Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 070
  • 806
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, взех си помпа ръчна, как да я стерилизирам да ми е готова, почистена и да си я приготвя в багажа. Да я изваря ли, да я почистя с препарат за бебешки съдове на frosh baby?!?

# 511
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, взех си помпа ръчна, как да я стерилизирам да ми е готова, почистена и да си я приготвя в багажа. Да я изваря ли, да я почистя с препарат за бебешки съдове на frosh baby?!?
Миеш с бебешки препарат за съдове и после в стерилизатора, аз така действах. На Медела дръжката, с която се помпи, се сваля. Всичко друго съм пускала в стерилизатора без проблем.

# 512
Миеш с бебешки препарат за съдове и после в стерилизатора, аз така действах. На Медела дръжката, с която се помпи, се сваля. Всичко друго съм пускала в стерилизатора без проблем.
Сега стерилизатор не ми се купува само заради едната помпа  Sad
Не съм сигурна дали натам ще ми трябва. С изваряване няма ли да стане достатъчно чиста и дезинфекцирана.

# 513
Да, може само да я изварите за стерилизация.

# 514
Дали ще извариш или ще сложиш в стерлизатор е едно и също. Преди това обаче я разглоби.

# 515
Сега стерилизатор не ми се купува само заради едната помпа  Sad
Не съм сигурна дали натам ще ми трябва. С изваряване няма ли да стане достатъчно чиста и дезинфекцирана.
Само за информация, в момента в който извадиш от стерилизатора или врящата вода помпата (шишетата и каквото и да било друго), вече не е стерилна, ако го правите с идеята детето да е в изцяло стерилна среда е абсолютно невъзможно.
Хубаво е да се изваряват/стерилизират когато вече е имало мляко вътре, тъй като млякото е чудесна среда за образуване на бактерии и други вредни микроорганизми, като се предполага че по-голямата част измират на 130 градуса.
Пиша този пост само и единствено за ваше успокоение, не мисля да навлизам в спорове по химия и биология, тъй като ще бъда нападната след този пост.
Това е и основен плюс на кърменето от гърда (което аз лично никога не съм практикувала, използвах помпа). Когато млякото преминава от гърдата, директно в устата на бебето, шанса да попадне в неблагоприятна среда и да бъде изложен на бактерии (които ги има дори във въздуха) е много по-малък, предполагам граничи с 0.

# 516
  • София
По принцип всяко нещо, което се купува за кърмене на бебе под 4-5 месеца би следвало да се изварява . Заради производствения отпадък и защото не е ясно кой колко и как го е попипвал докато стигне до дома ни.

След това - да, изварява се заради бактериите в млякото. Това е писано около 100 пъти през последната година и нещо в темата и никой не е бил нападнат 😂

# 517
  • София
Здравейте, с какво измервате влажността в стаята където ще спи бебето? Аз съм взела термометъра на cangaroo, който уж показва и влажността, но не ми хареса да го сложа в стая с пране с да показва 20 влажност...
Ще се радвам да споделите какво ползвате и сте доволни. Благодаря предварително! Flowers Cherry Blossom

# 518
  • Пловдив
Никога не съм мерила влажност на въздуха, защо е необходимо?

# 519
Ние сме с този термометър също.
В началото имахме и един друг, и двата показваха еднакви стойности за температура и влага, не знам доколко са достоверни.

# 520
Точно преди да родя 1вото ми дете, в Газпром имаше някакви отстъпки за Beurer и взехме този, беше около 20лв., 36лв. ми се виждат множно за такова нещо.
https://remedium.bg/beurer-hm-16-higrometar-i-termometar-za-staya-131953/p
Иначе мери точно, сравнявала съм го с друг. Наскоро бях гледала в Лидъл нещо като станция(съжалявам, но не ми идва думата в момента Grinning) като може да си поставиш устройства в няколко стаи и да си следиш от основното у-во и пак беше около 35лв.

# 521
  • Beyond the stars
Термометър поръчан от Алито с влагометър. Мисля, че е точен, тъй като показателите се променят при пускане на парното. Имаме и овлажнител за въздух по темата.

# 522
Ние сме с пречиствател за въздух Xiaomi, който мери и температурата и влажността в помещението.

# 523
Ние имаме малки термометърчета на Xiomi, продават ги в магазина в парадайс за 10 лв и в али експрес. Точни са, защото сме сравнявали и с пречиствателя.

# 524
  • София
Лидълската станция и влагомер с термометър за 6 лв от Алито. От няколко години са, и двете ми вършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт