Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 980
  • 806
  •   1
Отговори
# 165
Голямото ми дете вече година и половина е с такъв, та даже и аз се е налагало да спя на него и за мен е чудесен.
https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/children … revatche/30339392
Подкрепям горното мнение и определено бих избрала Икеа, пред марки като Pierre Cardin, например(виждам, че повечето се прехласват по техния бебешки).

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 17:08 от Г-жа Шантал

# 166
В момента използваме столчето и приставката за новородено, но няма люлеещ механизъм.
Има две нива - легнало и полулегнало положение.

Момичета, за столчето за хранене Stokke tripp trapp имам въпрос - то се използва без масичка за детето за разлика от другите столчета и бебето яде на масата, правилно ли разбирам от снимките? В момента съм в чуденка и си спомням, че беше доста хвалено столче. Ако се спра на него вероятно ще взема и приставката за новородено - за нея да попитам има ли люлеещ механизъм?
Благодаря предварително!

# 167
Не знам дали въпросът е адекватен за тук, но ще попитам. Вие колко често къпете бебетата си и ако е всеки ден, само с вода ли или с бебешка козметика? Засега спазвах указанията на лекаря и акушерката ми 1-2 пъти седмично, като при нас беше по-скоро веднъж седмично. Също я мия с козметиката на Хипп, проъивно на препоръката само с вода-просто тя няма чувствителна кожа и само с вода ми се струва малко недостатъчно, ако е толкова рядко къпането. Дъщеря ми е на 2 месеца сега и искам да вкарам вечерното къпане като ритуал преди лягане, защото тя си изгради режим последните седмици оклло 18-20.30 да яде повече и да е нервна и от около 20 часа почва нощта и се събужда на 3-3,5 часа само за ядене, а понякога и спи по 5-6 наведнъж. Та въпросът ми е вредно ли е за кожата според вас, ако къпя само с вода всеки ден за вечерен ритуал и може би веднъж в седмицата с бебешка козметика?  Целта ми е да е по-спокойна при заспиването между 18 и 20ч.

Сутрешен ритуал ни е слушането на музика и според мен наистина има някакъв позитивен ефект върху нея и създаването на дневния ритъм. При вас къпането вечер помага ли за успокояване и изобщо споделете какво мислите по темата, ако може.

# 168
Като по-мъничка съм пропускала къпане или съм измивала само дупето. Сега я къпя ежедневно (8м). Винаги ползвам измивен бебешки гел. Кожата е здрава.

# 169
Аз къпя бебето всеки втори ден с козметика, при пълен памперс или изцапване с храна- на мивката само с вода или дупето или цяло тяло без косата.

# 170
Ние се къпем всяка вечер само с вода и веднъж в седмицата с измивен продукт. Бебчо е на 20 дни в момента и първоначално падаше гомямо дране, но последната седмица определено е много спокоен и по време на къпането и на масажчето което правим след това Simple Smile

# 171
Къпя я всяка вечер с измивен продукт още от раждането - сега е на 4 месеца. Ползвам на Bioderma - досега не е имало проблем

# 172
Моят бебок е на 3 месеца и с атопичен дерматит. Къпем го 3 пъти в седмицата с олиото за атопия на Бабе педиатрик.

# 173
Къпя веднж седмично. Измивния продукт, който използвам вече над година е на Dove. Сега когато върви и пипа всичко се цапа повече и се случва да има и извънредни къпания. С често къпане се сваля един естествен предпазен слой на кожата и тя става по-суха и по-склонна да се лющи. То затова за бебетата с атопичен дерматит прерпоръчват къпане не повече от 2 пъти седмично.

# 174
Аз мисля че чисто психически имдейства добре ваната… Поне по моето бебе съдя. Плаче, плаче и като цопне и става супер дзен.Simple Smile

Къпем го всяка вечер с А дерма 2 в1. Косата само през 3 дни.

Ирен, ваничката на Стоук не ви ли става леко малка? Супер мнгоо си я харесвам но нашия е почти 7 кила на 3 месеца и почти я изпълва легнал. Може би ще я ползваме пак като почне да седи.

# 175
  • Германия
Като бяха бебета ги къпех веднъж в седмицата, да не кажа и по-рядко понякога. Дега сме минали на около 2 пъти седмично. Това никога не е било част от вечерен ритуал, никога не бих си го причинили, за мен вечер не е време да се занимавам да къпя, суша, реша и оправям малки ревливи бебета и деца, гледам възможно по-експедитивно да ги сложа по леглата в 19:00. А ако сме навън, на гости и т.н. не искам да бързам да се прибирам и да къпя защото бебето го очаква едва ли не. Та така де, това са моите размишления по темата

# 176
Като е на хамака , не е поблем, ама като му го махнем и го оставим да се джаска на воля и почва да му идва къса. Може би е вече към 65см. Нямаме алтернатива при нас.

# 177
Аз също никога не съм го къпала всяка вечер. Съгласна съм с Тео, че е много задължаващо, досега не бях се замисляла за това 😆
Ритуалът му за сън доскоро беше кърмене 😅 заспиваше си без проблем. Сега е мляко, миене на зъби, обличане на пижама и в леглото.

# 178
  • Пловдив
От самото начало я къпем всеки ден с малко измиващ продукт. За нея това е рутината преди сън.
Случвало се е естествено да пропуснем понякога , вече е на 18 месеца, но като цяло си следваме къпане всяка вечер преди сън.

# 179
Е как веднъж в седмицата ше ме убиете…😃😃😃

Не знам но аз винаги съдя по себе си - на мен би ли ми било добре да влизам в банята веднъж в седмицата…

И аз като останалите момимета мисля че е важно да има ритуал, да, бебето го очаква . То се разнообразява, отпуска и спи по-добре. Къпвм го с моя приятел така че това едно допълнително общуване между нас тримата и с водата.Нищо че ми коства час. Баня, масаж, физиологичен разтвор с нослето, ресане, обличане и кърмене. Иначе все едно нищо не му св случва.

Общи условия

Активация на акаунт