещата на всички, но много харесах на Ати топките... много хубаво и естествено изглеждат.
На калпазанка светещият параклис също е много ефектен... отивам да разглеждам нататък.
Рефлекс, чудни са тези телени орнаменти!

Общи условия

Активация на акаунт