Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 080
  • 806
  •   1
Отговори
# 495
С първото дете нямах опит, нищо не бях чела, нямаше около мен кърмещи или кърмили жени и признавам, че за много малко да си самопрецакам кърменето. Мъжът ми беше здравия разум, който ме подкрепи и благодарение на който не се отказах. С второто дете имах някакви много дребни неща в началото, които бързо се изчистиха.
Моят съвет е наистина да се прочетат основните грешки, които се допускат в началото и как да се реагира, защото те са общо взето едни и същи. Просто като знание да се имат, защото след раждане идва умора, пищящо бебе и бум на хормони, които не ти дават да мислиш логично. В повечето родилни не помагат за кърменето, лекарите на децата също.

# 496
Аз като прясна мама беба е на 1 месец, щях да се откажа от кърменето, ако не бяха протекторите. В болницата акушерката слава Богу ми показа, че имам коластра, но там след секциото и малката спеше по 6ч.. слагах я разбрах, че без протектор няма да стане, акушерката ми каза да си купя и тогава беба захапа, но чак на 4-5 ден успях да се отпуша в къщи. Тогава помпата ми помогна много, бях я купила за всеки случай и беше комплект с шишетата ми и подплънки за кърмене на Томи типи ръчна, върши ми чудесна работа и сега цедя когато има напрежение до освобождаване и във фризера. Simple Smile Четох, слушах, лекции ама аз просто нямам нужното зърно за беба. Аз кърмя седнала с възглавница, пробвам и легнала, ама не се получава много. Днес пробвах и в колата  Simple Smile

# 497
Здравейте! След два дни малкия има рожден ден и ми се искаше нещо малко по-официално нещо да му взема. В момента е между 77-78см и мислех да му взема 86, но в размерите има за една годинка 80см и 92 за 2. Според вас кое е по-добре?

# 498
Здравейте! След два дни малкия има рожден ден и ми се искаше нещо малко по-официално нещо да му взема. В момента е между 77-78см и мислех да му взема 86, но в размерите има за една годинка 80см и 92 за 2. Според вас кое е по-добре?
Най добре е да се отиде до магазина и да се види на място и ще прицниш кой размер да му вземеш.

# 499
Здравейте. Какви дрехи са нужни за лятото за новородено и когато лятото е на 1-2-3 месеца с какво спи вечер?

# 500
Здравейте. Какви дрехи са нужни за лятото за новородено и когато лятото е на 1-2-3 месеца с какво спи вечер?
Моето дете е родено края на юни. Първите 2 седмици ползвах бодита с дълъг ръкав и клинче/ританки. След това бодита с къс ръкав или гащеризонче с къси ръкавчета и крачоли и чорапки. Спеше вечер отново така, те новородените спят почти постоянно, дали е вечер или през деня няма особена разлика. Завита беше с памучна пелена или муселинова през деня.

# 501
Зависи кога лятото. Ако е около 25°С с дълъг ръкав и ританки или нешо от този тип както е казала Радева, но брат ми също е роден края на юни, 30 и на изпизването е било 30°С разбира се друга година той е вече доста голям и това което исках да кажа е, че той от 3ден е бил с буселинова пеленка, а отдолу къс гащеризон. Моя син юни месец беше на 3м и беше с боди с дълъг ръкав и ританки, като стана малко по-топло започнах да го събличам и накрая в големите жеги спеше по боди с къс ръкав и пеленка която обикновенно беше до него.

# 502
Зависи и къде лятото Simple Smile

# 503

В София ще е роден, но ще прекара половината лято по южното черноморие.

# 504
  • София
Моето като се постопли спеше с чувалче, което е с дебелината на чаршаф и боди с къс ръкав. На 30 градуса не е нужно нищо повече.

# 505
Здравейте, може ли да препоръчате бебешки матрак, от който сте доволни?

# 506
Доволна съм от този на магнифлекс😊

# 507
И аз любопитствам по тази тема .По - скоро се интересувам към самите материали, а не толкова за препоръки за марка.До колкото разучих латекса е противоалергичен и противоакарен , също така е доста еластичен и  може би ще избера матрак , комбинация от латекс и още нещо.

# 508
Аз съм доволна от бамбуков на Карамел, достатъчно твърд е и беба се чувства добре на него. Simple Smile
Мислих и аз за магнифлекса, но прецених че за 1-2г е непрактично скъп, важно е матрака да е твърд и с необходимата височина. Simple Smile

# 509
Milena така си е, но ако си в моя случай нна малко над 20 и с първо дете повечето неща съм ги взимала с надеждата да ги ползват поне още едно-две Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт